Dumoulin begint als aanvoerder aan Hammer Series
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 10:08

Dumoulin begint als aanvoerder aan Hammer Series

Wielerflits Kort Tom Dumoulin zal dit jaar de Hammer Series rijden als aanvoerder van zijn ploeg Team Sunweb. De Limburger is een van de veertien zogeheten Hammer Captains, zo heeft de organisatie van het evenement laten weten in een persbericht.

Wat een Hammer Captain precies doet? Deze renners zullen als een soort ambassadeur naar buiten treden voor hun werkgever. Zo zullen ze proberen om fans warm te maken voor de Hammer Series, door middel van het delen van unieke content op social media.

Overige Hammer Captains 
Daarnaast zullen ze hun team aanmoedigen, ook als ze zelf niet deelnemen aan een wedstrijd. Naast Dumoulin treden ook Alexander Kristoff (UAE Emirates), Tim Wellens (Lotto Soudal), Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) en Brenton Jones (Delko Marseille Provence) op als Hammer Captain. De overige negen namen worden binnenkort bekendgemaakt.

“We kijken er als ploeg heel erg naar uit”, aldus Dumoulin. “Het is voor de renners en de fans een opwindend format. Vorig jaar waren we dichtbij de overwinning. We hopen dit jaar wél de beste te zijn!” Dit jaar strijden de teams opnieuw in Stavanger (24-26 mei), Limburg (7-9 juni) en Hong Kong (12-13 oktober).

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2019 10:22
Het is ook voor het eerst dat de Tros een koers uitzendt en dat het verslag wordt gedaan door Carlo en Irene.
    20 maart 2019 10:33
    Wedden dat het een succes zou worden in Nederland
    20 maart 2019 10:50
    Ik weet het wel zeker. Ze weten precies hoeveel klootjesvolk er ieder jaar opeens naar de Tour kijkt. En ze weten precies wat die massa's met hun Ajax-Sjaaltjes, Verstappen-Petjes, van Gerwen-Tattoos, Met-je-fopneus-naar-Thialf leuk vinden.
    20 maart 2019 12:24
    treffend !
20 maart 2019 10:33
Een eervol rijtje nobodies;). Ik vermoed dat Tommie een zakcentje extra krijgt voor deze flauwekul. Ik hoop ook dat ie de eerste twee keer niet meedoet vanwege #hoogtestage #GIROenTOURwinnen
    20 maart 2019 10:46
    Stavanger is tijdens de Giro, daar gaat hij sowieso niet in zijn. De week erna in zijn Limburg even zijn podiumbenen showen is natuurlijk prima.
20 maart 2019 16:20
Dat is een jongensdroom die uitkomt: Hammer Captain

Reacties zijn gesloten.