‘Tom Dumoulin start in de Tour de France’

Geplaatst op maandag 4 juni 2018 om 08:35

foto: LaPresse

Tom Dumoulin staat 7 juli aan de start van de Tour de France. De officiële bevestiging zal in de loop van de week volgen, maar De Telegraaf weet nu al te melden dat de kopman van Sunweb acte de présence zal geven in La Grande Boucle.

Het wordt voor Dumoulin zijn vijfde Tour de France na eerdere deelnames in 2013, 2014, 2015 en 2016. In dat laatste jaar wist hij tweemaal een ritzege te boeken. Iets wat hem in zijn laatste vijf grote rondes is gelukt. In 2016 reed hij ook zowel de Giro als de Tour, maar wist hij beide koersen niet uit te rijden.

Waar en of de Limburger nog gaat koersen voorafgaand aan de Tour is nog onbekend. Na afloop van de Hammer Climb, die hij niet wist uit te rijden, heerste vooral vermoeidheid. “Ik ben vorig jaar na mijn overwinning in de Giro nog even doorgestoomd op adrenaline, maar toen kreeg ik twee weken later de klap van de vermoeidheid tijdens de Ronde van Zwitserland. Ik merk dat ik nu al veel vermoeider ben dan verleden jaar”, doet hij zijn vermoeide gevoel uit de doeken.

Het is verstandig dat Tom Dumoulin van start gaat in de Tour de France

  • Eens (57%, 4.557 stemmen)
  • Oneens (34%, 2.713 stemmen)
  • Geen mening (9%, 762 stemmen)

Aantal stemmen: 8.032

Stem


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties