Revelatie Dylan Teuns (5de): “Ik wist dat ik dit kon”

Door , zaterdag 2 maart 2019 om 18:42
Revelatie Dylan Teuns (5de): “Ik wist dat ik dit kon”

©Cor Vos

Dylan Teuns was misschien wel de meest verrassende naam in de kopgroep van vijf die na de Muur en Bosberg naar Ninove stormde. “Na de Muur was het beste er echter af. Toen Stybar vertrok, wist ik dat dat de beslissende demarrage was. Maar ik had de punch niet meer.”


Dylan Teuns werd in 2017 derde in de Waalse Pijl. De coming man voor de Waalse klassiekers, denk je dan. Maar de Limburger kan duidelijk meer. “Als junior (2010, red) heb ik deze Omloop Het Nieuwsblad al gewonnen. En als belofte werd ik in 2014 tweede. Dus weet ik dat ik dit werk kan. Daarom ben ik vandaag ook gestart”, vertelde Teuns net voorbij de finish in Ninove.

Teuns reed een alerte wedstrijd en schoof op het juiste moment mee. “Op de Molenberg voelde ik me echt bij de besten. Het was een cruciaal moment. Helaas zat ik niet overal even goed gepositioneerd. Ik heb een paar keer wat krachten moeten verspillen op lastige stroken om posities goed te maken. Die inspanningen bekoop je in de laatste vijftien kilometer. Zeker tegen mannen als Styby en Greg, jongens met meer volume en extra jaren ervaring.”

Combinatie
De Limburger (27) zag Stybar vertrekken op iets meer dan twee kilometer van de finish. “Lutsenko was net teruggepakt en die zat onmiddellijk op zijn tandvlees. Ik wist dat wie het toen probeerde, veel kans had om te winnen. Stybar zag het blijkbaar ook… Maar op de Muur en de Bosberg was ook al duidelijk dat Stybar en Van Avermaet de beste renners in koers waren.”

Teuns was na afloop toch tevreden van zijn prestatie. “Natuurlijk. Ik wil dit werk dan ook blijven combineren met de Waalse klassiekers. Dat doe ik nu trouwens al voor een deel. Nu volgen Parijs-Nice en Milaan-San Remo, daarna rijd ik de E3 Harelbeke nog. Pas dan vertrek ik naar de Ronde van het Baskenland om me voor te bereiden op de het Waalse werk. Een druk programma? Goh, dat heeft ook zijn voordelen. Dan moet ik niet meer zo veel trainen”, besloot Teunske met een knipoog.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 2 maart 2019 om 19:17

Veel respect voor de vechtersmentaliteit van dit mannetje. Als een raket omhoog en even hard neergestort nu bezig met deel II van zijn loopbaan.

Vincent Lacressonniere 2 maart 2019 om 19:22

Gave renner is dit

Remys 2 maart 2019 om 19:23

Hij zat blijkbaar wel stikkapot om Wellens te verwarren met Lutsenko.
Goede koers hoor en waarom zou het niet te combineren zijn? Gilbert wint in Wallonië en in Vlaanderen.

Mwielerfan 3 maart 2019 om 01:23

En valgren, maar dat zijn wel de enige twee sinds vdb. En voor beide alleen agr in Wallonië. In de jaren dat Gilbert voor lbl en wp meedeed reed hij nauwelijks in vlaanderen.

Brabander 2 maart 2019 om 20:04

Van zulke renners kunnen er niet genoeg zijn. Zeer attractief coureur. Kan heel veel verschillende klassiekers aan, kleurt bergetappes, heeft een punch. Ik ben fan. Net als van zijn mede-Vlaams Limburger Tim Wellens. Dat is er ook zo 1, die vrijwel alles kan en aanvallend koerst.

Samlambeej 2 maart 2019 om 20:53

Hij had ook wel iets van Vandenbroucke vandaag met zijn postuur en het petje.

Mwielerfan 3 maart 2019 om 01:26

Zou wel grappig zijn als omloop de best betwiste Vlaamse koers wordt. Het is het makkelijkst te combineren met ardennen en strade volgende week en nu het wt is moeten ploegen sowieso.

Martino87 3 maart 2019 om 10:14

Is dit ook geen bewijs dat de bewering dat kasseien rijden een specialisme is? Nibali (Ronde van Vlaanderen vorig jaar), Valverde (Dwars door Vlaanderen) en de kasseiritten in de tour laten zien dat de zogenaamde klimmers of Waalse renners hier echt niet voor schut gezet worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.