Drielandenomloop-winnaar Eversdijk kiest voor Join-S|De Rijke

Drielandenomloop-winnaar Eversdijk kiest voor Join-S|De Rijke

Eversdijk zegeviert in Drielandenomloop 2015 - Foto: John Talen

vrijdag 22 mei 2015 om 11:00

Matthijs Eversdijk tekent een contract bij Join-S|De Rijke. De 22-jarige Zeeuw maakt al per 1 juni de overstap van de amateurvereniging DRC De Mol uit Dordrecht naar het Nederlandse Continentale team. De interesse in Eversdijk wakkerde aan nadat hij op imponerende wijze de Topcompetitie-koers Drielandenomloop op zijn naam schreef. Naast Join-S|De Rijke ontving Eversdijk ook aanbiedingen van Jo Piels en Parkhotel Valkenburg.

“Laat ik voorop stellen dat ik het moeilijk vond om te kiezen”, legt Eversdijk uit aan WielerFlits. “Het waren namelijk drie hele mooie aanbiedingen. Maar de filosofie van Join-S|De Rijke spreekt me heel erg aan. Vooral met het oog voor talentontwikkeling en de wetenschappenlijke aanpak. Ook de professionalteit die het team uitstraalt, vind ik erg mooi.”

‘Eversdijk kan alles’
DRC De Mol-ploegleider Raymond van der Vlies ontdekte de renner eind 2013 bij een criterium en haalde Eversdijk over om bij zijn vereniging te komen rijden. Hij trok anderhalf seizoen met hem op en denkt dat er voor de Zeeuw een gouden toekomst in het verschiet ligt. “Matthijs is een alleskunner. We reden vorig seizoen de Ronde de l’Isard (een zware etappekoers voor beloften door de Pyreneeën, red.) Daar rijdt de top van de wereld en werd-ie 28ste. Dat lijkt zo zwart op wit niet heel bijzonder, maar het was echt een beestachtige koers!”

“Als je zo’n resultaat haalt, in je eerstejaar als wegrenner bij een club, dan is dat heel knap. Later in het seizoen zat hij ook tijdens de Parel van de Veluwe (elfde, red.) en de zware Eurode Omloop mee in de kopgroep, als enige clubrenner (dertiende, red.).  Tijdens de Ronde van Oost-Vlaanderen (een vijfdaagse, red.) liet hij in de koninginnenrit over de wegen van de Ronde van Vlaanderen zien dat hij ook dat aankan; daar werd Matthijs tweede”, vertelt Van der Vlies over de voormalig mountainbiker.

Ontwikkelen tot klassementsrenner
Join-S|De Rijke hoopt Eversdijk te vormen tot klassementsrenner. “De focus ligt in eerste instantie op zware, heuvelachtige wedstrijden”, vertelt de masterstudent aan de TU Delft. “Ook zien ze in mij een renner die kan presteren in etappekoersen. Die verteer ik over het algemeen vrij makkelijk en ik denk ook dat ik dat goed kan. Het is vooral zaak dat ik de lijn waar ik nu op zit, nog verder om hoog trek. In de Drielandenomloop heb ik laten zien dat ik in de slotfase van een zware koers meer over had dan de rest van de kopgroep. Dat ik er won was voor mij een verrassing, maar aan de andere kant weet ik uit mijn mountainbike-verleden dat ik nog goed ben aan het einde van zware wedstrijden.”

De eerstejaars elite-renner (Eversdijk viert op 21 december zijn 23ste verjaardag, waardoor hij relatief jong doorstroomde vanuit de beloftencategorie) moet nu wel zijn planning omgooien. “Met De Mol zou ik de Vuelta a Zamora rijden, een etappekoers in Spanje. Daarnaast wilde ik ook goed zijn op het NK voor elite zonder contract. Nu zal ik me eerst moeten aanpassen aan het niveau.  De afstanden zijn langer en de renners koersen harder. Maar ik hoop dat dit snel lukt. Ik ga mijn trainingen aanpassen en zal iets rustiger met mijn studie bezig zijn om meer focus op het fietsen te leggen. Op die manier hoop ik ook dit jaar al te presteren.”

Debuut voor Join-S|De Rijke in Ronde van Limburg
Eversdijk zal zijn laatste wedstrijd voor DRC De Mol rijden op 31 mei, tijdens de Hel van Voerendaal. Een week later maakt hij in het geel-zwarte tenue van Join-S|De Rijke zijn debuut in de Ronde van Limburg, laat teammanager Frank Kwanten aan WielerFlits weten. Beide wedstrijden behoren tot de Topcompetitie. Omdat DRC De Mol geen wildcard van de organisatie ontving, staat Eversdijk nog niet in deze tussenstand van het individuele klassement. Wel behaalde hij met winst in de Drielandenomloop honderd punten, waarmee hij op dit moment op plek negen zou staan. De vraag is of zijn punten nu wel worden gevalideerd. Voor het ploegenklassement heeft het waarschijnlijk geen gevolgen, omdat Eversdijk op het moment van zijn zege bij een andere ploeg reed.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Utrecht19 22 mei 2015 om 11:10

Als ik het zo lees is een nieuwe Gesink opgestaan,haha.
Denk dat dit team een goede keuze is en hopelijk verteert hij de overstap makkelijk. We zullen zien hoe snel we hem goede resultaten gaan zien rijden.

Pipodennis 22 mei 2015 om 12:23

Won afgelopen zaterdag ook nog de Zuid-Hollandse Eilanden tour in Spijkenisse! Reed heel sterk en kwam solo over de meet in BEESTACHTIG weer!

klaazz 22 mei 2015 om 13:25

@ Utrecht
Klinkt meer als een Westra dan een Gesink wanneer je het mij vraagt, maar is natuurlijk gewoon Eversdijk.
Ben benieuwd of we zijn naam terughoren in grote koersen bij een groot team over een paar jaar.
Mooie overstap Succes!

52voor11achter 22 mei 2015 om 13:32

Met Tiesj Benoot samen de voorhoede van de nieuwe intellectuele talenten in het peloton!

anonymous 22 mei 2015 om 17:15

Matthijs Eversdijk bestaat niet.

sorry, moest er even uit…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair