Dylan van Baarle: “Ziet er goed uit voor Pogacar, maar ongeluk zit in een klein hoekje”

donderdag 7 juli 2022 om 18:21
Dylan van Baarle: “Ziet er goed uit voor Pogacar, maar ongeluk zit in een klein hoekje”

foto: Cor Vos

Wie kan Tadej Pogačar nog van een derde opeenvolgende Tourzege houden? De Sloveen liet vandaag, in de etappe naar Longwy, andermaal zijn klasse zien door op overtuigende wijze naar de zege te sprinten. De Sloveen is tevens de nieuwe leider in koers. “Dit was rit zes, er staan nog veel etappes op het programma”, houdt Dylan van Baarle van het concurrerende INEOS Grenadiers de moed erin.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met een uiterst venijnige sprint in Longwy greep Tadej Pogačar in de zesde etappe van de Tour de France de macht. De Sloveen was veruit de beste in de sprint heuvelop van een elitegroep en neemt de gele trui zo over van Wout van Aert. De grote vraag is nu of Pogačar nog te stoppen is in de resterende Touretappes. Dylan van Baarle blijft optimistisch. “Het ziet er goed uit voor hem, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.”

Het grootste gevaar voor Pogačar lijkt misschien wel te komen vanuit het kamp van INEOS Grenadiers. De Britse formatie heeft nog vier renners in de top-10 van het algemeen klassement staan. Nog belangrijker: kopmannen Adam Yates (vierde op +39 seconden van Pogačar), Geraint Thomas (+46 seconden) en Daniel Felipe Martínez (+1m00s) zijn de eerste Tourweek goed doorgekomen.

“Van wat ik heb begrepen, hebben we nu vier man in de top-10 staan”, geeft Van Baarle aan in gesprek met de NOS. “Het zegt dat we er goed bij zitten en dat de jongens er momenteel goed voorstaan. Morgen is de eerste test (aankomst op La Super Planche des Belles Filles, red.) bergop. Dan zullen we kijken hoe we ervoor staan. De jongens zitten er lekker in en dus kijken we met vertrouwen naar de etappe van morgen.”

Over aanval Wout van Aert: “Misschien een beetje overmoedig”
Van Baarle kreeg ook een vraag over het optreden van Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma reed de hele dag in de aanval, in de hoop zo de etappe te winnen. “Nee, ik snap het niet helemaal. Ik snap dat hij in de vlucht wilde zitten, maar om dan met drie renners in de aanval te gaan… Dat is misschien een beetje overmoedig. Het is zelfmoord, maar hij heeft het nog lang volgehouden.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

TheBigShow 7 juli 2022 om 18:28

Dylan de maffioso?

0
zacht 7 juli 2022 om 19:26

Dat was ook mijn eerste gedachte, het klinkt bijna als een dreigement. Binnenkort wordt Pogi wakker naast een paardenhoofd.

0
Jacob Lohof 7 juli 2022 om 18:44

Zal hij spijt hebben om naar Jumbo te gaan

0
MrAquila 7 juli 2022 om 19:04

Waarom zal hij daar spijt van hebben?

0
Klaas Foppen 7 juli 2022 om 19:24

Denk ik toch niet

0
Mechia 7 juli 2022 om 19:40

Ze moeten morgen er alles aan doen om Pidcock in de vlucht te krijgen. En de andere ploegen moeten dan pokeren en niet rijden. Maar ach, is ijdele hoop en de andere vluchters zullen dit ook niet zien zitten.

0
chasse patat 7 juli 2022 om 20:41

Dylan als onheilsprofeet

0
Zenon J. 8 juli 2022 om 07:46

Als Pidcock zo blijft fietsen is het gewoon een top 10 kandidaat in het AK. Voormalig winnaar van de Baby Giro, dus bergop zou hij ook redelijk mee moeten kunnen

0
Wheely 8 juli 2022 om 08:11

We gaan het vandaag zien, ik verwacht het toch niet eigenlijk en mocht hij op de Planche mee kunnen zegt dat nog niks over het echte hooggebergte. Naar mijn idee zou hij nog wel de klimmer die Allaphilipe is kunnen benaderen maar mannen als Quintana, Vlasov en Yates volgen lijkt me niet, laat staan Pogi.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone