Dylan van Baarle wil koppelkoers rijden op Olympische Spelen

dinsdag 9 januari 2018 om 09:35
Dylan van Baarle wil koppelkoers rijden op Olympische Spelen

Foto: Marcel Koch

Dylan van Baarle wil in 2020 meedoen aan de Olympische Spelen. Dat vertelt de 25-jarige renner van Sky aan de NOS. Van Baarle wil daar deelnemen op het onderdeel koppelkoers. In 2014 en 2015 werd hij samen met Yoeri Havik Nederlands kampioen op het onderdeel. Koppelkoers (ook wel ploegkoers of madison genoemd) is sinds 2012 niet meer Olympisch, maar keert in 2020 terug op het programma.

Hij heeft het plan nog niet overlegd met zijn nieuwe werkgever Sky.  “Ze weten dat ik graag op de baan rijd. Dat is iets om later in de winterperiode te bespreken”, geeft hij aan. Momenteel rijdt Van Baarle samen met Niki Terpstra de Zesdaagse van Rotterdam. Met nog één avond te gaan staan zij op de vierde plek.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cavia 9 januari 2018 om 13:10

Goed idee van Dylan van Baarle. Is daar m.i. Geknipt voor. Ik we

WernerFranke 9 januari 2018 om 13:45

Viviani kreeg niet alleen toestemming, Sky stelde samen met hem ook een tot in de puntjes uitgestippeld wedstrijd-en trainingsprogramma op om optimaal in Rio te zijn. Hij pakte toen het goud in het omnium, voor Brits boegbeeld en ex-Skyman Cavendish, wat tot best wat woede leidde bij het Britse volk.

Van Baarle zal ook wel begeleid worden, als ze er potentieel in zien tenminste.

Titaantje 9 januari 2018 om 17:41

Heeft hij hierin al resultaten geboekt in een internationaal veld (en met een Nederlandse partner)?

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair