Eerste seizoenzege voor Merlier in Tour of Antalya, Stedman pakt eindwinst

zondag 23 februari 2020 om 13:45
Eerste seizoenzege voor Merlier in Tour of Antalya, Stedman pakt eindwinst

foto: Cor Vos

De slotrit van de Tour of Antalya is een prooi geworden voor Tim Merlier. De Belgische kampioen van Alpecin-Fenix was in Antalya de snelste in de massasprint en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Maximilian Stedman (Canyon dhb) stelde op de laatste dag de eindzege veilig.

138 renners stonden vandaag aan de start van de vierde en laatste etappe van de Tour of Antalya. Jonas Goeman van Tarteletto-Isorex was een van de eerste aanvallers, maar de Belg kreeg geen ruimte. Ook andere aanvallen sneuvelden vroeg, waardoor het lang duurde voordat de vlucht tot stand kwam.

De strijd om de bonificatieseconden was daar onder meer debet aan. Kenneth Van Rooy pakte aan de tussensprint één seconde, maar dat was niet genoeg om leider Max Stedman uit de leiderstrui te rijden. Uiteindelijk raakten zes renners weg, maar meer dan twee minuten kregen zij niet van het peloton. En op negentien kilometer van de finish was alles weer bij elkaar.

Een massasprint moest vervolgens de beslissing brengen vandaag en daarin kwam Tim Merlier met een fietslengte voorsprong als eerste over de streep. Maximilian Stedman (Canyon dhb) reed in het peloton over de finish en sleepte de eindzege binnen.

Van Rooy kwam in de laatste lijn ten val en zag een goede uitslag – en de mogelijke eindzege – in rook opgaan. Gianni Vermeersch werd vierde in de daguitslag, waardoor hij nipt de bonificaties om de eindzege te pakken misliep. André Luijk (À BLOC) was op de tiende plek de beste Nederlander.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Hollow Knight 23 februari 2020 om 13:48

Het werd tijd dat hij eens meespurtte voor de overwinning. Snelheid heeft hij, maar er loopt vaak wel iets mis. België heeft een topspurter nodig dus benieuwd of hij de volgende stap kan zetten.

0
Michelangelo 23 februari 2020 om 14:28

Zal mij benieuwen of hij ook die stap kan zetten. Hij heeft afgelopen jaren in mijn ogen steeds kleine stapjes gezet; als hij dit kan doen, dan gaat hij nog wel meer prijsjes (en misschien ook prijzen) pakken. En wie weet zit hij nu in de goede ploeg; ik denk dat zowel het programma interessant is, en dat hij in de juiste wedstrijden zijn kans mag gaan met support van het team.

Ik denk momenteel wel dat hij de beste “pure sprinter” van Belgie is. Ook van Aert was rap (en hopelijk komt ook dat terug na zijn horrorcrash), maar hij is in mijn ogen meer de klassieke renner met een sterk eindschot. Maar ook daar kun je massasprints mee winnen…

Wat dat betreft hebben we in Nederland op dit moment een luxe met enkele hele jonge rappe mannen. Maar ook dat is wel anders geweest.

0
Samlambeej 23 februari 2020 om 14:22

Aan z'n stand verplicht en goed dat de eerste hier binnen is.
Denk niet genoeg voor de wereldtop maar wel leuk dat er nu een Belg mee sprint met realistische winstkansen in Kuurne, De Panne en de Binckbank.

0
leegloper 23 februari 2020 om 14:24

Rare finish. Stappen daar op het laatste moment nog 3 mensen opzij?

0
leegloper 23 februari 2020 om 14:25

En telt dit mee in de puntenrace om in 2021 aan grote ronden te mogen meedoen?

0
Verweggistan 23 februari 2020 om 14:42

Alle UCI wedstrijden tellen mee.

0
bilthoven 23 februari 2020 om 15:02

Leuk succes voor Canyon dhb p/b Soreen. Van die ploeg gaan we dit jaar nog meer horen!!

0
HSV 23 februari 2020 om 15:21

Alpecin draait lekker. Al twee zeges en straks ook twee bergtruien. Plus twee tweede plaatsen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone