Dumoulin gaat voor klassement in Tour de France

Dumoulin gaat voor klassement in Tour de France

foto: Sirotti

woensdag 6 juni 2018 om 12:47

Tom Dumoulin zal ook in de Tour de France voor een klassement gaan. Dit laat de Limburger – recent nog tweede in de Giro d’Italia – weten in een persbericht. In hetzelfde perscommuniqué is een longlist opgesteld van twaalf renners die kans maken op een Tour-selectie; hier moeten er nog vier van afvallen.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Kies jij renners uit deze ploeg?
Speel nu mee

Na afloop van de Hammer Climb Limburg leek Dumoulin weinig zin te hebben in het rijden van een Tour-klassement. “Ik ben vorig jaar na mijn overwinning in de Giro nog even doorgestoomd op adrenaline, maar toen kreeg ik twee weken later de klap van de vermoeidheid tijdens de Ronde van Zwitserland. Ik merk dat ik nu al veel vermoeider ben dan verleden jaar”, was zijn toen nog bedrukte reactie.

Enkele dagen later klinkt Dumoulin een stuk strijdvaardiger. “Ik ben enorm trots op wat we hebben bereikt in de Giro, en ik beschouw een resultaat in de Tour echt als een bonus. Na een goede Giro hebben we wel besloten om de Tour in te gaan met klassementsambities, maar zonder een specifiek doel voor ogen te hebben.”

“Het zal een geheel nieuwe ervaring worden voor mij én het team; twee grote rondes op rij strijden voor het klassement. Het zal ons het nodige bijbrengen met het oog op de toekomst”, aldus Dumoulin.

Trainer Dumoulin ziet Tour als leerproces
De trainer van Dumoulin, Adriaan Helmantel, laat weten dat de Vuelta a España ook een optie was. “Maar het rijden van de Vuelta weegt niet op tegen datgene wat we kunnen leren als hij de Tour rijdt. We zullen naar de Tour gaan om te kijken wat er voor nodig is om een klassement te rijden.”

“Zelfs al zou Tom door een moeilijke tweede en derde week gaan, dan nog kunnen we spreken van een geslaagd proces. We zullen nieuwe data en kennis verzamelen, die van pas zullen komen in de toekomst.”

Curvers, Ten Dam en Teunissen op longlist 
Naast Dumoulin – die de training inmiddels weer heeft hervat en volgende week naar La Plagne trekt voor een hoogtestage – zullen normaal gesproken ook Michael Matthews en de van een blessure herstelde Wilco Kelderman van de partij zijn.

De andere renners op de longlist luisteren naar de namen Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Simon Geschke, Chad Haga, Edward Theuns en landgenoten Roy Curvers, Laurens ten Dam en Mike Teunissen. Voor de definitieve selectie zullen er in totaal nog vier renners moeten afvallen.

Shortlist Sunweb voor flag-fr Tour de France 2018
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-de Phil Bauhaus
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Edward Theuns

Dit artikel delen:

114 Reacties

peervaneynthoven 6 juni 2018 om 20:16

@kielabokki. omdat in dit topic ook gesproken wordt over andere kandidaten voor het podium in de Tour en “tegenstrevers” van Dumoulin. Niet onlogisch dus.

Sonsbach Allstars 6 juni 2018 om 20:51

Quote: “met klassementsambities, maar zonder een specifiek doel voor ogen te hebben”
Quote: “we zullen nieuwe data en kennis verzamelen”
Quote: “Saddam Hussein possesses weapons of mass destruction”

peterwinnen 6 juni 2018 om 21:36

Prachtig, maakt de Tour een stuk interessanter

Jan Blokland 6 juni 2018 om 21:54

@Pédaleur de charme Schrijft: Maar dat de eerste week tot anderhalve week van de Tour nogal vlak is, is toch niet uitzonderlijk?
Nee klopt, en daarom is deze combinatie Giro/Tour toch helemaal niet zo slecht. Als je na twee etappes gelijk al een finish bovenop zou hebben zou het veel lastiger worden voor de Giro-renners.

assen 6 juni 2018 om 22:12

Ha ha ha, mooie reacties ertussen weer. :-)

Persoonlijk denk ik niet dat we ons moeten blindstaren op een goede eindklassering van Tom. Zal hij zelf ook niet doen, vermoed ik.

De ploeg vind ik toch niet super… ze gaan zo de ploegentijdrit niet winnen.

Ik zou het verschrikkelijk vinden als Froome WEER van bijna begin tot eind in het geel gaat rijden! Ik zie Sky toch een vrij grote kans hebben om de ploegentijdrit te winnen.

Je zou bijna hopen dat Froome weer op zijn bek gaat in de kasseienrit, net als dat jaar toen Boom won en Froome opgaf.

tdfan 6 juni 2018 om 22:21

Tom wil ooit de Tour winnen. Dus wat doe je dan: je rijdt de Tour en je rijdt daarbij voor een zo goed mogelijk klassement. Zo simpel is het. Niemand weet wat het gaat brengen. Wel is zeker dat de Tour hierdoor extra cachet krijgt. Dus prachtig nieuws!

horsm 6 juni 2018 om 22:56

En Tom moet Prudhomme natuurlijk paaien opdat er meer tijdritkilometers komen in 2019.

En waarom zou dat paaien niet lukken? De tour heeft wel weer eens behoefte aan een winnaar die onbesproken is, charmant, gemanierd, en luistert naar een Franse achternaam.

Tour 6 juni 2018 om 23:11

Zal Tom, Lars kunnen bijhouden in de kasseien rit ?
Wie zitten er nog meer bij ?

girardengo 6 juni 2018 om 23:51

Kortom, hij gaat voor het klassement, maar er wordt niet een specifiek resultaat verwacht. Prima uitgangspunt.

Flipse 7 juni 2018 om 13:35

Heeft geen zin, zolang apotheek froome meedoet ben je altijd de sigaar.
UCI is hetzelfde als FIFA, corrupt tot op het bot.

Sporza 7 juni 2018 om 14:26

Ik vind het een onlogische en onverstandige beslissing met onduidelijke onderbouwing. Zou het iets met geld te maken hebben?

jp.vanoosterhout 7 juni 2018 om 22:42

oh sporza vind het niet verstandig tom,dus ik zou maar niet meedoen,als hij dat zegt poeh,poeh nee dumoulin en de ploegleiding zullen wel dom zijn !!!???sporza hoe dom ben je dan als je denkt het beter te weten dan hun !

Sporza 8 juni 2018 om 12:51

@jp.vanoosterhout: ik denk het niet beter te weten dan wie dan ook. Ik geef alleen mijn mening, net als veel andere wielerliefhebbers.
TD komt uit de Giro, is vreselijk vermoeid, de concurrentie is over het algemeen fris. Naar mijn mening geen goed uitgangspunt. Maar goed, ervaring opdoen om twee rondes achter elkaar te rijden kan haast niet mislukken. En data zullen ze ook wel krijgen.

Bergje over 19 juni 2018 om 10:39

Nou hij gaat ervoor, ben benieuwd. Hup Tom!

Headlines

Materiaalzone

Populair