zondag 23 juli 2023 om 20:14

Dubbel gevoel bij Cees Bol na sprint in Parijs: “Blij om met resultaat te eindigen”

Video Cees Bol heeft de Tour de France afgesloten met een vijfde plaats op de Champs-Élysées. “Het was heel chaotisch, maar uiteindelijk heb ik toch mijn weg weten te vinden”, vertelde hij na afloop aan WielerFlits.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kwam een beetje van achteruit, maar ik had wel een vrije baan om te sprinten”, vervolgde de Nederlander. “Vijfde is op zich een goed resultaat, maar ik had ergens wel het gevoel dat er wat meer in had gezeten. Wat dan precies? Goh ja, dat is altijd moeilijk te zeggen, maar ik begon toch wel wat van te ver. Maar al met al ben ik blij dat ik hier in Parijs ben en met een resultaat kan eindigen.”

Wat voor Tour is het voor Bol geweest? “Ik heb er best wel van kunnen genieten eigenlijk. We hebben met de ploeg best wel wat tegenslag gehad, met drie jongens die vroegtijdig naar huis zijn gegaan met best wel zware blessures. Dat is best wel jammer. Maar met zijn vijven hebben we er nog het beste van gemaakt en zoals ik zei, hebben we er ook best wel van genoten”, aldus de 27-jarige renner.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2023 22:13
Voor mij is Bol een beetje de Nederlandse versie van Coquard. Altijd meedoen, maar eigenlijk nooit winnen. Terwijl ze blijven dromen dat alles ooit een keer op z'n plek valt zoals nu bij Meeus.

Zou Bol veel liever aanvallend zien koersen dan als sprinter. Want als sprinter komt hij structureel te kort.
23 juli 2023 21:11
Best wel, is best wel de samenvatting.
23 juli 2023 21:12
Verder best keurig om als niet beoogd kopman vijfde te worden. Had hij een half jaar geleden vast niet gedacht.
23 juli 2023 22:01
Best wel ok hoor, Bol

Reacties zijn gesloten.