Een-tweetje voor Monkey Town-à Bloc in Roemenië

woensdag 11 september 2019 om 14:33
Een-tweetje voor Monkey Town-à Bloc in Roemenië

foto: Cor Vos

Voor Monkey Town-à Bloc kon de Ronde van Roemenië niet beter beginnen. Op de openingsdag van de .1-rittenkoers zag de ploeg Ivar Slik de etappezege pakken, terwijl ploegmaat Alex Molenaar het feest compleet maakte op de tweede plaats.

Op de openingsdag reed het peloton van Cluj naar Sighișoara, een rit over 167,6 kilometer. Onder de startende ploegen was ook het Nederlandse Monkey Town-à Bloc. Daarnaast stonden nog tien continentale formaties aan het vertrek, aangevuld met vier nationale selecties. Vroeg in de etappe sloegen Adriaan Janssen en Richard Banusch de handen ineen en zij pakten een gaatje. Banusch liet zich vervolgens terugzakken in het peloton, terwijl Janssen vooruit bleef rijden.

De Nederlander van Monkey Town-à Bloc wist zijn voorsprong nog uit te diepen tot vier minuten maximaal, tot het peloton ging versnellen. Toen het verschil was teruggebracht tot een minuut, stak Alexander Evtushenko over naar voren. De Rus ging even daarna solo verder, maar ook hij werd weer gegrepen. Op vijftig kilometer van de finish trok opnieuw een Nederlander in de aanval. Jeen de Jong reed in zijn eentje twee minuten bij elkaar, voordat gereageerd werd.

Nederlanders blijven zich roeren
Doordat meerdere renners op jacht gingen naar De Jong, slonk zijn voorsprong en 25 kilometer voor de finish was alles weer samen. Daarbij zou het niet blijven, want de laatste Nederlanders lieten zich eveneens zien. Ivar Slik en Alex Molenaar maakten er een koppeltijdrit van en reden twee minuten weg bij het peloton. Meerdere ploegen zetten de achtervolging in, maar het duo hield knap stand. Uiteindelijk pakte Slik de dagzege voor ploegmaat Molenaar.

Driekwart minuut later won Eduard Michael Grosu, die in deze rittenkoers uitkomt in de kleuren van de Roemeense nationale selectie, de sprint van de achtervolgers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 11 september 2019 om 18:13

Als je Tsvetcov en Torres bergop kan neutraliseren maak je een goeie kans met zo’n voorsprong…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair