Dylan Groenewegen: “Ik kon er niet meer op het juiste moment uitkomen”

zondag 23 februari 2020 om 18:46
Dylan Groenewegen: “Ik kon er niet meer op het juiste moment uitkomen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen moest in de openingsetappe van de UAE Tour genoegen nemen met de vierde plaats. De renner van Jumbo-Visma zag Pascal Ackermann naar de zege snellen, terwijl Groenewegen vanuit een verloren positie moest beginnen aan zijn spurt.

“Ik kwam ingesloten te zitten waardoor ik er niet meer op het juiste moment kon uitkomen. Soms moet je daarin ook wat geluk hebben. Gelukkig komen er nog genoeg nieuwe sprintkansen aan”, aldus een optimistische Groenewegen. Zijn ploegleider Addy Engels kijkt ook nog een keer terug op de finale van de openingsetappe.

“Dylan zat bij de laatste rotonde in een goede positie. Dat wilden we ook zo. Daarna raakte hij echter alsnog ingesloten. Hij rijdt misschien wel de snelste sprint, maar daar heb je natuurlijk niets aan. Verder heeft het team goed gereden”, zo is de ex-renner van mening.

Timo Roosen moest Groenewegen zo goed mogelijk piloteren in de laatste kilometer, maar dat verliep niet helemaal volgens plan. “De ploegen kwamen van alle kanten. We hielden de linkerkant open. Dylan zat in een aardige positie, maar kwam toch ingesloten te zitten omdat er meerdere ploegen over links kwamen”, zo schetst Roosen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Marik 23 februari 2020 om 18:58

Leuke uitleg, maar het was gewoon niet goed. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat Dylan, na zijn val in de Tour 2019, minder zelfverzekerd is in het gedrang.

Michelangelo 23 februari 2020 om 21:08

Sprinten is geen ABC-tje. Je kunt de beste zijn, maar je positie verliezen. Je kunt je treintje kwijt zijn, maar op de perfecte plek uitkomen.
Denk dat we momenteel een heel clubje sprinters hebben dat gewaagd is aan elkaar. Ackermann, Bennett, Groenewegen, Ewan, Viviani, Jakobsen. En kort daarbij ook nog types als Demare.

De tijd dat er 1 sprinter alles overheerst (Cipollini, Petacchi, Cav, Kittel) is er op dit moment niet. En ook de treintjes zijn aan elkaar gewaagd.

Verwacht in ieder geval dat Groenewegen ook dit jaar weer vaak het zegegebaar mag maken.

Deel Koeper 23 februari 2020 om 19:23

Die wisselvalligheid zal hem niet verhinderen om alsnog veel etappes te winnen in grote rondes, alleen zal het zo heel moeilijk worden om ooit een puntenklassement te winnen. Als dat al een doel is.

Franco Ballerini 23 februari 2020 om 20:09

De groene trui voor Groenewegen? Misschien als de eerste 10 etappes van de Tour in Denemarken en Nederland worden verreden, wat gezien de ontwikkelingen de laatste jaren steeds minder ondenkbaar wordt. Anders: uitgesloten.

Viktrodriguez 23 februari 2020 om 20:29

Groenewegen is kansloos voor het groen. Allereerst klimt hij daarvoor veel te slecht, veel minder dan een Cavendish voor 2012. Daarnaast laat Groenewegen standaard alle tussensprinten lopen.

ratajan 23 februari 2020 om 22:44

Groenewegen die voor de groene trui gaat is als fugelsang voor de bolletjestrui gaat. Waarom zouden ze dat doen? Genoeg andere doelen om voor te strijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair