Drucker klopt Teunissen op de meet in Prudential RideLondon

Drucker klopt Teunissen op de meet in Prudential RideLondon

foto: Sirotti, archief

zondag 2 augustus 2015 om 19:32

Jempy Drucker (BMC) heeft in de Prudential RideLondon & Surrey Classic Mike Teunissen verslagen. De 28-jarige Luxemburger sprintte op The Mall in Londen naar zijn eerste profzege. Teunissen kon niet profiteren van een overtal dat LottoNL-Jumbo had in de finale. Ben Swift werd derde.

Kopgroep van de dag
Een opmerkelijke naam meldde zich in de eerste kopgroep van de dag: Mark Cavendish. De sprinter kreeg onder andere Timo Roosen van LottoNL-Jumbo mee, maar hun poging kreeg geen ruimte. Peter Williams, Erick Rowsell, Sander Helven, Lander Seynaeve en Riccardo Stacchiotti kregen wel de ruimte. De maximale voorsprong bedroeg vijf minuten.

Floris Gerts laat zich zien
Sky en Etixx-Quick-Step hielden het gat daarna op ruim een minuut. Op negentig kilometer koos BMC-stagiair Floris Gerts de aanval in de heuvelzone. Onze landgenoot dichtte het gat van anderhalve minuut in zijn eentje; het peloton reed op twee minuten op dat moment. Een ronde later trok LottoNL-Jumbo het peloton op gang. Sep Vanmarcke en Mike Teunissen lieten zich op kop van het peloton zien.

Nederlanders vallen aan
Niet veel later sprong een Nederlands tweetal weg. Roosen kreeg ditmaal Huub Duyn (Roompot Oranje Peloton) met zich mee. Zij kregen bijval van Domagalski van Raleigh GAC en sloten aan bij de kopgroep. Het verschil – twintig seconden – was te overzien voor het peloton.

LottoNL-Jumbo met twee in beslissende kopgroep
Op Box Hill, op vijftig kilometer van de meet, ontplofte de koers, de groep die daar wegreed kreeg geen ruimte. De aanval daarop kreeg dat wel. Vanmarcke en Teunissen zaten mee namens de LottoNL-Jumbo-ploeg, evenals Fernando Gaviria (Etixx-Quick-Step), Ben Swift (Sky), Leigh Howard (Orica-GreenEDGE), Jempy Drucker (BMC), Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka) en Kenneth Van Rooy (Lotto Soudal). De acht werkten goed samen en de achtervolging kwam niet op gang, omdat alle grote ploegen een mannetje mee hadden. Met nog 22 kilometer te gaan hadden ze een minuut voorsprong.

Op twintig kilometer werd de achtervolging opgegeven. Lotto Soudal zette zich op kop en stopte af, waardoor het gat snel twee minuten werd. Op vijftien kilometer was Swift de eerste die aanviel uit de kogroep, maar hij kwam niet weg. Daarna was het Vanmarcke die solo zijn kans waagde. De Belg sloeg direct een gat van zestien tellen. Teunissen controleerde de kopgroep.

Vanmarcke strandt op twee kilometer
Het was nog wel uitkijken voor Vanmarcke toen een motard, die zijn voorsprong door wilde geven, hem bijna van zijn fiets reed. De Belg zag af en voelde de achtervolgers naderen. Drucker probeerde weg te springen, maar Teunissen en Swift zaten direct op zijn wiel. De drie sloten op twee kilometer van de meet aan bij Vanmarcke.

In de slotkilometer kwamen Sbaragli en Howard nog terug. Vanmarcke trok de sprint aan, maar het was Drucker die zijn wiel als eerste over de meet drukte, vlak voor Teunissen. Moreno Hofland won de sprint in het peloton, waarmee hij negende werd.

flag-gb Prudential RideLondon & Surrey Classic 2015 (1.HC)
Uitslag: Londen – Londen (200 km)

1. flag-lu Jempy Drucker (BMC) in 4u47m46s
2. flag-nl Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo) z.t.
3. flag-gb Ben Swift (Sky) z.t.
4. flag-be Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) z.t.
5. flag-it Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka) z.t.
6. flag-au Leigh Howard (Orica-GreenEDGE) z.t.
7. flag-be Kenneth Van Rooy (Lotto Soudal, stagiair) op 28s
8. flag-co Fernando Gaviria (Etixx-Quick-Step, stagiair) op 49s
9. flag-nl Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) op 1m00s
10. flag-be Yves Lampaert (Etixx-Quick-Step) allen z.t.
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

66 Reacties

TeamNL 2 augustus 2015 om 20:09

Gewoon goed gereden van TLJ. Toen Vanmarcke werd terug gepakt moesten ze wel deels meerijden want er waren twee renners op komst. Ik dacht echt dat Vanmarcke het ging halen maar de tijdsverschillen klopte niet altijd. Teunissen startte iets te laat zijn sprint.

Ik vraag me echt of wat die motor nou deed bij Vanmarcke.

ghostwriter 2 augustus 2015 om 20:09

@kelderfan
Hofland ook, hij kon net het wiel van Vanmarcke niet houden maar heeft daar achter wel het sprintje gewonnen.

spartafan9 2 augustus 2015 om 20:13

Heeft TJL hier nou 109UCI punten binnengehaald, of staat het gewoon verkeerd op procyclingstats?

vlek 2 augustus 2015 om 20:15

Floris Gerts ook met een veelbelovend debuut bij BMC. Benieuwd of hij nu al een plek voor de volgende twee jaar af kan dwingen in zijn stageperiode. Zal niet makkelijk zijn bij zo’n grote ploeg.

Omhoog73 2 augustus 2015 om 20:17

Verdomd, Jempy “druckt” zijn band te snel over de lijn!

kasse31 2 augustus 2015 om 20:20

@rahimns misschien een idee om plugge vaker ploegleider te laten zijn, koersten vandaag naar mijn inzien met een echt duidelijk plan

123poetertjes 2 augustus 2015 om 20:21

Sbaragli met zijn twintigste toptienplaats van dit seizoen zonder te winnen. Hiermee voert hij de lijst aan. Goed dat Swifty weer terug is.

debarreman 2 augustus 2015 om 20:26

@spartafan9
Dat klopt wel. Maar UCI-punten zijn iets heel anders dan WT-punten. WT-punten kunnen alleen in WT-koersen verdiend worden door leden van WT-teams. In iedere UCI-koers (andere dan de WT-koersen) kun je UCI-punten verdienen. Procyclingstats haalt ze wel door elkaar en dat is verwarrend. Zie bld 60 en verder van dit doc: http://www.uci.ch/mm/Document/News/Rulesandregulation/16/82/39/2-ROA-20150619-E_English.pdf

kelderfan 2 augustus 2015 om 20:28

@rahimns
Het debuut van Plugge smaakt naar meer. Dat kun je hem wel meegeven.

kelderfan 2 augustus 2015 om 20:33

@ghostwriter
Ja ook Hofland {sorry} maar ook ene Castelijns zat dicht bij Hofland en dat lijkt mij niet verkeerd.

BlancoProCycling 2 augustus 2015 om 20:34

Sbaragli Swift en Drucker allemaal sterke sprinters. Howard is ook niet traag, dus al met al niet slecht van Teunissen dat hij de sprint niet wint. Dat was waarschijnlijk de reden dat Teunissen probeerde weg te springen…

rahimns 2 augustus 2015 om 20:34

Die motorrijder dacht trouwens dat Sep een amateurrenner was die zich illegaal op het wedstrijdparcours begaf, hoe bedenk je het

vlek 2 augustus 2015 om 20:36

Die zal dit voorjaar veel wielerflits gelezen hebben.

dprins128 2 augustus 2015 om 20:40

edit redactie: niet anti-supporteren svp

rahimns 2 augustus 2015 om 20:50

@debarreman PCS haalt niets door elkaar. Bij de WT-wedstrijden geven zijn de punten die de UCI geeft voor een WT-wedstrijd en bij de andere wedstrijden de punten die de UCI geeft voor de bij behorende competitie. In dit geval dus de Europetour

@dprins, wat een onzin zeg… alsof Vanmarcke het expres heeft laten lopen, want die andere jongens zijn koekebakkers en kunnen niet fietsen of zo

Hein-Jan 2 augustus 2015 om 20:55

@dprins128
Net jouw reactie gelezen. Tjonge, wat een blamage. Dag dprins128.

jascan 2 augustus 2015 om 20:58

man man man politie op de moto houdt vanmarcke in volle finale op om dat hij denkt dat het een toerist was. zijn tempo was er toen ook duidelijk uit

Kristoffan 2 augustus 2015 om 21:00

Castelijns gewoon 18e!

jascan 2 augustus 2015 om 21:00

@refleX: de motard dacht dat Sep een wielertoerist was en hield hem even op en dan was zijn tempo er volledig uit

dprins128 2 augustus 2015 om 21:01

Zal wel rahimns, maar ik twijfel aan de capaciteiten van kopman Vanmarcke…Dure renner.

Poeksel 2 augustus 2015 om 21:07

Het wachten op een tweet van Vanmarcke:
I was going to win Prudential RideLondon until the motto tried to stop me thinking I was a tourist. Game over! Bravo organization, bravo motto!

RefleX 2 augustus 2015 om 21:10

@ Poeksel, winnen had hij zelfs zonder motor niet gedaan, zo eerlijk moet je zijn. Dat het een blamage is dat is wel een feit.

Wim Kruithof 2 augustus 2015 om 21:12
Quote:
dprins128 – 2 augustus 2015 om 20:40
Sep is gewoon niet goed genoeg, tjonge wat een blamage! Net de wedstrijd terug gezien…dag Vanmarcke

Je vierde post en wellicht het overwegen waard, om het daarbij te laten.

Mooie koers, Lotto-Jumbo gekoerst naar kunnen, Teunissen heeft me aangenaam verrast, daar zat echt nog power op, ondanks het harde werken in de kopgroep.

dprins128 2 augustus 2015 om 21:22

4e post? zijn er veel meer hoor. Teunissen was zeker verrassend. Maar Vanmarcke is niet goed genoeg. Of de lat ligt erg laag tegenwoordig.

Wim Kruithof 2 augustus 2015 om 21:29
Quote:
dprins128 – 2 augustus 2015 om 21:22
4e post? zijn er veel meer hoor. Teunissen was zeker verrassend. Maar Vanmarcke is niet goed genoeg. Of de lat ligt erg laag tegenwoordig.

lol, vijf nu dan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair