Dwars door Vlaanderen: een duel tussen Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel

maandag 28 maart 2022 om 19:30
Dwars door Vlaanderen: een duel tussen Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos

Aankomende woensdag staat er tussen Roeselare en Waregem de 76ste editie van Dwars door Vlaanderen op het programma. De koers staat vooral in het teken van het duel tussen Tadej Pogačar en Mathieu van der Poel. De Nederlander mag zich een kasseispecialist noemen, voor Tourwinnaar Pogačar is het zijn eerste Dwars door Vlaanderen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Op de deelnemerslijst van Dwars door Vlaanderen staan dit jaar aardig wat grote namen, maar de laatste dagen gaat het toch vooral over Van der Poel en Pogačar. Voor de Nederlander is het zeker niet de eerste keer dat hij zal deelnemen aan de (semi)klassieker. Sterker, drie jaar geleden spurtte de coureur van Alpecin-Fenix naar de zege in Waregem. Woensdag hoopt hij zijn naam voor een tweede keer op de erelijst te plaatsen en vertrouwen op te doen in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.

Pogačar daarentegen maakt zich op voor een grote ontdekkingstocht op kasseien. De renner van UAE Emirates mag zich op 23-jarige leeftijd al een tweevoudig Tourwinnaar noemen, won met Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije al de grootste klassiekers, maar moet zich nog bewijzen in de Vlaamse koersen. Woensdag volgt de echte vuurdoop in Dwars door Vlaanderen en krijgen we meteen een indicatie richting de Ronde van Vlaanderen.

Van der Poel en Pogačar konden in Milaan-San Remo al eens de degens kruisen. Het was de Sloveen die de koers wist open te breken op de Poggio, maar de Sloveen slaagde er niet in om Van der Poel uit het wiel te rijden. Laatstgenoemde wist in finishplaats San Remo, in de sprint voor de derde plek, Pogačar te vloeren.

foto: Cor Vos

De twee matadoren kunnen het overigens goed met elkaar vinden. Dat bleek wel in de Tour de France van vorig jaar, toen Van der Poel in de eerste individuele tijdrit de gele leiderstrui wist te behouden. De zege ging toen naar… Pogačar. Na de finish volgde een oprechte knuffel tussen de twee. “Ik had graag de gele trui willen pakken. Maar hij staat Mathieu ook supergoed, dus het is prima”, vertelde de Sloveen na afloop. “Ik ken hem vrij goed en ik mag hem graag”, gaf Van der Poel aan.

Wie komt er woensdag als winnaar uit de sportieve strijd? En zie we dan opnieuw een innig onderonsje tussen de twee kampioenen?

Dit artikel delen:

16 Reacties

Polleke 28 maart 2022 om 19:41

Ja maar Pogacar, die heeft toch geen parcourskennis…

0
Dikke Vrouw 28 maart 2022 om 19:43

En veel minder een ploeg dan matje

0
Sander van der Sluis 29 maart 2022 om 09:00

Alsof Girmay zoveel parcourskennis had ;-)

0
josi 28 maart 2022 om 20:18

Ik betwijfel of DDV zal uitdraaien op een strijd tussen Pogacar en Van der Poel, hoewel ze allebei vast wel hun neus aan het venster zullen steken.

0
ti-raleigh 28 maart 2022 om 20:20

Inderdaad, ze kunnen het goed vinden met elkaar en Pogacar gaat die vriendschap misschien wel weer nodig hebben in de Tour. Dus die wordt morgen zeker niet op het spel gezet.

0
Turtlehead 28 maart 2022 om 20:33

Ha, een extra voorbeschouwing op de voorbeschouwing.
@redactie: misschien kunnen jullie later deze week óók een head-to-head maken voor de RVV, en dan met Wout van Aert versus Christophe Laporte (want dat is de enig die hem bij kan benen tot dusverre) ;)

0
bellevue 28 maart 2022 om 20:33

feit dat dat nu al blijkbaar zo goed als vast staat maakt de koers minder leuk

0
Marco Willems 28 maart 2022 om 20:43

Dat zou heel bijzonder zijn aangezien die niet op de startlijst staat.

0
S.t.B 28 maart 2022 om 22:31

Ze kunnen het goed vinden met elkaar. Samen met Pidcock en Remco de vier jongetjes die de wielermores niet zo serieus nemen en getalenteerd genoeg zijn om hun eigen wetten te bepalen. Vaandeldragers van de gamer generatie in het peloton. Ze weten wie Eddy is, maar bij Jacques, Bernard en Miguel hebben ze toch iets meer bedenktijd nodig. Hun highscores en likes zijn belangrijker.
Is ook zeker niet erg, maar dan toch veel liever Wout die een pak meer charisma en levenswijsheid uitstraalt.

0
Lalsacien 28 maart 2022 om 23:13

Leuk verzonnen maar ik denk dat Poupou MVDP wel wat bijgepraat heeft over Monsieur Chrono.

0
S.t.B 28 maart 2022 om 23:47

@Lalsacien

Weet niet of Poupou zijn kleinzoon daar nu zo graag over bijpraatte.

0
evelineroos 28 maart 2022 om 23:52

Zo’n gek helmpje op je hoofd is wel killing voor je uitstraling.

0
S.t.B 29 maart 2022 om 00:15

@ evelineroos

Killing wil ik niet zeggen, maar dat hij op die manier zonodig reclame voor marginalenchampagne moet maken vind ik ook niet zo snugger.

0
Kopinkas 29 maart 2022 om 00:19

Wat een warrig verhaal…
Evenepoel en (vooral) MVDP zijn nota bene opgegroeid in wieleefamilies…
MVDP’s opa was dan nog eens de belangrijkste tegenstander van de ‘Jacques’ waar je zo fijntjes naar verwijst…

0
evelineroos 29 maart 2022 om 00:25

Quote van Jan Janssen. “Het waren grote rivalen, maar ook twee goede vrienden. Anquetil is in 1987 gestorven aan maagkanker en ik weet dat hij op zijn sterfbed tegen Poulidor zei: word je nou weer tweede, Raymond?”

0
Tandje erbij 29 maart 2022 om 13:49

En weer wordt Evenepoel erbij gehaald… een onvolwassen kleuter zonder persoonlijkheid en uitstraling vergeleken bij Pogacar en MVDP.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone