Dylan Groenewegen: “Klassement in Duinkerke geen hoofddoel”

dinsdag 14 mei 2019 om 12:40
Dylan Groenewegen: “Klassement in Duinkerke geen hoofddoel”

foto: Cor Vos (archief)

Dylan Groenewegen begint vandaag zijn voorbereiding op de Tour de France in de Vierdaagse van Duinkerke. De sprinter van Jumbo-Visma legt zijn focus in deze zesdaagse Franse rittenkoers op ritzeges. “De sprints zijn het belangrijkste, het klassement kan je altijd later in de week nog zien”, vertelt hij voor de start aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Groenewegen weet dat de eerste ritten in Duinkerke hem op het lijf geschreven zijn en mogelijk zullen eindigen op een massasprint. “Dat proberen we zo goed mogelijk te doen. Het klassement is niet een doel, maar het kan er altijd bij komen”, licht hij bij de start in Duinkerke toe.

Waaiers in de openingsrit?
“Er staat veel wind, zeker in het eerste gedeelte van 110-120 kilometer”, aldus Groenewegen over de openingsfase van de eerste rit naar Condé-sur-Escaut. “In Parijs-Nice ging dat goed, dus ook dat kunnen we. We hebben een heel sterke ploeg. Het hoeft niet per se in waaiers getrokken te worden, maar als het zo ver is, dan doen we mee.”

Sprinttrein
Groenewegen heeft een belangrijk deel van zijn sprinttrein aan zijn zijde in Noord-Frankrijk. “Mike Teunissen is de laatste man, daarvoor zitten nog Amund Grøndahl Jansen, Tony Martin en Pascal Eenkhoorn. Taco van der Hoorn en Maarten Wynants zijn aangewezen om het peloton te controleren. We hebben een aparte sprinttrein en die heb ik altijd wel bij mij”, aldus Groenewegen, die na de Driedaagse Brugge-De Panne niet meer koerste. “Het is er weer even inkomen. Misschien is de vorm niet honderd procent, maar dat hoeft ook niet. Dat moet pas in de Tour.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Witte Trui 14 mei 2019 om 13:48

Hele luxe trein met de pure focus op Groenewegen. Ben heel benieuwd of het hier al een ingereden trein gaat vormen met het oog op de Tour. Daar zullen Teunissen, Grondahl Jansen en Martin het moeten doen met 3.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone