Dylan Groenewegen sprint naar ritwinst in Hoogerheide

Dylan Groenewegen sprint naar ritwinst in Hoogerheide

foto: Wouter Roosenboom

donderdag 15 juni 2017 om 16:01

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in lijn van de Ster ZLM Toer met overmacht gewonnen. De Nederlands kampioen zorgt daarmee voor de tweede zege van LottoNL-Jumbo op rij. Max Walscheid (Sunweb) eindigde op meer dan een fietslengte achterstand als tweede, Moreno Hofland (Lotto Soudal) werd derde.

De kopgroep van de dag bestond uit vijf Nederlanders en een Fransman. Stan Godrie (Verandas Willems-Crelan), Joey van Rhee, Rens te Stroet (Destil-Piels), Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Rick Ottema (Baby Dump) hadden Jimmy Turgis van Cofidis mee. De maximale voorsprong was vier minuten. LottoNL-Jumbo achtervolgde en maakte op de Oesterdam gebruik van de wind. De Nederlandse ploeg trok – met leider Roglič goed van voren – het peloton in waaiers.

Er ontstonden daardoor meerdere groepen, maar niet veel later kwam alles toch weer bij elkaar. Het verschil met de kopgroep ging daarna geleidelijk naar beneden. Met een voorgift van ruim een minuut draaiden de vluchters het lokale parcours (drie keer 16 kilometer) rond Hoogerheide op. Van Rhee liet op twintig kilometer van de meet zijn medevluchters achter zich, maar met nog veertien kilometer te gaan was ook zijn liedje uit.

Dion Beukeboom (Destil-Piels) probeerde drie kilometer voor het einde nog te ontsnappen, maar zijn avontuur strandde. LottoNL-Jumbo en Quick-Step Floors probeerden hun sprinter in de juiste positie af te zetten, waarna Groenewegen zich de snelste toonde. Zijn ploegmaat Primož Roglič behoudt de leiderstrui.

Dit artikel delen:

35 Reacties

UrbanSteel 15 juni 2017 om 18:24

Mooi in de tas van Dylan en hopelijk nog is dunnetjes overdoen in de Tour.
Dikke proficiat voor Dylan en Lotto-Jumbo.

Wheely 15 juni 2017 om 18:59

Top afgemaakt en het “dilemma” van zowel de leiderstrui verdedigen als je sprinter uitspelen goed getackeld. Mooie generale voor le Tour.

Charlie33 15 juni 2017 om 19:29

Niki Terpstra DNF. Wat is er met hem aan de hand?

TeamNL 15 juni 2017 om 19:40

Een leiderstrui zonder de naam van de sponsor erop… Dat is toch een beetje triest.

UrbanSteel 15 juni 2017 om 19:47

@Wheely

Dat “dilemma” ging over de Tour als Primoz Roglic de 1e etappe zopu winnen , niet over dit rondje.

Wheely 15 juni 2017 om 20:02

@US
In de basis is dit toch dezelfde situatie.

UrbanSteel 15 juni 2017 om 20:08

@Wheely

Je kan dit deelnemersveld totaal niet vergelijken met dat van de Tour.

assen 15 juni 2017 om 21:42

Wat een mietje die Adam Hansen… DNF vandaag. Die rijdt ook nooit eens een ronde uit, zelfs niet de ZLM tour! ;-)

Wim Kruithof 16 juni 2017 om 10:37

assen, lol…

fraine gal 16 juni 2017 om 11:04

Elke goeie sprinter kan een rit winnen in de Ster ZLM Toer. In de Tour ligt het sprinters niveau nog een pak hoger dan met alles respect de Ster ZLM Toer. Het is goed voor Groenewegen dat hij nu een rit wint want winnen is winnen. Toch geloof ik dat Groenewegen in de Tour weinig top 5 plaatsen of zelfs geen top 5 plaats gaat behalen tussen al dat sprintersgeweld in de sprint etappes. Groenewegen is subtop maar geen wereldtop.

  • 1
  • 2