Dumoulin over lengte contract: “Ik zit in een groeiende ploeg”

woensdag 7 juni 2017 om 07:30

Tom Dumoulin heeft veel vertrouwen in Sunweb. Dat heeft de Girowinnaar duidelijk gemaakt door een nieuw contract tot eind 2021 te ondertekenen bij de Duitse formatie. “Sinds het eerste jaar dat ik bij de ploeg rijd, hebben we samen zulke grote stappen gemaakt en elk jaar progressie geboekt”, zegt hij voor de camera van WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Dat is een heel belangrijke trigger voor mij om het vertrouwen te hebben dat dit ook in de komende jaren gaat gebeuren”, aldus Dumoulin. “Elk jaar is het nog beter gegaan met mij, maar vooral met de ploeg. Ik zit echt in een groeiende ploeg. Vandaar ook een verbintenis voor de lange termijn.”

Focus op het WK tijdrijden, discussie over Vuelta
“Ik doe nu nog de Ronde van Zwitserland en het NK, en tijdens de Tour heb ik mijn rustperiode. Daarna gaan we toewerken naar het tweede deel van het jaar met sowieso de Eneco Tour (vanaf dit jaar BinckBank Tour, red.) en het WK. In eerste instantie hadden we het idee om naar de Canadese koersen te gaan, maar nu zijn we de mogelijkheid aan het bekijken voor de Vuelta”, legt de Limburger uit.

“In de winter is al aangegeven: laten we de keuze voor de Vuelta openhouden. In de ploeg zijn ze namelijk redelijk vast in de programma’s, maar ik heb wel met klem gevraagd om die beslissing – Canada of Vuelta – open te houden. Die discussie ligt nu open, er zijn nog geen knopen doorgehakt. Dat gaat vooral over de rol waarin ik daarheen zou gaan en wat beter is voor het WK”, zegt Dumoulin.

“Het hoofddoel ligt echt op het WK, ook al zou ik naar de Vuelta gaan. Dat zal waarschijnlijk niet voor het klassement zijn. Daar kan ik geen zekerheid over bieden, maar waarschijnlijk niet.”

Topvorm nodig op het NK
Dumoulin geeft aan dat hij zijn Nederlandse titel tijdrijden zal verdedigen en ook zijn opwachting zal maken in de wegrit. “Ik merk dat ik nu best moe ben door alles wat op mij af is gekomen. Ik hoop dat ik mijn vorm door kan trekken tot Zwitserland en het NK”, legt hij uit. De belangrijkste tegenstander in de tijdrit zal Jos van Emden zijn. “Ik ben mij ervan bewust dat ik op een vlak parcours in topvorm moet zijn om hem te verslaan. Dat is de doelstelling, dat wil ik ook doen, maar we gaan zien of dat gaat lukken.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

38 Reacties

IlPirata 6 juni 2017 om 18:40

Zolang Sunweb blijft investeren in mannen voor het rondewerk, zit hij gewoon goed daar.

0
superfcdb 6 juni 2017 om 18:44

Zwitserland, Eneco én de Vuelte lijkt me te veel van het goede. Dan ben je gewoon niet meer fris op het einde van het seizoen. Hetzelfde is gebeurd met Kelderman in 2014. Als Dumoulin de Vuelta wil rijden, is het wellicht beter om geen Eneco te rijden. Die rustperiode tussen het NK en Eneco is namelijk te kort.
Het zou mooi zijn als Tom de Ronde van Zwitserland zou kunnen winnen. Deze ronde wordt niet voor niets de 4e grote ronde genoemd.

0
Slurpie Blauw 6 juni 2017 om 18:45

Waarom zou iemand als Tom naar de Vuelta gaan en niet voor het klassement.

0
TykkeThor 6 juni 2017 om 18:50

@Slurpie
Omdat hij in topvorm wilt zijn voor het WK waarbij een klassement in de Vuelta niet past.

0
Johnny7 6 juni 2017 om 18:55

Dumoulin blijft bij Sunweb omdat hij dit alleen kan maken bij Subweb. Bij Astana, Sky etc.. kan je niet aankomen om gehaald te worden als klassementsrenner en naar de Vuelta te gaan om niet voor het klassement te rijden. Hij heeft hier veel vrijheid.

Ik vind het jammer dat hij nu niet volledig gaat richten op klassementen maar blijkbaar wil hij dat voorlopig nog niet.

0
Brummel 6 juni 2017 om 18:58

Ik zie m.n. uit naar de NK-strijd tussen Tom en Jos.

0
DrJ 6 juni 2017 om 19:08

Sowieso zal Kelderman kopman zijn in de Vuelta. Volgens mij is dat bij zijn transfer afgesproken.

0
TeamNL 6 juni 2017 om 19:17

Is er nog een renner in het peloton die een contract heeft tot eind 2021? Dit komt niet echt heel vaak voor.

0
Fast Freddy 6 juni 2017 om 19:18

Een contract tot 2022, betekent lijkt me ook een sponsor tot 2022. Da’s positief. Nog een grote nl sponsor erbij en de ploeg kan ook weer op een nederlandse licentie gaan rijden.

0
Romāns Vainšteins 6 juni 2017 om 19:18

Dat soort zaken kun je helemaal niet afspreken in het wielrennen.

0
assen 6 juni 2017 om 19:25

Ja, de afspraak was dat Tom Kelderman zou ondersteunen tijdens de Vuelta, en dat dit bij de Giro andersom zou zijn.
Maar goed, na een door Tom gewonnen Vuelta zou dit natuurlijk zomaar anders kunnen zijn.

Persoonlijk denk ik dat het verstandiger is voor Tom om niet de Vuelta te rijden, met het oog op het WK. Eneco tour (was ie al tweede) en Canada (2e en 6e geloof ik, paar jaar geleden ook) liggen hem prima en zijn minder een aanslag.

0
Javier 6 juni 2017 om 19:28

Ben het eens met Assen.

0
Velominatus 6 juni 2017 om 19:31

Logisch dat Tom blijft. De ploeg heeft veel aan Tom te danken maar Tom heeft ook veel aan Sunweb te danken. Heeft alle ruimte gekregen om toe te groeien naar waar hij nu staat. Na eerder Kittel en Degenkolb heeft Sunweb nu Dumoulin opgeleid tot wereldtopper. Wordt Oomen de volgende in dat rijtje?

0
Pédaleur de charme 6 juni 2017 om 19:42

@Velominatus
De renners die je noemt waren wellicht zonder de ploeg ook ver gekomen, maar het is terecht dat je de ploeg credits geeft voor de opleidingskwaliteiten. Kittel, Degenkolb en Dumoulin: allemaal wereldtoppers en allemaal op een andere manier. Best indrukwekkend.

0
Tpinotfan 6 juni 2017 om 19:46

Tom is ook wel iemand die echt lijkt te genieten van het koersen. Een vuelta niet voor t klassement lijkt me een prima beslissing. Een paar daagjes uitzoeken om etappesuccessen te scoren en hij kan in topvorm aan t WK verschijnen

0
schipperaar 6 juni 2017 om 19:52

Eneco gaat ie niet voelen, is meer vlagvertoon en aan zijn woorden kunnen we al opmerken dat het de Vuelta gaat worden, temperatuur zal hopelijk dragelijk zijn in dat verschroeiende binnenland, de grootste vijand als het rond de 40 celcius is.

0
ikbenstefke 6 juni 2017 om 20:13

Zou hij de wegrit op het wk ook kunnen meepakken of zou hij vol voor het wk tijdrijden gaan?

0
ghostwriter 6 juni 2017 om 20:31

Ik hoop dat Kruijswijk na 2018 naar Sunweb zal overstappen. Met Kruijswijk en Oomen voor de Giro en Vuelta en Dumoulin en Kelderman voor de Tour hebben ze daar dan twee goede koppeltjes. Natuurlijk zullen er dan nog wel een paar goede klimknechten bij moeten komen.

0
mr-prins 6 juni 2017 om 20:39

tom dumoulin moet volgend jaar voor de tour gaan

0
ShutUp 6 juni 2017 om 20:47

Hier heb ik toch vragen bij. Zn ploeg stelt te weinig voor om hem voldoende te omringen in de rittenkoersen. Wil ie echt de komende jaren ook voor de Tour gaan zal het toch met een sterkere ploeg moeten dan wat Sunweb nu kan bieden.

0
Natte spons 6 juni 2017 om 21:11

Ten Dam blijft nog een jaar. Kelderman was meer dan goed, Barguil en Oomen, die volgend jaar weer sterker zal zijn. Getschke deed het ook niet verkeerd. Als er nog een Fuglsang bij komt heb je en van de sterkste ploegen, zelfs als er 1 of 2 niet mee gaan.

0
maklukzat 6 juni 2017 om 21:15

Dumoulin lijkt me wel iemand die veel vrijheid nodig heeft en geen behoefte heeft aan de constante druk van het presteren. Vandaar de keuze voor Sunweb en geen ploeg met een miljoenensalaris. Hij zal er overigens financieel wel flink op vooruit zijn gegaan met dit contract.

Vuelta lijkt me een goede investering voor de rest van zijn carriere. Dumoulin is op een leeftijd gekomen, dat hij dat aan moet kunnen. Mooi ook dat ze Kelderman nu de kans geven in de Vuelta en dat de ploeg zich aan die afspraak houdt.

0
horsm 6 juni 2017 om 22:23

Ik zou zeggen: San Sebastian, Canada, WK & Lombardije. En rustig gaan opbouwen naar de tour.

0
TeamNL 6 juni 2017 om 22:50

Hij hoeft de Vuelta natuurlijk niet uit te rijden. Zeer benieuwd wat Kelderman kan, hij zag er in de Giro echt goed uit.

En moet Tom de Tour rijden volgend jaar? Nee, natuurlijk niet! Alleen wanneer het een parkoers is waar hij iets mee kan.

0
Petros 6 juni 2017 om 23:27

Ik geloof dat Tom Dumoulin zelf wel het beste weet wat goed voor hem is en wat niet. Dat heeft hij tot nu toe wel bewezen. Ik ben benieuwd waar hij voor kiest. Voor mij zou het doorslaggevend moeten zijn dat hij kiest voor de rondes waar hij het meeste succes denkt te boeken. Mijns inziens zou hij alleen de Vuelta moeten gaan rijden als hij denkt daar het een en ander aan ritten te kunnen winnen en een eventuele kopman goed bij te staan.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone