Dylan van Baarle voorlopig langs de kant: “Ik kan niet gewoon lopen”
foto: Sirotti (archief)
zondag 9 september 2018 om 15:03

Dylan van Baarle voorlopig langs de kant: “Ik kan niet gewoon lopen”

Dylan van Baarle zal de komende tijd niet de fiets opstappen. De renner van Sky kan na zijn harde valpartij in de Vuelta, net na de finish van de twaalfde etappe, niet normaal lopen. Dat vertelt Van Baarle tegen de NOS. Of hij het WK tijdrijden haalt, weet hij nog niet.

“Doordat ik vrijdag toch gestart ben en de etappe heb uitgereden zijn andere spieren overbelast geraakt. Daar heb ik nu een soort spierpijn van”, aldus Van Baarle, die in de betreffende etappe knap tweede werd achter Alexandre Geniez. “Ik heb onder andere last van mijn hamstring en mijn lies, Het doet gewoon super veel zeer. Ik kan niet gewoon lopen en loop met een kruk.”

Sky heeft de Nederlands kampioen tijdrijden nog niet naar huis gestuurd. Van Baarle wordt in Spanje behandeld met massages, oefeningen en acupunctuur. “Ik hoopte dat ik mij na die verzorging beter zou voelen, maar de pijn is hetzelfde gebleven. Lopen is al moeilijk, dus het heeft voor mij geen zin om in deze fysieke gesteldheid op de fiets te stappen”, laat hij weten.

WK tijdrijden
Of het wereldkampioenschap tijdrijden in het geding komt, weet Van Baarle nog niet. Over twee en een halve week (26 september) is de titelstrijd al in Innsbruck. “Daar denk ik nog niet heel erg over na. Ik wil eerst weer normaal kunnen lopen en dan de balans opmaken wat mijn achterstand is en of het WK haalbaar is. Ik heb gisteren een berichtje gestuurd naar de bondscoach. Ik houd hem op de hoogte en hoop snel meer duidelijkheid te hebben”, geeft Van Baarle aan.

Rennersvakbond
Het incident met de official na etappe twaalf was niet de eerste organisatorische fout in deze Vuelta. Zo kwamen renners ten val door een laagvliegende helikopter en waren er paaltjes op de route die slecht aangewezen waren. “Ik hoop dat dit de druppel is voor iedereen en dat er nu iets aan gedaan wordt. Wij zetten ons leven zo wat op het spel en het wordt steeds gevaarlijker”, aldus Van Baarle, die een oproep doet aan de rennersvakbond. “De CPA zou voor ons in moeten staan en ik heb het idee dat dit niet helemaal gebeurt. Ik hoop dat die een keer aan de bel trekken en er iets aan doen.”

RIDE Magazine