NK Wattmeister, Bas Tietema, EK Derny

zaterdag 8 september 2018 om 20:00
NK Wattmeister, Bas Tietema, EK Derny

foto: BEAT Cycling Club

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het eerste NK Wattmeister, Bas Tietema en het EK Derny.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Eerste NK Wattmeister op Neeltje Jans

Dit jaar zal er voor het eerst het NK ‘Wattmeister’ worden gehouden: de man en vrouw die er het hoogste wattage per kilogram wegtrappen op een smart trainer, krijgen na afloop de rood-wit-blauwe trui uitgereikt. Dit eerste NK Wattmeister wordt gehouden op 13 oktober in Deltapark Neeltje Jans, na de profkoers Tacx Pro Classic. 2018 is vooralsnog een pilot jaar, met de intentie om in 2019 NK’s te organiseren voor nieuwelingen, junioren, beloften en elite-renners, voor zowel de mannen als de vrouwen.


Bas Tietema niet in Eurode Omloop

Bas Tietema gaat morgen niet van start in de HLB Van Daal Eurode Omloop. Dat betekent dat de strijd om de bolletjestrui van de Topcompetitie nu zal gaan tussen Rob van Broekhoven en Folkert Oostra. “Ik ben helaas niet in de fysieke gesteldheid om de trui met overtuiging te verdedigen. Ik baal er enorm van, maar dit is helaas het niveau dat ik momenteel heb”, schreef Tietema op Twitter.


Nick van der Lijke wint familie-onderonsje op EK Derny

Nick van der Lijke heeft samen met zijn gangmaker René het EK Derny op zijn naam geschreven in het Duitse Erfurt. De Roompot-Nederlandse Loterij-renner verwees Maikel Zijlaard en Ron Zijlaard – zijn schoonbroer en schoonvader – naar de tweede plaats. Het Duitse koppel Achim Burkart en Christian Ertel pakte het brons.

EK Derny:
1. flag-nl Nick van der Lijke/René Kos
2. flag-nl Maikel Zijlaard/Ron Zijlaard
3. flag-de Achim Burkart/Christian Ertel

Dit artikel delen:

13 Reacties

Grobbel 8 september 2018 om 10:41

Heeft de winnaar van dit jaar, Kenny Nijssen, eigenlijk al wedstrijden gereden voor Katusha? Ik zie hem nog nergens op PCS in de uitslagen staan, ook niet als uitvaller.

0
CeRo 8 september 2018 om 11:12

Kampioenschap van Vlaanderen en GP Impanis gaat hij rijden antwoordde hij op zijn Strava.

0
storm-biker 8 september 2018 om 11:18

NK Wattmeister, NK Zwift.. wat een onzin. KNWU wil ‘hip & modern’ doen maar slaat hiermee door. Titels pak je niet op een hometrainer.

0
FondriestTF3 8 september 2018 om 12:15

@storm-biker: Niet eens. Het is een titel met een knipoog maar kan er wel toe leiden dat toerders eens gaan kijken naar het serieus fietsen of zelfs koersen.

Wat ik schadelijker vind is dat promoten van de Funklasse. Waar licentielozen een criterium kunnen rijden. Het zorgt ervoor dat mensen die veel te hard fietsen voor zo’n funklasse, zonder licentie gaan rijden.

Het eeuwige probleem bij de KNWU is het aan de renner overlaten in welke klasse ze willen rijden. Dus gaat het bij de Sportklasse al schoftig hard zodat het absoluut geen instapklasse meer is. Een puntensysteem zoals in andere landen krijgen ze al jaren niet van de grond.

Mensen zonder licentie mogen op een clubparcours proeven aan de koers. Dan ga je echt koersen bij de Sportklasse en zodra je daar resultaten gaat rijden, ga je verplicht naar de amateurs. Enzovoorts. Zo moeilijk is dat niet.

De Funklasse moet afgeschaft worden en terug naar de verenigingen op clubparcoursen om te zorgen dat wielrennen ook in de breedte serieus genomen kan worden. Nu is het een complete chaos.

0
Fast Freddy 8 september 2018 om 19:25

Inderdaad, omdat het in de Sportklasse zo hard gaat, rijden er steeds meer ‘goede’ renners zonder licentie. Hierdoor gaat het ook bij de basislicentiehouders en daarmee de funklasse wedstrijden pittig hard. Bij sommige criteriums wordt zelfs een funklasse wedstrijd met en één zonder basislicentie georganiseerd.

0
assen 8 september 2018 om 12:41

Helemaal eens met FondriestTF3. Een heel eerlijke sport ook. Je zou er zelfs, met wat technische foefjes, er een mooie tvsport van kunnen maken.

0
girardengo 8 september 2018 om 21:10

Ik kan me van vroeger dikke banden koersen herinneren, waar gewoon licentiehouders op hun racefiets aan meededen. Daar zat je dan tussen op je ‘gewone’ sportfiets. De licentiehouders wonnen die koersen uiteraard.

0
Piet Lut 8 september 2018 om 22:16

Schoonbroer? Het wordt steeds meer wielerflits.be hier

In Nederland noemen we zo’n iemand gewoon een zwager!

0
xistnc 8 september 2018 om 22:30

In het algemeen wel. Toch is schoonbroer in de zuidelijke provincies ook heel gebruikelijk. Eigenlijk een veel mooier woord ook dan zwager.

0
vlek 8 september 2018 om 22:45

Ja, zwager is zo’n woord dat er bij mij hooguit met tegenzin uit komt. Schoonbroer heeft daarentegen wel wat.

0
kielabokki 8 september 2018 om 22:59

En schoonvader en schoonmoeder dan?

Quote:
In het algemeen wel. Toch is schoonbroer in de zuidelijke provincies ook heel gebruikelijk. Eigenlijk een veel mooier woord ook dan zwager.

Nooit geweten. Vond net een kaart van NL/Be, dan wel over het gebruik van het woord schoonzuster, en de synoniemen daarvan. https://www.meertens.knaw.nl/cms/nl/cms/nl/108-nieuwsbrief/vraag-van-de-maand/144006-vraag-van-januari-2013

0
arjando.ooms 9 september 2018 om 12:24

Schoonbroer is gewoon een gangbare term in de provincie hoor. Misschien maar eens met mensen buiten de grachtengordel socializen?

0
Jacco van Stierop 8 september 2018 om 23:59

Als Dumoulin een gewone Nederlandse achternaam is, is Bonfrère dat ook. Jo Bonfrère kennen we toch nog wel?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone