E3-Harelbeke schrapt Leberg en Haaghoek

E3-Harelbeke schrapt Leberg en Haaghoek

Passage over de Haaghoek in de Driedaagse De Panne-Koksijde - Foto: Sirotti

donderdag 21 januari 2016 om 10:00

De E3-Harelbeke kent een aantal kleine wijzigingen ten opzichte van de editie van vorig jaar. Zo verdwijnt de Leberg en moet ook de kasseistrook van de Haaghoek eraan geloven. Bovendien is deze uitgave met 206 kilometer iets korter dan de vorige, die Geraint Thomas won.

Spanning
In 2015 betekende de Haaghoek nog het einde van Fabian Cancellara’s voorjaar. Bij een massale valpartij op de kasseien brak de Zwitser twee ruggenwervels en moest ook Sebastian Langeveld met de ambulance naar het ziekenhuis. Desalniettemin blijven er dit jaar zestien kilometers aan kasseien over en volgen de dertien heuvels zich in de finale snel na elkaar op. De organisatie kiest voor de koerswijziging, omdat het de WorldTour-wedstrijd volgens Het Nieuwsblad ‘selectiever, gebalder en vooral nog spannender wil maken’.

Dit artikel delen:

4 Reacties

sooike 21 januari 2016 om 10:15

Om de koers selectiever en gebalder (?) te maken, wordt de Haaghoek-strook eruit gehaald. Kan iemand mij dat uitleggen ?

0
zoetepap 21 januari 2016 om 10:29

In hun gekke geloof menen ze vast dat ze ipv trager en minder voorzichtig,nog meer met meer man gaan knallen op de kortere route of zoiets?

0
Hermantk 21 januari 2016 om 10:34

Storm in een glas water. De Haaghoek Leberg combinatie ligt al in het eerste uur van de koers. Enkel de aanvangslus tot de finale rond Oudenaarde wordt hierdoor dus korter.

0
Romāns Vainšteins 21 januari 2016 om 12:02

Ik vind dat E3 en DdV ‘samengebald’ dienen te worden tot één epische keienkoers als generale repetitie voor de ronde. Eigenlijk kun je de huidige ‘WK kasseien-RvV’ gewoon ‘dwars door Vlaanderen’ (de betere naam) noemen en de RvV naar zijn oorspronkelijke staat terugbrengen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone