Dwars door West-Vlaanderen nieuwkomer in Napoleon Games Cycling Cup
foto: Sirotti
vrijdag 9 december 2016 om 16:03

Dwars door West-Vlaanderen nieuwkomer in Napoleon Games Cycling Cup

Dwars door West-Vlaanderen, de opvolger van de Driedaagse van West-Vlaanderen, maakt komend seizoen onderdeel uit van de Napoleon Games Cycling Cup. Dat meldt BELGA.

“En dan kwam de vraag om mee te stappen in het project van de Napoleon Games Cycling Cup. Na positief en wederzijds constructief aftoetsen, kwamen beide partijen vrij snel tot een akkoord. Dwars door West-Vlaanderen zal dus mee instappen in het project dat rechtstreeks uitgezonden wordt op VTM”, zegt organisator Rik Goethals.

Het parcours van Dwars door West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ telt 203 kilometer en is een kopie van de slotetappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen. “Startplaats van onze wedstrijd is en blijft de Vismijn van kustgemeente Nieuwpoort. Van daaruit trekken wij een lus langs Middelkerke en Gistel, een knipoog naar de ‘peter’ (peetvader, red.) van onze koers, Johan Museeuw, om zo een eerste keer Ichtegem aan te doen.”

“Via Diksmuide gaat het daarna naar Ieper om dan het Heuvelland in te trekken met daarin de hellingen van de Goeberg, Rodeberg, Monteberg, Kemmelberg en Scherpenberg. Vanuit Poperinge trekken we zo naar Ichtegem, waar na 151 kilometer nog eens vier plaatselijke ronden van elk 13 kilometer wachten met daarin telkens twee kasseizones en de passage over de Keiberg.”

De de 1.1-wedstrijd staat op de koerskalender voor zondag 5 maart 2017.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
9 december 2016 19:16
Spijtig dat dit geen driedaagse meer is
9 december 2016 21:04
@Stijnveldrijder

Mee eens, voor renners die niet in Parijs-Nice of Tirreno starten was dit een mooie koers om toch koerskilometers te maken. Voor teams als TOpsport Vlaanderen en Roompot is dit een belangrijke koers, en zijn 3 etappes leuker dan een 1 daags koers.
9 december 2016 23:45
Liever 1 dag live op televisie dan 3 dagen niet.
10 december 2016 09:32
Dringend te organiseren, voor de overzichtelijkheid der dingen: Dwars door Oost-Vlaanderen, Dwars door Frans-Vlaanderen en Dwars door Zeeuws-Vlaanderen. Ook zou ik graag de Noord-Brabantse en de Waals-Brabantse Pijl op de kalender willen!

Reacties zijn gesloten.