Dumoulin over Tour-deelname: “Volgende week duidelijkheid”

Dumoulin over Tour-deelname: “Volgende week duidelijkheid”

foto: Sirotti

zaterdag 2 juni 2018 om 10:08

Gaat Tom Dumoulin nu wel of niet de Tour de France rijden? Het is een vraag die wielerminnend Nederland bezighoudt. Na afloop van de klimwedstrijd van de Hammer Series liet de Sunweb-renner weten volgende week duidelijkheid te verschaffen. “Ik weet het al, maar in de loop van volgende week zal het bekend worden”, zo laat hij weten aan L1.

Op de slotdag van de Giro d’Italia – die hij als tweede wist te beëindigen – liet Dumoulin nog weten ‘naar alle waarschijnlijkheid’ te starten in de Tour. “Maar misschien denk ik er over twee weken anders over”, liet de Limburger destijds weten.

Na afloop van de klimkoers is Dumoulin wat vager, als hem gevraagd wordt of hij aan de start zal staan van La Grande Boucle. “De Tour is een koers waar ik heel blij van word, maar ik heb nog wel wat jaren te gaan. Als ik hem dit jaar niet rij, dan betwist ik hem later nog weleens.”

De wereldkampioen tijdrijden laat weten de knoop te hebben doorgehakt, maar pas volgende week het verlossende antwoord te geven. “Jullie gaan het in de loop van volgende week horen. Ik weet het al.”

Over Hammer Series: “Benen ontploften meteen”
Mocht Dumoulin de Tour rijden, dan zal hij ongetwijfeld hopen op betere benen. De 27-jarige renner gaf tijdens de klimkoers van de Hammer Series – op en rond de Vaalserberg – al na twee rondes op. “Het ging vanaf het begin volle bak, waardoor mijn benen in het slechte weer direct ontploften. Het zat er dit jaar niet in”, aldus Dumoulin.

Dit artikel delen:

40 Reacties

Romano1800 2 juni 2018 om 13:29

Zo zie je maar weer dat hij van nature geen klassements renner is en hem meer moeite kost om zo prestatie te leveren als bijv froome etc

0
Jovic 2 juni 2018 om 13:51

Ik hoop dat hij de Tour overslaat net als veel andere posters hier.
Zie hem graag in de Vuelta dit jaar.

0
jp.vanoosterhout 2 juni 2018 om 13:53

romano,dat moet nog blijken,dumoulin is een type als indurain,maar die won ook 2x de giro en 5 x de tour..dus wie kan in de toekomst kijken !

0
assen 2 juni 2018 om 14:17

Vorig jaar reed Sunweb ook niet voor het AK en won 4 ritten en groen en bol. Nu willen ze daarom misschien weer zoiets. Zal niet meevallen.

Verder helemaal eens met Naessen.

0
jooprioolpijp 2 juni 2018 om 14:25

Ik zou bijna zeggen ik eet m’n zadel op als hij in de TdF start, die gaat echt geen roofbouw plegen op zichzelf. Is denkelijk zelfs te vermoeid om serieus te kunnen knechten.
Start in de Hammer Series was denk ik om het thuisfront een plezier te doen. C’est sympa, ca.

0
GROCERY 2 juni 2018 om 15:00

#tomdumoulingaatzekernietstartenindetour100%zeker

0
girardengo 2 juni 2018 om 15:16

Nee, ik verwacht ook niet dat hij in de Tour start. Hij is erg diep gegaan in de Giro. Bovendien is de Vuelta ook leuk, zijn eerste goede ervaring als ronderenner en minder stress dan in de Tour. Hij ontloopt ook een nieuwe confrontatie met Froome (en een nieuwe nederlaag).

0
Anketieletje 2 juni 2018 om 15:20

Romano no no no…… Noem dan eens één een van nature klassementsrenner van de afgelopen Giro die evenwichtiger en standvastiger was dan Tom Dumoulin!!

0
jan jansen 2 juni 2018 om 15:49

Hij zegt dit om enkele volgers zoals Covadonga, Nibs en john uit de kast te lokken, en dat lukt aardig.

0
oscarito1908 2 juni 2018 om 15:54

Lijkt me dat zijn deelname tegelijk met de rest van de ploeg bekend gemaakt wordt. Dus niet janken, geduld is een schone zaak.

0
maurits1972 2 juni 2018 om 16:14

Ik snap ook dat geklaag over Tom ook niet hoor. Al zijn het vooral de Belgen meen ik op te maken.altijd een beetje misgunnen. Terwijl wij de rode duivels wel steunen. Maar goed.
Mocht Tom het al zeker weten, waarom zou hij het dan zeggen tegen de eerste de beste die hem een microfoon onder zijn neus houdt.
Ik denk dat hij bewust een gaat kijken hoe het met zijn benen staat. Vorige week reed hij nog een zware etappe in de Giro.

0
Bobby Solo 2 juni 2018 om 16:17

Van nature geen klassementsman zoals Froome? Op z’n 27ste 2de in de Vuelta en Giro geworden en een Girowinst. Zoveel minder dan Froome op die leeftijd, nee toch? Wat Oscarito zegt, die maakt het met de ploeg bekend dat ie de Vuelta rijdt in plaats dat ie buiten de ploeg om mededelingen doet, teamplayer als ie is. Ik zie ‘m ook zomaar winnen in Spanje.

0
Romāns Vainšteins 2 juni 2018 om 17:23

‘ Al zijn het vooral de Belgen meen ik op te maken.altijd een beetje misgunnen. Terwijl wij de rode duivels wel steunen’

Jezusallemachtig.

OT > Die vuelta lijkt net iets beter te behapstukken als tijdrijdende klimmer dan deze giro nog. Ik zou een tourstart ronduit onnozel vinden, die gast is duidelijk niet fris meer en heeft er effe zat van.

0
Alban 2 juni 2018 om 19:53

Toch bijzonder dat Froome dit allemaal zonder blikken of blozen wel aankan toch? Onzinargument dat Froome aan het begin niet goed was. Alsof de Giro dan minder zwaar wordt en uiteindelijk wint hij ‘gewoon’.

Dacht dat iedereen het erover eens was dat Giro en Tour meedoen om de prijzen heden ten dage eigenlijk niet kan. Dat ene weekje extra maakt daarbij echt niet het verschil. En dan de Vuelta én de dopingperikelen er nog bij… Unbelievable, om met Kelly te spreken ;-).

0
Bunny 3 juni 2018 om 08:25

Is WK tijdrijden een doel voor Dumoulin dit jaar? Misschien rijdt ie dan helemaal geen grote ronde meer dit jaar.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone