Dylan Groenewegen klopt André Greipel in Rund um Köln

zondag 12 juni 2016 om 15:54

De honderdste editie van Rund um Köln is gewonnen door Dylan Groenewegen. Onze landgenoot van LottoNL-Jumbo wist in de straten van Keulen thuisrijders André Greipel (Lotto Soudal) en Nikias Arndt (Giant-Alpecin) voor te blijven na een sterke sprint. Het is voor Groenewegen alweer de vijfde zege van 2016.

Jonge Rabo-renners actief
Rabobank stond als continentale formatie aan de start en liet zich gelden in de eerste kilometers. Sieben Wouters was de aanstichter van een kopgroep van zes. Ploegmaat Peter Lenderink was attent en sprong mee. Met Jaap de Man (3M) zat er nog een Nederlander in de kopgroep. Carl Soballa (LKT Team Brandenburg), Samuel Williams (ONE) en Mario Vogt (Rad-net ROSE Team) waren ook van de partij.

Einde verhaal op lokale circuit
Het zestal pakte al snel een vijftal minuten op het pak, dat enkele WorldTour-ploegen in toom gehouden werd. Michael Schwarzmann (Bora-Argon 18) en Lennard Hofstede (Rabobank) kozen voor de tegenaanval, maar die missie mislukte. Een ongelukkige De Man moest afhaken vooraan vanwege mechanisch defect. Met nog een veertigtal kilometers voor de boeg demarreerden Lenderink en Vogt weg uit de kopgroep. Soballa en Manuel Senni, die de oversteek maakte vanuit het peloton, sloten nog aan, maar het mocht niet baten.

Lotto vs. Lotto
Op veertien kilometer van de meet was het liedje uit van de vluchters. Op het plaatselijke circuit pakte Taylor Phinney zijn moment om ten aanval te trekken. LottoNL-Jumbo voerde het peloton aan in dienst van Dylan Groenewegen. André Greipel werd naar voren geloodst door zijn trouwe knecht Marcel Sieberg. Beide loterijploegen gingen de strijd aan in de slotkilometer, een strijd die beslecht werd in het voordeel van de Nederlander.

Finishfoto

Dit artikel delen:

58 Reacties

F e r o x 12 juni 2016 om 22:06

Groenewegen wint een rit in de Tour.

oscarito1908 12 juni 2016 om 22:10

Toch heel knap dat hij na die nare knie blessure zich zo ontwikkeld in zijn eerste jaar bij LTD.

Voor de Tour weet ik het niet. Zie hem liever in de Vuelta schitteren.

DeGroteMolen 12 juni 2016 om 22:25

Wellicht beter in de Vuelta beginnen? Tour komt vanzelf.

Covadonga 12 juni 2016 om 23:05

Greipel erop leggen in een rechtstreeks duel is wel bijzonder knap. En nu op naar het grote werk, de Vuelta. De Tour is nu nog te heftig.

BenderBeach 12 juni 2016 om 23:17

Mooie ‘volwassen reactie van Dylan https://www.instagram.com/p/BGkH_8ZIz41/

Jibi 13 juni 2016 om 01:38

Ontzettend blij met de overwinning van Dylan Groenewegen. Als je nu Greipel kunt kloppen,dan ga je vaker overwinningen boeken. Dylan is een renner die gelukkig niet op jonge leeftijd omhoog geschreven wordt door de pers,maar wel zijn overwinningen pakt.
Ik vond het extra fijn op de Duitse teletekst te lezen dat Dylan Groenewegen André Greipe de baas was. Tom Dumoulin,Steven Kruijswijk,Wout Poels,Bauke Mollema en Dylan Groenwegen hebben Nederland weer die eer gegeven waar we naar verlangen. Fantastisch!

schipperaar 13 juni 2016 om 11:25

@rv
Heeft nietsmet verwachtingen te maken lijkt me, maar aanmoedigen kan nooit kwaad, bagatelliseren wel.
Iedere renner heeft een klinkende overwinning nodig om zijn doorstart te bewerkstelligen, hoe vroeger, hoe beter. Een iemand achter zich die ze met beide benen op de grond houdt is voldoende, liefst geen makelaar, manager oid, die alleen aan eige portemonnee denken.

Dusbaba 13 juni 2016 om 12:32

Mooie stelling voor WF Live: Dylan Groenewegen moet mee naar de Tour. Ik denk dat het nog wat te vroeg voor hem komt, hij heeft nog niet zo veel ervaring op het hoogste niveau. Laat hem eerst maar eens de Vuelta rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair