Dumoulin: “Nibali ging op het verkeerde moment”
foto: ANSA
donderdag 12 mei 2016 om 17:58

Dumoulin: “Nibali ging op het verkeerde moment”

Tom Dumoulin hanteerde vandaag de tactiek ‘aanvallen is de beste verdediging’. En dat deed hij met verve. Hij verloor weliswaar drie tellen op Jakub Fuglsang en Ilnur Zakarin, maar boekte kostbare tijdwinst op zijn overige concurrenten. “Dat had ik niet verwacht”, beaamt hij in het flash interview.

Aantal dagen extra in het roze
Dumoulin roept nochtans overal dat hij zich voornamelijk focust op de tijdritten en niet met het klassement bezig is. “Ik had deze vorm eerlijk gezegd ook niet verwacht, ook al was het vandaag nog niet het absolute hooggebergte. Toch was het een deftige klim. Ik zag een mogelijkheid toen Vincenzo Nibali, naar mijn mening, op het verkeerde moment een aanval plaatste. Dat kostte hem uiteindelijk ook de kop. Nu kan ik misschien mijn mooie voorsprong uitbouwen in de tijdrit, al is de rit van zaterdag wel erg verraderlijk. Maar normaal gesproken rij ik nog een aantal dagen meer in het roze”, stelt hij tevreden vast.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2016 22:56
@ah ha: twee minuten op Nibali is wat veel. Ik verwacht nog eerder drie minuten op Landa
12 mei 2016 23:16
Volgens mij zat Dumoulin Zakarin uit te kafferen toen die niet snel genoeg overnam nadat de Rus de aansluiting had gemaakt!
12 mei 2016 23:22
Na de rustdag komen de Valverdes en Nibali's opeens weer bovendrijven na een goede preparatie. Deze ploegen hebben vaak wonderkoks die heerlijke biefstukjes kunnen maken ;) . Kan me ook Aru nog herinneren , in de laatste week na een rustdag uit de dood opgestaan en won opeens 2 ritten.
12 mei 2016 23:32
Boeiende ontplooiing van de Giro! Normaal piek van Valverde en Nibali in de derde week, dus zullen (als ze al goed zijn) hun best mogen doen om de achterstand op Dumoulin effen te krijgen.
En Zakarin... blijft een vreemde eend!
12 mei 2016 23:42
Mooie opmerking van Tom over Nibali. Dat soort psychologische oorlogsvoering vind ik altijd wel geestig. Eerst over Nibolie heen denderen nadat de Astana ploegleider heeft aangekondigd 'm "overboord" te willen "donderen" op de slotklim, en vervolgens na afloop hoofdschuddend zeggen dat het ook een tikje dom van Nibali was waar hij zijn aanval plaatste...

Ook interessant hoe hij Wellens tips & instrueert & zo het koersverloop probeert te sturen.
13 mei 2016 00:00
Nibali en de ploegleiding geven zelf ook toe dat het een beetje dom was.
"I maybe put too much trust in the words I was getting over the radio and I made a move at the wrong time," Nibali told Cyclingnews and Spaziociclismo."
"Maybe we made a mistake from the team car, asking Vincenzo to attack when there was that wind," Astana sports director Giuseppe Martinelli told Spazioclismo.
13 mei 2016 00:21
Feit blijft wel dat Dumoulin net als in de Vuelta, vandaag op een vlak stuk demarreert en tijd pakt. Ik wil het wel eens zien als er op een steile klim door iemand anders gedemarreerd wordt. Als hij dan nog blijft zitten, dan heb ook ik er vertrouwen in! Ik neem aan dat de grote teams ook wel in de gaten hebben dat als ze vroeg gaan op een steile klim, Tom niet bij kan blijven. Al hoop ik het van harte natuurlijk
13 mei 2016 00:33
@Mooie_Mario
Was niet bepaald vlak op dat stuk waar Dumoulin ging

Reacties zijn gesloten.