Edward Theuns en Sunweb ontbinden contract: “Verschil van visie”

woensdag 17 oktober 2018 om 11:09
Edward Theuns en Sunweb ontbinden contract: “Verschil van visie”

foto: Sirotti

Het doorlopende contract van Edward Theuns met Sunweb is in onderling overleg ontbonden. De Belg maakt in 2019 geen deel meer uit van de ploeg van kopman Tom Dumoulin. De reden van de breuk is een verschil in visie.

“Het was een moeilijk jaar voor mij, zowel fysiek als mentaal”, schrijft de 27-jarige Theuns in het persbericht van zijn huidige werkgever. “Ik probeerde me aan te passen aan de manier van werken van het team, maar het lukte me echt niet. We verschillen in visie, dus we hebben besloten dat het beëindigen van het contract de beste optie is. Ik kijk nu uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

Theuns kwam afgelopen winter over van Trek-Segafredo. Voor die ploeg won hij in 2017 onder meer ritten in de BinckBank Tour en Presidential Cycling Tour of Turkey. In het meest recente voorjaar werd de Vlaming 24e in Parijs-Roubaix. De sprinter kwam niet tot een overwinning voor Sunweb. Wel reed hij een sterke Tour de France als knecht, met een belangrijke rol in de ploegentijdrit. Zijn beste individuele uitslag voor Sunweb was een zesde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad.

De ploeg is niet over een nacht ijs gegaan bij het ontbinden van zijn contract. “Na uitgebreide gesprekken beseften we dat onze visies te veel verschillen en dat we het gemeenschappelijke, sterke fundament missen dat vereist is om samen te blijven werken”, geeft hoofdcoach Rudi Kemna aan. “We willen Edward graag de kans en vrijheid geven om zijn carrière elders voort te zetten. We willen Edward bedanken voor zijn inzet en inspanningen en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige carrière.”

Dit artikel delen:

58 Reacties

Marcel1112 17 oktober 2018 om 15:51

Misschien ligt het wat simpeler: in de visie van Sunweb heeft Theuns niet genoeg gebracht en was Theuns het daar niet mee eens.

Col du Bramont 17 oktober 2018 om 17:53

Iwan Spekenbrink runt zijn team net zoals hij dat zou doen als ie een nieuw shampoo merk in de markt zou moeten zetten, komen nog de vele regeltjes bij die soms onbegrijpelijk over kunnen komen.
Hij doet dat wel goed vind ik, maar kan me voorstellen dat er ook renners zijn die zich niet prettig voelen onder dat regime.
Maar in geval van Theuns kan ook spelen dat men er zich meer van had voorgesteld.

assen 17 oktober 2018 om 18:51

Visie visie visie. Verschil in visie kan altijd, maar feit blijft dat Theuns echt verschrikkelijk slecht heeft gereden. Zo slecht, dat ik ‘verschil in visie’ daarvoor geen excuus vind.

Mwielerfan 18 oktober 2018 om 08:41

Andere jaren bij trek ging het ook niet altijd zo fantastisch trouwens. Dus verwachtingen waren misschien onrealistisch

Joachim Agostinho 17 oktober 2018 om 19:37

Je kunt kletsen over visie wat je wilt, maar je moet gewoon hard rijden en resultaten boeken, zeker als kopman.
Toen Theuns bij TREK vertrok kreeg Degenkolb de volle laag van hem. Een mooi jaar om revanche te nemen zou je zeggen, in plaats daarvan reed hij als een drol in de rondte! Opgeruimd staat netjes.

willempie72 17 oktober 2018 om 23:23

Protocollen tot en met. Een trainingskamp voorschieten uit eigen zak en dan ben je 1 dag te laat met het indienen van de declaratie voor dat trainingskamp. Dat motiveert altijd zo fijn. Leiding die plannen met jou heeft die niet de jouwe zijn is ook zo’n leuke motivator. Het is altijd Tom en de rest is niet belangrijk. Het lijkt wel een bedrijf met al zijn kantoorprocedure irritaties. Daarvoor ga je toch niet het prof avontuur in.

Gekke plannetjes bedenken die toch niets worden, zoals met het hele team een aantal weken per jaar trainen vanuit het TdM cycling center in een of ander Limburgs gehucht. Dat vinden de vrouwen en kinderen niet fijn als het even mee zit voor die renner, maar maakt niet gelukkig. Het eetstramien staat een aantal renners ook erg tegen. ’s Ochtends krijg je een lijst en een pakketje eten voor de dag en daar moet je het mee doen en oh wee als je tijdens de training een appeltaartje eet.

Eigen meningen en tegenspraak is in een Duits bedrijf sowieso een probleempje.

Mwielerfan 18 oktober 2018 om 08:45

Grappig dat dit als professioneel gezien wordt. Zelfs trainingskamp voorschieten en administratie moeten fixen is gênant. Voor administratie kun je heel goedkoop secretaresse inhuren.
Overdreven Sponsor verplichtingen zijn natuurlijk ook uitermate onprofessioneel

Huubi 18 oktober 2018 om 00:43

“Gekke plannetjes bedenken die toch niets worden, zoals met het hele team een aantal weken per jaar trainen vanuit het TdM cycling center in een of ander Limburgs gehucht. Dat vinden de vrouwen en kinderen niet fijn als het even mee zit voor die renner, maar maakt niet gelukkig. Het eetstramien staat een aantal renners ook erg tegen. ’s Ochtends krijg je een lijst en een pakketje eten voor de dag en daar moet je het mee doen en oh wee als je tijdens de training een appeltaartje eet.”

Maar dit is toch gewoon topsport?

Mwielerfan 18 oktober 2018 om 08:49

Topsport is goed advies inwinnen bij iemand met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Dat advies hoeft helemaal niet hetzelfde te zijn voor iedereen. Sterker nog strikte leefregels knellen teveel bij tom dumoulin dat hij ongelukkigwordt geeft hij vaak aan. Misschien goed als sunweb realiseert dat de rest ook mensen zijn?

west 18 oktober 2018 om 09:26

Hoe kan je een eetstramien opleggen als je er in de derde week van de Giro achter moet komen dat iemand niet tegen melk kan? Dan heb je dat stramien vooraf dus volledig uit je duim gezogen? Sunweb doet alsof ze Sky zijn, maar ze hebben zowel de wetenschap als de onderzoekscapaciteit niet in huis, dus is het puur een masker richting de buitenwereld.

Headlines

Materiaalzone

Populair