Dubbelslag Russell Downing in Ierland

zaterdag 30 augustus 2008 om 17:42

In Ierland was ditmaal niet Cavendish die won, in tegenstelling tot de eerste drie etappes. In een redelijk lastige rit trok uiteindelijk Russell Downing aan het langste eind in de sprint.

De etappe was 186 km lang en begon in Limerick. Het was vanaf het startschot geen moment stil in het peloton. Drie man wisten een redelijke voorsprong te verkrijgen; Magnus Backstedt (Garmin), Peter Williams (Pinarello) en Wesley Sulzberger (SouthAustralia). Één voor één werden zij uiteindelijk weer bijgehaald.

Hierna trok David Millar op een helling flink door voor teamgenoot Julian Dean, in de hoop Mark Cavendish eraf te rijden. Dat lukte, waarna het dus aan de Nieuw-Zeelander was om te profiteren. Doordat geen enkele ploeg de koers in handen wist te houden ontstond een chaotische periode in de wedstrijd, met veel ontsnappingspogingen. Uiteindelijk ging een uitgedund peloton om de winst sprinten, hier was Downing sneller dan Gonzalo Rios (Karpin) en hij pakte direct de leiderstrui waarin hij twee tellen voor staat op Dean.

Uitslag 4e etappe:

1 Russell Downing POT 04u19’56”
2 Gonzalo Rabuñal Rios KGZ z.t
3 Matthew Wilson TT1 z.t
4 Simon Clarke SAI z.t
5 Luca Mazzanti TCS z.t
6 Daniel Lloyd SKT z.t
7 Johan Coenen TSV z.t
8 Nikolas Maes TSV z.t
9 Julian Dean TSL z.t
10 Lars Petter Nordhaug JKB z.t

Tussenstand
1 Russell Downing POT 18u14’54”
2 Julian Dean TSL op 0’02”
3 Matthew Wilson TT1 op 0’11”
4 Gonzalo Rabuñal Rios KGZ op 0’12”
5 Kurt Hovelynck TSV op 0’13”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair