Pascal Eenkoorn na 28e seizoenszege LottoNL-Jumbo: “Het was een close call”
foto: Sirotti (archief)
zondag 19 augustus 2018 om 10:32

Pascal Eenkoorn na 28e seizoenszege LottoNL-Jumbo: “Het was een close call”

Pascal Eenkhoorn bezorgde zijn ploeg LottoNL-Jumbo gisteren een nieuwe overwinning op Amerikaanse bodem. Na drie ritzeges van Sepp Kuss in de Tour of Utah, wist neo-prof Eenkhoorn in de Colorado Classic de rit naar Denver te winnen.

“Ik had dit echt niet verwacht”, vertelt Eenkhoorn op de site van zijn ploeg. “Het was de koninginnenetappe en vanaf het begin ging het volle bak. Ik zat even mee, maar op de eerste klim moest ik de eerste groep laten gaan.” Eenkhoorn wist op de tweede klim van de dag echter terug te komen. Hij zag zijn zelfvertrouwen groeien. “Ik zei tegen de jongens dat ik me goed voelde. Ik overleefde de klimmetjes makkelijk en ik voelde mij steeds beter worden.”

Toen laat in de finale de vroege vlucht bijgehaald werd, greep Eenkhoorn zijn kans. “Het was een close call, maar we bleven als ploeg de hele tijd goed bij elkaar. Met nog twee kilometer te gaan zat ik helemaal voorin”, kijkt hij terug “Maarten Wynants en Jan Maas kwamen nog over mij heen en daar sprong ik bij in het wiel. In die laatste tweehonderd meter was het aan mij en kon ik winnend over de streep gaan.”

De ritzege in Colorado is de 28e overwinning voor LottoNL-Jumbo in 2018. Voor de 21-jarige Eenkhoorn is het zijn tweede zege van het seizoen. In maart won hij een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Colorado Classic wordt vandaag afgesloten met een 114,8 kilometer lange slotrit met start en aankomst in Denver.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2018 11:32
Mooie zege voor Pascal Eenkhoorn. Die groeit nog met de dag.
Dat wordt nog leuk met al die jonge talenten,
19 augustus 2018 16:56
Redactie: zijn naam staat fout in de aanhef, er mist een h..

Reacties zijn gesloten.