Dylan Groenewegen weer in training: “Hij krabbelt op”

maandag 2 november 2020 om 14:45
Dylan Groenewegen weer in training: “Hij krabbelt op”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen heeft de training hervat. Na de veelbesproken valpartij in de Ronde van Polen met Fabio Jakobsen stond de sprinter van Jumbo-Visma lange tijd langs de kant, mede door een sleutelbeenbreuk en de mentale gevolgen van de crash.

Sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma vertelt dat Groenewegen weer op de fiets zit. “Naar omstandigheden gaat het oké met hem. Het heeft enorm veel impact gehad op hem, maar hij krabbelt op. Hij traint goed, zeker ook om z’n zinnen te verzetten”, legt hij uit aan de NOS.

Langzaam werken Groenewegen en de Nederlandse WorldTour-ploeg toe naar 2021. “Ook voor hem geldt dat hij eerst rustig het seizoen moet overzien en dan doelen moet gaan bepalen voor komend seizoen”, zegt Zeeman.

Tour de France
Na de presentatie van het Tour de France-parcours voor 2021 komt de naam van Groenewegen ook weer bovendrijven. Acht etappes zijn gemaakt voor de sprinters. Zeeman wil niet vooruitlopen op de selectie. “Het is duidelijk dat Dylan een hartstikke belangrijke renner is voor dit team, maar we moeten eerst afwachten wat de UCI beslist rondom zijn zaak”, geeft hij aan.

De disciplinaire commissie van UCI moet nog een uitspraak doen na het incident in Polen. Tot die tijd houdt Jumbo-Visma de sprinter langs de kant.


Lees ook: Jumbo-Visma kent Tour-dilemma met Dylan Groenewegen (Opinie)

Dit artikel delen:

51 Reacties

bartp25 2 november 2020 om 14:56

Ik denk dat in welk kamp je ook zit met betrekking tot Groenewegen we het er allemaal over eens kunnen zijn dat het te belachelijk voor woorden is dat de UCI nog geen uitspraak heeft gedaan.

Ajvenema 2 november 2020 om 14:59

Dat wou ik net zeggen. Waar wachten ze dan nog op zou je denken?

Michelangelo 2 november 2020 om 14:59

Je was me voor Bart… iets minder tekst is sneller ;-)

Sephiroth 2 november 2020 om 15:26

de UCI durft gewoon niet, te kort en je hebt de meute over je heen, te lang en het is duidelijk aanvechtbaar met andere sprintvoorbeelden.

Maakt het niet minder belachelijk, maar politiek/imago gaat bij de UCI boven zuiver recht spreken. Tenminste dat is mijn indruk/vermoeden.

Groetjesaandevoetjes 2 november 2020 om 18:11

UCI wacht tot kerst en brengt dan het nieuws dat Groenewegen met terugwerkend kracht 3 maanden wordt geschorst en dat ze zelf ook strenger gaan controleren op veiligheid.

Fast Freddy 2 november 2020 om 21:31

Fck die UCI. Voor de eerste de beste dag die Groenewegen in 2021 van de UCI van de fiets moet blijven direct naar het CAS voor een kort geding.
De totale incompetentie is tranentrekkend.

Romāns Vainšteins 3 november 2020 om 07:31

Dat komt omdat ze dan eventueel een bom leggen onder de eigen sport met wellicht een wereldwijd verbod op massasprints.

Michelangelo 2 november 2020 om 14:59

Wat naast het geestelijk en lichamelijk letsel het meest sneue is van de valpartij in Polen, is dat het zo lang duurt voordat de UCI er iets van vindt.

Zowel in algemene zin (wat staan we toe in sprints en wanneer grijpt een wedstrijdjury in) als ook heel specifiek in deze casus. Groenewegen staat nu aan de kant omdat hij er zowel lichamelijk als geestelijk niet klaar voor is. Maar wat als hij stond te trappelen om weer te beginnen? Was hij dan geschorst? Voor hoe lang? Vanaf wanneer?

Mooi dat hij zijn trainingen weer heeft opgepakt, en ergens ook wel mooi dat de val in Polen hem zo hard heeft geraakt: geeft iets van menselijks aan Groenewegen. Ik zou het misschien nog wel veel erger vinden als hij meteen weer op de fiets zou willen kruipen om zich er weer tussen te smijten.

nickdt 2 november 2020 om 16:09

Tja, technisch gezien kan de UCI niks meer, omdat incidenten die later zijn gebeurt duidelijk erger zijn geweest.

WernerFranke 2 november 2020 om 19:08

@nick
Zoals?

Sephiroth 2 november 2020 om 19:23

LBL allaphillipe zijn zwieper, Bennet z’n kopstoten, ackerman had ook een ondermaatse actie, Sagan VS van Aert.. denk ik dat bedoeld worden

roeleur 2 november 2020 om 22:38

Je vindt het wel prima als hij wat later komt om zich er weer tussen te smijten? Jakobsen moet volgend jaar nog meer operaties ondergaan, meer dan een half jaar na het smijtwerk van dhr. Groenewegen.

Marik 2 november 2020 om 15:07

Welkom terug Dylan! Dat 2021 maar weer een succesvol jaar voor jou mag worden kerel.

horsm 2 november 2020 om 15:11

Goed om te horen. Ik hoop dat hij snel weer de oude is.

Ik moet wel zeggen dat een sanctie van de UCI nu wel echt als mosterd naar de maaltijd komt. Ik denk dat het zelfs voor Dylan’s verwerking hiervan beter was geweest als hij de afgelopen maanden een straf had kunnen uitzitten. Nu mist het wel echt zijn uitwerking.

Marik 2 november 2020 om 15:16

Het is toch een grote schande, het is niet eens amateuristisch te noemen. Het lijkt wel totale desinteresse van deze arrogante organisatie. “Ach ja wij hebben de macht, dus wij kunnen doen wat wij willen en op elk moment dat wij dat willen. En wat dat met een ploeg of de individuele mens doet interesseert ons geen reet.”

Romāns Vainšteins 3 november 2020 om 07:34

Volgens mij weten ze gewoon niet wat te moeten doen. Met dat linke parcours zijn ze ook zelf onderdeel van het probleem geweest dus dat brengt ze wat in het het nauw.

Panache 2 november 2020 om 15:11

“Het is duidelijk dat Dylan een hartstikke belangrijke renner is voor dit team, maar we moeten eerst afwachten wat de UCI beslist rondom zijn zaak”

Daarom hadden ze Groenewegen in de voorselectie moeten zetten voor de Vuelta. Dat is de enige manier waarop je de UCI kan dwingen om spoedig een procedure te starten en uitspraak te doen. Over de rechtvaardigheid en/of hoogte van de straf heb ik geen mening.

Wheely 2 november 2020 om 15:23

Hier kan ik me wel in vinden, zet ze maar voor het blok.

Sephiroth 2 november 2020 om 15:28

wow.. ja daar heb je eigenlijk helemaal gelijk in. Kan je zelfs gepaard laten gaan met een duidelijk statement: Wij willen een uitspraak van de UCI en anders stellen we Dylan Pro-forma op om iig duidelijkheid te krijgen van de UCI na al die tijd.

platteprijs 2 november 2020 om 16:15

+2

Merlinappa 2 november 2020 om 16:37

Dit zou een goed idee zijn geweest. Hopelijk komt de uitspraak iig voor volgend seizoen.

fietsvriend 2 november 2020 om 16:44

TJV heeft zich wellicht ook een klein beetje vergaloppeerd door meteen te zeggen dat ze hem als ploeg aan de kant houden totdat er een uitspraak is. Netjes van ze maar dat de uitspraak lang op zich laat wachten was toch wel te verwachten met het oog op de juridische kant van de zaak – aansprakelijkheid, precedent, etc.

AnderJ 2 november 2020 om 17:24

Dat klinkt aantrekkelijk abstract gezien, maar betwijfel of het zo werkt. Je neemt namelijk de kans dat doordat je als TJV de UCI pusht, ze met een schorsing komen. Dat krijg je als je zulke scheve machtsverhoudingen hebt als in de wielerwereld.

doorak 2 november 2020 om 20:04

+1 Panache

Derierre de la course 2 november 2020 om 23:41

Naja dan in ieder geval op de lijst zetten voor de eerste koers van het nieuwe jaar om zo een uitspraak te forceren. Dit vroegtijdig aankondigen zodat de UCI wel moet reageren.
Normaliter was dit de TDU geweest maar die gaat alvast niet door.

Andersom zal de UCI de strafmaat misschien wel af laten hangen van het herstel van Jacobsen. Wanneer die zijn eerste wedstrijd rijdt stopt de schorsing van Groenewegen. Hoe ze dit juridisch dichttimmeren, geen idee.

Michael Bianchi 2 november 2020 om 15:15

Goed om te horen. Ik hoop dat hij snel weer de oude is.

AnderJ 2 november 2020 om 15:22

Zou de UCI straks komen met een schorsing met terugwerkende kracht?

Groetjesaandevoetjes 2 november 2020 om 18:14

Verwacht ik wel. Ze kunnen toch niet 4 maanden na de crash zeggen dat hij nog 6 maanden geschorst is. Dat zou een gigantisch precedent scheppen.

KimJungPoels 2 november 2020 om 15:25

Hopelijk zit Jakobsen ergens volgend voorjaar weer op de fiets, dan kan ik langzaamaan waarschijnlijk ook weer wat genieten van prestaties van Groenewegen vanaf dat moment.

Voordat Jakobsen echt hersteld is zal ik het toch wat moeilijk vinden om deze jongen, die in mijn ogen de meest onbezonnen sprint heeft gereden die ik ooit heb gezien, echt grootse prestaties op de fiets te gunnen.

platteprijs 2 november 2020 om 16:17

Sorry, ik vind dat je dan weinig sprints gezien hebt.

Maar ik hoop ook dat Jakobsen weer op en top wielrenner wordt.

illu 2 november 2020 om 16:26

Dan kijk je niet veel wielrennen of wel?

KimJungPoels 2 november 2020 om 16:54

Jawel hoor. Heel veel.

Ik heb alleen niet heel vaak een sprint gezien waar twee mannen al zo ver voor de rest uit zijn, en de ene dan alsnog zijn snellere concurrent volledig onnodig de hekken in rijdt.

Maar als jullie legio voorbeelden hebben dan hoor ik het graag. Maar in vrijwel alle andere sprints die ik kan verzinnen was er in ieder geval vaak nog een externe factor (andere uitwijkende renner, flauwe bocht ofzoiets dat verzachtend werkt).

In deze situatie was er een langzamere Groenewegen, een snellere Jakobsen. En een hek. Verder niks. En die langzamere renner kiest ervoor om de deur dicht te gooien en daarna nog zijn elleboog te gebruiken. Uiteraard niet moedwillig om te veroorzaken wat er uiteindelijk veroorzaakt is, en dus vind ik Groenewegen ook geen onmens. Maar wel een persoon die een gigantische fout heeft gemaakt in een split-second en daarmee mogelijk een collega zijn carrière verpest en bijna zijn leven had gekost.

Olly 2 november 2020 om 17:47

@Kim… kijk even naar wat Cavendish uitgehaald heeft. En dan heb je al meer voorbeelden die erger zijn. En dan zijn er nog wel een paar te noemen Abdoe, Renshaw
Ik hoop dat ze er beiden snel bovenop komen, en we kunnen genieten van hun.

Groetjesaandevoetjes 2 november 2020 om 18:15

whataboutism

platteprijs 2 november 2020 om 18:32

Dan heb je Lubberding en Laurent zeker niet gezien. En de bidon van Steels.

doorak 2 november 2020 om 20:08

Buiten de verhalen over Cavendish en Aboesjaparov etc. het zou eens tijd worden ridicuul gevaarlijk sprinten aan te pakken. En ja de sprint van Groenewegen was onverantwoord waarvoor ze hem mogen schorsen.
Echter het team heeft hem bewust aan de kant gehouden en zoals bij de rechtbank kan verdicht zijn dat pleger reeds voldoende gestraft is en symbolisch voor 3 maanden met terugwerkende kracht wordt geschorst.
Verder verdient ook Groenewegen een tweede kans.

Lance4eva 2 november 2020 om 15:37

Merijn Zeeman mag zijn zinnen de komende weken ook weleens even verzetten. Vind hem er erg vermoeid uitzien op de beelden van de NOS. Het is een behoorlijk accordeonseizoen voor TJV geweest.

Groetjesaandevoetjes 2 november 2020 om 18:15

Zat er na de tour ook even goed doorheen

xistnc 2 november 2020 om 15:39

Met een kleine op komst in januari kan ik me voorstellen dat hij volop afleiding heeft en het fietsen voorlopig nog even bijzaak is. Misschien kan hij wel in de tussentijd zijn social media wat opschonen, want (ook) daar heeft hij nogal wat over zich heen gekregen.

AWestie 2 november 2020 om 15:47

UCI, kom met een uitspraak en betere sprintregels. Eigenlijk verlang ik niet veel meer van je het komende jaar.

Koers 2 november 2020 om 15:51

Ze zullen straks wel komen met dat hij per direct weer mag koersen. Zo heeft de uci hem een hele tijd van de fiets gehouden, zonder dat ze hem echt veroordeeld hebben, waardoor de uci ook bij nieuwe sprintongelukken (of bijna ongelukken) niet voor het blok wordt gezet om te veroordelen. De meeste duwtjes e.d worden tenslotte niet veroordeeld en als renners uit de koers gehaald worden is de sponsor boos, dat wil de uci nou ook weer niet.

argon18 2 november 2020 om 17:27

ik vind dat ze wel kritischer zijn geworden kijk eens naar Bennet afgelopen week
in de sprint

Olly 2 november 2020 om 17:50

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ik vindt dat Bennet de vuelta had moeten verlaten. Maar ik krijg wel de indruk dat ze eerder klaar staan met een straf.

Michelangelo 2 november 2020 om 17:52

Is dat zo?
Ik had verwacht dat ze hem de Vuelta uit zouden knikkeren. Want dit lag er duimendik bovenop, en volgens mij is Renshaw voor dit vergrijp al een keer uit de Tour gezet.

Ik denk vooral dat het voorbeeld van Jolien d’Hoore/Lorena Wiebes heeft aangetoond dat er eerder wordt ingegrepen. Maar ook dat gebeurt niet consequent, als je kijkt naar de sprint op het WK? van Longo Borghini.

ponniebuik 2 november 2020 om 18:40

een kijkje over de schutting kan geen kwaad. Ik doel op het strafrecht. Met enige regelmaat zijn automobilisten betrokken bij verkeersongelukken. Soms vallen daarbij slachtoffers en wordt daarvan in de media verslag gedaan. Zeker als sprake is van een dodelijk slachtoffer ontstaat al snel onbegrip over de hoogte van de straf. Feit is dat, zolang geen sprake is van opzet of roekeloosheid, de straf meestal beperkt is tot een ontzegging van de rijbevoegdheid over een periode van X maanden. Opzet of roekeloosheid wordt niet snel aangenomen. Roekeloosheid vergt dat de dader ‘bewust de kans op de koop heeft genomen dat het zo mis zou gaan. Het gaat hier om sport. Op het scherpst van de snede. De sprinters stormen met vernauwd bewustzijn af op de meet. Kan het mis gaan? Ja. Is daar veel voor nodig? Nee. Ziet de UCI strict toe op handhaving van de regels? Nee. Een sanctie is op zijn plaats, maar die moet niet worden bepaald door de ernst van de gevolgen voor Jakobsen.

Wim Kruithof 2 november 2020 om 23:25

geheel eens…

SnellePelle 3 november 2020 om 06:57

Je vergeet dat dit om sportincidenten gaat, niet om deelname in het verkeer.
Omdat het in wedstrijdomstandigheden is gebeurd is er sprake van een bestuurlijke overtreding en geen strafrechtelijke.

Als vergelijkbaar letsel zich buiten de koers voordoet wordt het strafrechtelijke aansprakelijkheid voor de dader.

Willemdamme 2 november 2020 om 19:22

Zullen we het ook eens hebben over de laatste meters
Normaal staan daar schuine hekken
Jacobsen was dan ook gevallen door groenewegen die de deur dicht deed en Jacobsen toch in het gat dook
Dan was hij niet over de hekken gecapituleerd maar door geschoven
Dus ook eens een gesprek met de organisatie

Tollpatscher 2 november 2020 om 21:30

helemaal mee eens Ponniebuik..

Adrianus 3 november 2020 om 03:08

Groenewegen hoort en zal wel een gepaste straf krijgen, maar de impact van de val komt echter voor het grootste deel door een niet deugende constructie van het hekwerk bij de finish, dat in plaats van deel uit te maken van de veiligheid ter plaatse, echter door de instabiliteit en samenstelling van het aan elkaar geplakte zwak en gevaarlijk materiaal juist heeft gezorgd voor het tegenovergestelde van waar het eigenlijk voor bedoeld is.
Wat dat betreft, mag de UCI ook de hand in eigen boezem steken.

Romāns Vainšteins 3 november 2020 om 07:36

Voila de reden dat er nog geen verdict is.

Het liefste wachten ze tot Jakobsen weer een lachende foto van zichzelf plaatst en aangeeft weer fit te zijn om op dat moment Groenewegen exact voor de tussentijdse periode met terugwerkende kracht te schorsen. En dan stilletjes er van tussen.

Reken maar dat achter de schermen wel degelijk het aantal spurts teruggeschroefd zal worden en aankomsten als Katowice in de prullenbak verdwijnen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair