Dylan Groenewegen, man van de vroege vlucht: “Kippenvel” (video)

zondag 5 april 2015 om 18:57
Dylan Groenewegen, man van de vroege vlucht: “Kippenvel” (video)

foto: WielerFlits

Dylan Groenewegen was vandaag actief in de Ronde van Vlaanderen. De jongeling van Roompot Oranje Peloton zat na een snelle openingsfase mee in de vlucht van de dag. “Het was vooral zwaar, maar wel heel mooi met al die mensen. En dan ook nog in de vroege vlucht, dat geeft wel kippenvelmomenten”, vertelde hij voor camera van WielerFlits.

Groenewegen zelf haalde de finish in Oudenaarde niet, net als Ivar Slik. De beste renner van Roompot Oranje Peloton was Wesley Kreder op een 66e plek op ruim zeven minuten van winnaar Alexander Kristoff, Johnny Hoogerland werd in dezelfde tijd als Kreder zeventigste.

Dit artikel delen:

15 Reacties

klootje kriekeljon 5 april 2015 om 19:01

Tof om juist ook deze verhalen snel te krijgen WF.

Dalendklimmen 5 april 2015 om 19:29

Hoogerland 70e had daar wel meer van verwacht.
Leuk dat ze mee mogen doen maar eigenlijk hebben ze hier niks te zoeken

Omhoog73 5 april 2015 om 20:59

Hij oogt optisch wel erg klein op de video, maar het is een groot renner !

BlancoProCycling 5 april 2015 om 21:10

Nja, op Groenewegen na ook een kleurloze koers aan de voorkant. Aan de achterkant waren ze genoeg te zien.

tristania 6 april 2015 om 00:21

Leuk dit soort interview. Wat een gezeik eigenlijk weer. Niets te zoeken weinig gezien van deze ploeg. Tja, het is geen Lotto/Jumbo. Wat verwacht je? Als uit deze ploeg 2 of 3 talenten voortkomen die straks de subtop of hoger bereiken hebben ze het goed gedaan. Complimenten aan Dylan Groenewegen.

Goeseboer 6 april 2015 om 06:20

Michael Boogerd c.s. hebben een aanvallend ‘ploegje’ aangekondigd en maken dat ook waar. Heel vaak er bij vroeg in de wedstrijd, volstrekt logisch dat het podium nu nog ontbreekt. In Vlaanderen werkte TSV ook lange tijd op de lachspieren, maar levert nu het één na het andere talent aan de WT. Het is in meer dan één opzicht nog te vroeg om te juichen, maar stap 1 wordt waargemaakt en dat is voorwaarde voor de rest. Alle succes!

Jalabertje 6 april 2015 om 07:57

Je kan lullen wat je wilt maar ze zitten er wel altijd bij

LinusGerdemann 6 april 2015 om 08:13

Ze zitten inderdaad altijd bij de afvallers. Meezitten in de vroege vlucht oke. Maar kon niet mee toen de sterkere renners uit de kopgroep doortrokken.

Zaterdag voor volta Limburg hadden ze grootse plannen…. nou ze zaten er niet bij.

Giant-GreenEdge 6 april 2015 om 09:34

@tristania

leuk dat ze mee mogen doen, maar eigenlijk hebben ze hier niets te zoeken, is toch geen gezeik, maar gewoon realisme? Dat ze een paar grotere wedstrijden mogen rijden, oke, maar op dit moment leeft deze ploeg zwaar boven zijn stand. Ik vraag me ook af of dit wel een goed leerproces is.

trouwens, als Groenewegen al kippevel krijgt van de vroege vlucht, dan moet die benoot gisteren veelvuldig klaargekomen zijn op zijn fiets!

nickdt 6 april 2015 om 10:30

Daarom zat er dus een vlek aan de voorkant van Benoots broek. Verklaard een hoop.

tristania 6 april 2015 om 12:17

@Giant-GreenEdge: Ja zeker gezeik. Dan hebben bv ook een aantal Franse ploegen hier niets te zoeken of een Spaanse ploeg. Er starten meer dan 20 ploegen. Niet iedere ploeg heeft een topfavoriet. En ja ook flauw over dat kippenvel. Als je beetje wielrennen volgt zijn er in het verleden meer renners in de kopgroep bij de RvV geweest die spraken over kippenvel.
@LinusGerdemann: Wel mee eens als het gaat over de oudere renners. Die zakken echt door het ijs. Kreders en Hoogerland, die vallen echt tegen. Maar de jongere renners, allemaal debutanten kun je niets kwalijk nemen.
En Benoot is echt een uitzonderlijk talent die zich wel heel snel ontwikkeld.

LinusGerdemann 6 april 2015 om 12:32

@tristania daarom hadden ze moeten kiezen voor meer/andere ervaring. Hoogerland en Honig….. had Thomas Dekker, Rob Ruijgh em van Hummel de kans gegven. Maar de eerste twee zinn met gezeik bij Rabo weggegaan tijdens de Breukinkperiode…. maar nu heb je een grotendeels continentale ploeg met een procontinentale licentie.

tristania 6 april 2015 om 12:41

Ja, verkeerde ervren renners aangetrooken. Helemaal mee eens. Jammer dat Kroon er mee stopte of een Tjalingi nog niet klaar was voor een overstap. Ja Honig en Duijn als ervaren renners slaat nergens op. Ben wel benieuwd hoe die jonge gasten zich komende 2 jaar ontwikkelen.

Giant-GreenEdge 6 april 2015 om 13:06

@tristania

dus omdat er nog ploegen zijn die hier weinig te zoeken hebben, mag ik dat over Roompot niet zeggen zonder zeikerd genoemd te worden? Sterk argument…

en dat van benoot was gewoon een grapje, niet denigrerend tegenover Dylan, die terecht euforisch was want die sfeer tijdens evv is inderdaad uniek…

tristania 6 april 2015 om 14:01

@Giant-GreenEdge: Jij geeft aan dat ze hier niets te zoeken hebben. Laat ik het dan geen gezeik noemen. Ook dit soort ploegen heb je nodig in een wedstrijd. Ze heben gedaan waarvoor ze gekomen zijn, meegezeten in de kopgroep. Ze hebben in vergelijking met TLJ wel aan de verwachtingen voldaan. Je kunt altijd wel zeuren of praten over ploegen die er niets te zoeken hebben en afkraken maar kijk eens naar Topsport Vlaanderen. In begin moesten die ook hun weg zoeken maar kijk eens hoeveel renners die hebben voortgebracht en die doen ook goed mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair