Dylan Bouwmans verdient stagecontract Katusha-Alpecin

zondag 8 september 2019 om 18:37
Dylan Bouwmans verdient stagecontract Katusha-Alpecin

Bouwmans als leider van de Topcompetitie - foto: Cor Vos (archief)

Dylan Bouwmans heeft met zijn eindzege in de Topcompetitie een stagecontract bij Katusha-Alpecin in de wacht gesleept. De 22-jarige renner van Metec-TKH pakte zondagmiddag in de Eurode Omloop genoeg punten om de leiderstrui te heroveren op Bas van der Kooij.

De komende maanden zal Bouwmans deel uitmaken van het Talent Development Program van Katusha-Alpecin. Dit programma bestaat uit een traditionele stage (die normaal gesproken op 1 augustus ingaat), maar ook uit deelname aan trainingskampen en andere teamactiviteiten, zoals Gran Fondo’s.

Tot slot wordt Bouwmans onderlegd aan enkele beoordelingen en medische tests, die als doel hebben om van hem een betere wielrenner te maken. “Als de coureur goed genoeg blijkt te zijn, dan lijven we hem uiteraard graag in met een contract”, is wat José Azevedo (algemeen directeur Katusha-Alpecin) zei over het vergeven stagecontract.

Dylan Bouwmans is de zoon van oud-profwielrenner Eddy Bouwmans, die in 1992 het jongerenklassement van de Tour de France wist te winnen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

TijmenCamps 8 september 2019 om 19:33

Hmm, lijkt me leuk om daar ff mee te koersen maar ik zou daar niet voor langer dan een maand willen koersen.

Jalabertje 8 september 2019 om 20:22

Eddy Bouwmans…de Wilco Kelderman van zijn generatie

Brabander 8 september 2019 om 21:53

Daar doe je Wilco toch wel heel erg tekort mee zeg. Die heeft toch wel veel meer laten zien dan Eddy Bouwmans. En dan bedoel ik ook heel veel meer. Nu al

Marszzz 9 september 2019 om 07:47

Hopelijk worden er meer kansen gegund aan deze stagiair dan aan de vorige

Viktrodriguez 9 september 2019 om 08:42

Enig idee waarom het Zwitsers-Russische Katusha zich heeft verbonden als stagepartner aan deze Nederlandse reeks wedstrijden? Lijkt me toch eerder een Jumbo, Sunweb of Roompot als lokale ploegen een stuk logischer.

LightPhoenix 11 september 2019 om 15:41

Gaaf voor hem maar ga er vanuit dat hij geen contract krijgt. Niets persoonlijks maar Pjotr Havik is daar ook stagiair geweest en zei dat ze eigenlijk bij voorbaat al besloten hadden geen contract aan te bieden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair