Dylan Teuns: “Droom stiekem van Tourdebuut”

Door , dinsdag 4 december 2018 om 16:04
Dylan Teuns: “Droom stiekem van Tourdebuut”

foto: Sirotti

Na vier jaar BMC trekt Dylan Teuns naar Bahrain-Merida. De 26-jarige Limburger vindt er Rik Verbrugghe terug en hoopt opnieuw een stap vooruit te zetten. “2018 was goed, al had ik meer verwacht van de Waalse klassiekers. Daarin sterk presteren, blijft mijn hoofddoel.” Een paar dagen voor hij op stage vertrekt, praatte Teuns met WielerFlits.

Zaterdag vliegt Teuns naar Italië om er medische testen af te leggen. Vanuit Italië gaat het richting het Kroatische eiland Hvar, waar hij zijn nieuwe ploegmaats zal ontmoeten tijdens een eerste stage. “Nee, ik ben de zon nog niet individueel gaan opzoeken”, vertelt Teuns. “Ik moet ook niet top zijn in januari, hé. Vanaf nu begint de echte opbouw.”

Bondscoach Verbrugghe
Teuns verhuisde van BMC naar Bahrain-Merida. Een transfer die even aansleepte omdat hij lang wachtte op nieuws vanuit BMC, het team waarin hij zich de voorbije jaren ontwikkelde tot de renner die hij nu is. “Maar de onzekerheid bleef maar duren. Toen er dan toch duidelijkheid kwam, was ik al in vergevorderde onderhandelingen met Bahrain-Merida. Er was ook interesse van andere WorldTour-teams, maar na wikken en wegen bleek Bahrain-Merida toch de beste keuze.”

Belangrijk in zijn beslissing was de aanwezigheid van Rik Verbrugghe. “Zeker weten, dat Rik een belangrijke factor was in mijn keuze. Rik heeft me in mijn belofteperiode ontzettend veel bijgebracht. Hopelijk kan hij dat volgend jaar nog eens doen, hé.” Dat Verbrugghe bondscoach wordt, is voor Teuns geen drama, zegt hij zelf. “Ik heb voor twee jaar getekend bij de ploeg. Uiteraard had ik liever gehad dat hij die gehele periode bij de ploeg bleef. Blijkbaar is er een uitdoofscenario van één jaar voorzien. Ach, het is zijn keuze en die moet ik respecteren. Ik ben ambitieus, maar dat is Rik ongetwijfeld ook. Zo realistisch ben ik wel. Uiteindelijk moet ik het op de fiets toch zelf doen, hé.”

Beter doen in Waalse klassiekers
2018 was voor Teuns een goed jaar, met maar liefst negen podiumplaatsen in wedstrijden van WorldTour-niveau. Alleen een overwinning ontbrak. “En ik bleef onder de verwachtingen in de Waalse klassiekers. Daar word ik uiteindelijk ook op afgerekend. Maar daar kan ik mee omgaan. Ik had zelf ook meer ambitie in die week. Andere resultaten, zoals die in Parijs-Nice, maken wel veel goed. En ik ben nog altijd maar 26.”

Wat zijn programma voor 2019 betreft, moet de Limburger nog bevestiging krijgen. “Eigenlijk moet dat straks op stage nog besproken worden, maar ik heb via mail wel al mijn voorkeur mogen opgeven. Wellicht begin ik mijn seizoen in Valencia, gevolgd door de Ronde van de Algarve en opnieuw Parijs-Nice. Daarna gaat de focus op de Waalse klassiekers.”

Tourstart in Brussel
Teuns heeft ook aangegeven minstens één grote ronde te willen rijden. “Dat is geen probleem. Maar het is nog afwachten welke. Stiekem droom ik van de Tour. Ik ben de enige Belgische renner bij Bahrain-Merida en de Ronde van Frankrijk start volgend jaar in Brussel. Het zou mooi zijn mocht ik er bij zijn.” Het zou meteen het Tourdebuut van Teuns zijn, nadat hij de voorbije jaren al twee Vuelta’s en één Giro reed.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Titaantje 4 december 2018 om 16:46

Met het vertrek van de Izagirres en Pelli komt er wel wat ruimte in de Bahrain tourploeg.
Nibali, Pozzo, Caruso, Teuns, Colbrelli, Sieberg, Dennis en 1 andere zoiets.

KimJungPoels 4 december 2018 om 16:49

Mohoric scheen in ieder geval ook wel een grote kanshebber te zijn voor een tourselectie. Als hij graag wil zal hij ook wel mogen verwacht ik. Tratnik lijkt me ook niet kansloos met de TTT overigens.

Rico. 4 december 2018 om 16:54

Denk niet dat elke ploeg het Sunweb model hanteert, dus misschien hoeft niet iedereen zich te focussen op de Tour?

Viktrodriguez 4 december 2018 om 17:11

Ik ga er niet vanuit dat Sieberg zonder Bauhaus de Tour gaat rijden. Die is juist aangenomen om zijn landgenoot te ondersteunen in de sprints.

CeRo 4 december 2018 om 19:45

Gaat Nibali niet voor de Giro?

Jean Dumas 5 december 2018 om 08:45

Hij maakt zeker een kans in de overgangsritten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.