Dylan Groenewegen baalt van vierde plek

maandag 29 juni 2015 om 10:23
Dylan Groenewegen baalt van vierde plek

foto: Marcel Koch

Het had zomaar gekund dat de rood-wit-blauwe trui nu in bezit zou zijn van Roompot Oranje Peloton. De ProContinentale formatie kleurde gisteren de vroege vlucht met Reinier Honig en in de eindsprint kwam Dylan Groenewegen millimeters te kort voor het podium. En zelfs winst was mogelijk, zei de jonge sprinter na afloop.

“Dichter bij de winst van een NK ga waarschijnlijk niet vaak komen. Ik laat mij op een gat zetten na de laatste bocht. Dom, want met mijn snelheid was niets mis”, zegt Groenewegen. “Vierde is een net resultaat, maar je zag dat ik veel goed maakte en dan is het zonde dat je geen kampioen wordt. Zo’n kans krijg je misschien maar één keer”, baalde de 22-jarige renner.

De strijd om de derde plek verloor hij met miniem verschil van Danny van Poppel. “Ik baalde er eerst van dat ik niet op het podium sta, maar nu baal ik vooral dat ik niet gewonnen heb. Het had er gewoon ingezeten. Vooral Wesley Kreder heeft een heel goede lead-out voor me gereden. Die heeft me in de laatste kilometer afgezet en dan moet je het een beetje zelf doen. Het is misschien de onervarenheid dat je jezelf een beetje laat wegdrukken. Dit gebeurt geen tweede keer meer.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Arry1337 29 juni 2015 om 10:32

Het is natuurlijk een van de hoofddoelen van het jaar voor de ploeg, en dan is een 4e plek natuurlijk de zuurste plek. Voor een jonge sprinter als Groenewegen is het jammer dat hij niet op het podium staat, maar zo’n sprint kunnen rijden na zo’n afstand toont wel aan dat hij potentie heeft. Waarschijnlijk zou hij vantevoren voor een top 5 hebben getekend, en ik verwacht dan ook dat hij over een week toch wel voornamelijk trots zal zijn op de prestatie.

Wheely 29 juni 2015 om 10:50

Als Amsterdammer had ik hem graag op het podium gezien. Denk dat Dylan hier achteraf toch best blij mee kan zijn, is volgens mij zijn beste resultaat dit seizoen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair