Dumoulin via Ronde van Lombardije naar WK

maandag 26 september 2016 om 18:00
Dumoulin via Ronde van Lombardije naar WK

foto: Sirotti

Het laatste deel van het wedstrijdprogramma van Tom Dumoulin is bekend. De Limburger staat woensdag aan de start van Milaan-Turijn en en blijft daarna in Italië om zaterdag deel te nemen aan de 110de editie van de najaarsklassieker de Ronde van Lombardije, de laatste WorldTour-wedstrijd van dit seizoen.

“De organisatoren hebben de laatste honderd kilometer van de koers moeilijker gemaakt dan in de voorgaande edities”, laat ploegleider Aike Visbeek van Giant-Alpecin weten in een persbericht van de ploeg. “We hopen dat we een sterke koers kunnen rijden met Tom, die in goede vorm verkeert. Het is een ideale voorbereiding voor hem op de wereldkampioenschappen in Qatar. Hij is in staat om de heuvels goed over te komen.”

Ook Sam Oomen start namens de Duitse ploeg in beide wedstrijden.

Dit artikel delen:

18 Reacties

tvm 26 september 2016 om 18:09

Op basis van de proloog in de Eneco tour maakte ik me zorgen, al gaf de laatste rit me weer hoop voor het wk tijdrijden. Al denk ik dat de vorm van Dennis beter is. Wie is beter over een lange afstand? Castroviejo ook niet uitvlakken natuurlijk.

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 18:11

Is het helemaal uitgesloten dat Dumoulin nog past voor het WK ? Na zo’n seizoen en een paar flinke uitspraken over dat rotQatar ?

Fiets 4All 26 september 2016 om 18:16

Volgens mij heeft Dumoulin gewoon aangegeven wat anderen misschien niet ‘durven’ te zeggen, maar wat wel gewoon realiteit is. Staat los van het evenement waar een wereldkampioenstrui te winnen valt of een eventuele ereplaats.

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 18:31

hmmmmmmmm, als ie even voelt wat minder te zijn zie ik hem nog afslaan hoor, (en terecht)

Sowieso lijkt me zowel in Lombardije als voor de tijdrit 100% top zijn iets onmogelijks, al zal schippie zo wel met 3,5 sport aankomen waarmee je zulks eenvoudig verwezenlijkt.
edit redactie: niet doen

edit redactie: ontopic svp

Covadonga 26 september 2016 om 20:06

Off
@redactie, hebben jullie al nagedacht over de optie om bepaalde mensen te kunnen negeren?

edit redactie: wel over nagedacht, maar technisch lastig uitvoerbaar. dus zal er op korte termijn waarschijnlijk niet komen.
Al is dit onderwerp natuurlijk meer iets voor het Verbeterpunten-topic, hier graag verder over Dumoulin

Omhoog73 26 september 2016 om 20:14

Off: @covadonga : Dat doen ze bij de russische en turkse wielerflits al!

Leuk dat Tommy meedoet, ben ook benieuwd naar Sammy :)

wimpy 26 september 2016 om 20:16

Vond hem toch serieus sterk rijden zondag in Geraardsbergen, kwam ook als beste “de vesten” boven in het groepje met Van Avermaet en Sagan

Dondersje 26 september 2016 om 20:26

Tommy gaat ons weer heerlijk vermaken in de laatste grote wedstrijden van het jaar. Stop is met dat gezeik over een proloogje in de Eneco. Who cares? Volgens mij heeft hij heel het seizoen lang al bewezen een groot kampioen te zijn. Tommie FTW

schipperaar 26 september 2016 om 20:27

@redactie
Schrappen overbootig, is nie kwaad bedoeld. Tijdrit zal ie niet laten lopen maar mocht ie het doen zal het niet met de vorm te doen hebben, een echte tijdrijder is eigenlijk altijd in vorm omdat ie net die 2/3 a 3,5 % meer heeft dan de rest dus met 1 a 2 minder houdt ie nog net wat over.
Zal ivm ttt waarschijnlijk gewoon meegaan, plichtsgetrouw als ie is met zijn Duitse bloed.

edit redactie: bedankt, hersteld :)

vlek 26 september 2016 om 20:30
Quote:
een echte tijdrijder is eigenlijk altijd in vorm omdat ie net die 2/3 a 3,5 %:meer heeft dan de rest dus 1 a 2 minder hou ie nog net wat over.

Het nadeel van zo’n WK tijdrijden is dan wel dat ‘de rest’ bestaat uit tijdrijders..

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 20:33

Nee, ik bedoelde het idd niet kwaad, c’mon redactie, kwinkslagje moet kunnen toch ?

@Schippie > ik doel dan ook eerder op zijn performances-to-be in MT & GdL, daar zal ie dan toch wat te zwaar aantreden lijkt me zo (?)

schipperaar 26 september 2016 om 21:01

@vlek
In de Ardeche zette ie Froome op meer dan een minuut, Denis zal in de buurt blijven, Kwadkovski zal misschien weer wat uit de hoge hoed toveren.
@rv
Zal niet zozeer voor de winst gaan nella milano torino en lombardia maar wat klimwerk kan geen kwaad om zijn wattage nog wat op te krikken, mooie herinneringen aan turijn trouwens vanwege een “simpele” gios, wat een fiets(kunstwerk) teweeg kan brengen.

vlek 26 september 2016 om 21:06
Quote:
In de Ardeche zette ie Froome op meer dan een minuut,

Toen was hij in topvorm. Het is nu dus nog even de vraag of hij daar tegen het WK weer bij in de buurt kan komen. Zit hij daar te ver vanaf, dan gaat hij altijd op iemand botsen die wel een topdag heeft en heeft hij weinig aan je prachtige sommetje.

schipperaar 26 september 2016 om 21:36

@vlek
Ieder heeft het altijd maar over vorm, hij praat liever over de juiste focus zoals in de ardeche waar alles klopte, ook zijn Pontiac. In Sallanches mistie ie parcourskennis anders had ie waarschijnlijk ook gewonnen. Reed zelf elke dag tijdrit van 15 km, altijd te laat van huis en bij 3 keer te laat ontslag, nooit ontslagen.
In de Tour was ie niet in topvorm, vorm is voldoende plus wat positieve stress en nuchterheid, komt best goed.

Coppi Coppi 26 september 2016 om 23:45

Een vreemde opmerking van Visbeek over ideale de voorbereiding op Quatar: “hij is in staat de heuvels goed over te komen”.
Tom kan beter een weekje achter de brommer gaan hangen in de polder.

schipperaar 27 september 2016 om 00:13

@coppi
Vergelijk vet met lbl, ideale voorbereiding om wat extra power op te doen en brommers mogen niet harder dan 50.

theojenner 27 september 2016 om 00:31

Gaat gewoon top 5 in de tt rijden. En dan twijfels over of die moet meedoen. Verwend stelletje.

marehoek 28 september 2016 om 09:23

Volgens deelnemerslijst start Tom Dumoulin niet in Milaan Turijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair