Dumoulin gaat voor top tien in Amstel Gold Race

woensdag 15 april 2015 om 16:06
Dumoulin gaat voor top tien in Amstel Gold Race

Tom Dumoulin wil zondag voor het eerst in zijn carrière een bepalende rol spelen in de Amstel Gold Race. Aan winnen denkt de 24-jarige Limburger echter nog niet. “Op basis waarvan zou ik denken na 250 kilometer Alejandro Valverde wel even te lossen?”, vraagt hij zich hardop af in gesprek met het ANP. “Laat ik eerst maar een keer top tien rijden.”

Dumoulin start in de Amstel Gold Race als kopman van Giant-Alpecin, dat door de overwinningen van John Degenkolb in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix een droomseizoen beleeft. “Zijn successen geven rust voor de ploeg”, beaamt Dumoulin. “Misschien is er iets minder druk, maar die heb ik bij ons nooit gevoeld. Het is niet zoals bij Tinkoff waar de renners een boze mail van de baas kregen toen de prestaties uitbleven.”

Met de winst in de afsluitende tijdrit van de Ronde van het Baskenland liet Dumoulin vorige week al zien in vorm te zijn. “Maar dat zegt niet per se dat je een week later goed bent in een klassieker. Het is een vak apart.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

Valtverder 16 april 2015 om 09:58

Hij zou er denk ik het best aan doen om op een vlak stuk weg te rijden, een kilometer of 10 voor het einde. Beetje zoals Frank Schleck.
Hij rijdt de heuvels goed op, maar kan daar geen renners als Gilbert of Gerrans eraf rijden.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone