Dumoulin over Tour-deelname: “Volgende week duidelijkheid”

Dumoulin over Tour-deelname: “Volgende week duidelijkheid”

foto: Sirotti

zaterdag 2 juni 2018 om 10:08

Gaat Tom Dumoulin nu wel of niet de Tour de France rijden? Het is een vraag die wielerminnend Nederland bezighoudt. Na afloop van de klimwedstrijd van de Hammer Series liet de Sunweb-renner weten volgende week duidelijkheid te verschaffen. “Ik weet het al, maar in de loop van volgende week zal het bekend worden”, zo laat hij weten aan L1.

Op de slotdag van de Giro d’Italia – die hij als tweede wist te beëindigen – liet Dumoulin nog weten ‘naar alle waarschijnlijkheid’ te starten in de Tour. “Maar misschien denk ik er over twee weken anders over”, liet de Limburger destijds weten.

Na afloop van de klimkoers is Dumoulin wat vager, als hem gevraagd wordt of hij aan de start zal staan van La Grande Boucle. “De Tour is een koers waar ik heel blij van word, maar ik heb nog wel wat jaren te gaan. Als ik hem dit jaar niet rij, dan betwist ik hem later nog weleens.”

De wereldkampioen tijdrijden laat weten de knoop te hebben doorgehakt, maar pas volgende week het verlossende antwoord te geven. “Jullie gaan het in de loop van volgende week horen. Ik weet het al.”

Over Hammer Series: “Benen ontploften meteen”
Mocht Dumoulin de Tour rijden, dan zal hij ongetwijfeld hopen op betere benen. De 27-jarige renner gaf tijdens de klimkoers van de Hammer Series – op en rond de Vaalserberg – al na twee rondes op. “Het ging vanaf het begin volle bak, waardoor mijn benen in het slechte weer direct ontploften. Het zat er dit jaar niet in”, aldus Dumoulin.

Dit artikel delen:

40 Reacties

Livestrong 2 juni 2018 om 10:12

Hij is verstandig , verwacht niet dat hij start in de Tour dit jaar.

Martino87 2 juni 2018 om 10:13

Waarom startte hij überhaupt in die Hammer Series?

josemanuelfuente 2 juni 2018 om 10:17

Als hij het weet, waarom dan nog wachten?

xistnc 2 juni 2018 om 10:21

Hij heeft gisteren nog geprobeerd om de eerste 7 rondjes te neutraliseren, maar dat lukte niet.

Volgens mij zegt hij tussen de regels door dat hij niet zal starten in de Tour.

FondriestTF3 2 juni 2018 om 10:28

Kijkend naar de intensiteit van de Giro, zijn afstappen gisteren… ik zou me richten op de Vuelta als ik hem was. De kans op een succesvolle Vuelta is groter dan een succesvolle Tour.

Silent Hill 2 juni 2018 om 10:33

Lol xistnc.

Scott Sunderland 2 juni 2018 om 10:37

Niet doen Tom. Verstandig zijn.

Handige Harry 2 juni 2018 om 10:44

@martino87

Waarschijnlijk omdat het bij hem om de hoek was.

Demprino 2 juni 2018 om 10:45

Ik zie hem liever fris de vuelta rijden dan geforceerd de tour. Zou een hele verstandige keuze zijn lijkt me om de tour dit jaar te skippen na de afgelopen giro.

Nickoz 2 juni 2018 om 10:49

Lekker fris aan de Vuelta beginnen zou toch top zijn? Hebben we weer iets om naar uit te kijken.

ikbenprocycling 2 juni 2018 om 10:49

Waar Dumoulin weifelt, poseert Froome daags na de Giro in zijn Orka shirt met de boodschap ‘Bring on the Tour, I can’t wait to win nr. 5!’

Kan het nog gekker met die Froome ? Ja, hij is al een ‘Finestre’ variant aan het plannen, waarschijnlijk op de Tourmalet.

Sky heeft Tom al(weer) afgebluft.

Jean Dumas 2 juni 2018 om 11:00

Het idee zal zijn het geel te pakken of de ploegentijdrit te winnen. Maar dat is na die achtbaan van de Giro waarschijnlijk niet voldoende als motivatie; hij zal zonder klassementsambities niet gaan.

krypton 2 juni 2018 om 11:11

Als hij niet start dan kan hij dat nu toch zeggen tegen journalisten? Wachten tot volgende week terwijl je het al weet lijkt mij in te houden dat hij uit commercieel oogpunt z'n deelname officieel bekendmaakt bij een persmoment/sponsordingetje.

Frits des Jeux 2 juni 2018 om 11:16

Ik denk dat je aan het interview van gisteren weinig waarde moet hechten. Die is gedaan nadat hij in zeikweer is afgestapt in een circusevenement.

Covadonga 2 juni 2018 om 11:18

Doe niet zo kinderachtig man en deel het met de buitenwereld.

OliverNaesen 2 juni 2018 om 11:23

Hij heeft weinig te zoeken in de tour lijkt me. De giro was dit jaar enorm zwaar, het gaat hem nooit lukken om fris én in vorm aan de tour te starten. Als hij het dan tegen een Movistar, Nibali, Porte en een aantal anderen die dit jaar vol op te tour inzetten moet opnemen, en daarnaast ook nog eens Froome, zie ik zijn kansen op podium somber in. Daarnaast rijdt Kelderman daar al als kopman.

Nibs 2 juni 2018 om 11:57

Hetzelfde lolleke als voor de giro dus. Hij weet het al maar wil het niet zeggen.
Als het gaat over andere renners is hij nochtans rap om zijn mond open te trekken.
Vorig jaar zag ik zijn nonsens nog als beginnersfouten maar nee ik moet echt niet hebben van dumo.

josi 2 juni 2018 om 11:58

@IliverNaesen, Kelderman rijdt de Tour niet voor het AK.
Mijn gok is dat Dumoulin zal aankondigen dat hij de Tour wel zal rijden maar niet voor het klassement zal gaan.

AWestie 2 juni 2018 om 12:05

Ik vind Tom een goeie gast, maar telkens die aankondigingen vind ik zo irritant. “ik weet het al, maar voor jullie is het een verassing”

john 2 juni 2018 om 12:11

Dit manneke geilt op aandacht ,en die malloten van L1 doen er aan mee.En nog ff terug komen op de laatste Giro etappe wat deze gast te gevaarlijk vond (kinderkopjes ,maar wel de ridderronde rijden voor 20.000 euro verleden jaar ,die was niet gevaarlijk )

samuello 2 juni 2018 om 12:39

@ikbenprocycling: het verschil is natuurlijk wel dat dumoulin 3 weken top is geweest en froome slechts anderhalve week. Die had echter het voordeel van de zwaarte van de laatste twee bergetappes.

ontopic: dumoulin kan best de tour rijden, maar dan alleen om de tijdrit te proberen te winnen. Verder zal hij gewoon niet de energie hebben. Vuelta zie ik hem ook niet echt goed in doen. Twee grote rondes in een jaar voor het klassement gaan is iets wat maar weinigen succesvol lukt. Maar hij kan het uiteraard proberen.

tendam 2 juni 2018 om 12:42

Dumoulin zelf heeft volgens mij niet zoveel met die media-heisa. Die wordt verzorgd door persmensen van z’n ploeg en hijgerige ‘journalisten’ als Raymond Kerckhoffs, die elk kritisch denkvermogen hebben laten varen. Dumo is wat slimmer dan die gasten, en moet er volgens mij ook ’n beetje om lachen.

LB117 2 juni 2018 om 12:43

Als ik hem was zou ik de tour overslaan, zonder klassements ambities starten is ongeloofwaardig en hij heeft al wat ettapezeges op zak dus wat zou dat toevoegen voor iemand met zijn status/ambities.

Lekker fris naar de Vuelta en het daar weer opnemen tegen Pinot en Simon Yates lijkt me het beste plan en daarna knallen op het WK.

jp.vanoosterhout 2 juni 2018 om 13:06

ik denk ook dat hij de vuelt gaat rijden !

SprintMaster 2 juni 2018 om 13:07

Bij twijfel niet doen dus. De Tour gaat toch overheerst worden door het gedoe rondom Froome, laat ze het lekker uitzoeken.

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone