Dries Devenyns (Giant-Shimano) valt uit Tour de France (update)
zondag 20 juli 2014 om 09:28

Dries Devenyns (Giant-Shimano) valt uit Tour de France (update)

Dries Devenyns

foto: Sirotti

Giant-Shimano-renner Dries Devenyns heeft gisteren de Tour de France noodgedwongen moeten verlaten nadat hij in de afdaling van de Col d’Izoard ten val kwam. Zijn voorwiel gleed weg toen hij over een steentje reed waarna hij tegen een muur botste.

De Belg heeft de nacht ter observatie doorgebracht in het ziekenhuis van Cap. Volgens Nando Liem moet Devenyns herstellen van een hersenschudding, beschadigde long en een breuk in zijn rechter schouderblad. De verbinding tussen sleutelbeen en schouderblad is eveneens aangetast.

“Het was een slechte crash voor Dries. We zullen hem missen in de Tour, onder meer als onderdeel van onze sprinttactiek. Zijn talenten gecombineerd met zijn ervaring zijn van grote waarde voor het team”, verklaart ploegleider Aike Visbeek in een persbericht van de ploeg. Hoe lang Devenyns in het ziekenhuis moet blijven, is nog onbekend.

Devenyns was de tweede opgever van de dag. Eerder gaf Rafael Valls (Lampre-Merida) al op na één kilometer wedstrijd. De Spanjaard had last van knieklachten.

RIDE Magazine