Drie op drie voor Eli Iserbyt na zege in Bredene

zaterdag 25 september 2021 om 18:37
Drie op drie voor Eli Iserbyt na zege in Bredene

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt heeft de Ethias Cross in Bredene gewonnen. De Europees kampioen moest er zaterdag diep voor gaan, maar hield Laurens Sweeck van zich af. Zodoende is Iserbyt dit seizoen nog ongeslagen.

Na een lang en slopend wegseizoen maakte Hermans indruk in zijn eerste veldrit van het seizoen. In Bredene ontpopte de renner zich aanvankelijk tot de grootste concurrent van Iserbyt. In de laatste ronde kwam hij echter nog wat kracht tekort.

Een grote groep bleef in de openingsrondes bij elkaar. Ryan Kamp en Lars van de Haar toonden zich gretig, maar zouden later in de wedstrijd wat wegzakken. Laurens Sweeck moest na een val aan een inhaalrace beginnen. Dat deed hij met verve, want in de slotrondes sloot hij aan bij een groepje dat jacht maakte op koploper Iserbyt.

De Europees kampioen was halfweg cross weggereden bij de kopgroep met Hermans en Vanthourenhout, die nooit een groot gat lieten op Iserbyt, maar er ook niet meer bijkwamen. Al werd het wel nog even spannend nadat Sweeck was weggereden uit de achtervolgende groep.

Met Iserbyt op een en Sweeck op twee stonden de eerste twee renners op het podium vast. Achter hen vochten Vanthourenhout en Hermans om de laatste podiumplaats. Hermans wist zijn goede cross niet te belonen: hij liet de derde podiumplaats aan Vanthourenhout.

flag-be Ethias Cross Bredene – mannen
1. flag-be Eli Iserbyt
2. flag-be Laurens Sweeck
3. flag-be Michael Vanthourenhout
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

9 Reacties

chasse patat 25 september 2021 om 18:41

Zo gaat het nu al een aantal seizoenen. Straks valt hij weer langzaam terug als de echte toppers er weer bijkomen.

Dolfy 25 september 2021 om 18:44

Zo waar echt een spannende race bij de mannen, echt lang strijd, Sweeck met ultieme laatste ronde bedreigde nog echt Iserbyt. Hermans erg sterk maar genekt door de meerderheid van de Sauzen-ploeg. Drie Nederlanders in de top 10, met Van der haar als 5e de beste.

Wheely 25 september 2021 om 21:24

Geen volgtopic voor de USCX?

Harrogate19 25 september 2021 om 21:29

Ik begin pas veldrijden te kijken als de nood voor troost echt hoog wordt. Dan maakt het me eigenlijk niet uit of het nu Klaas Vantorhout vs. Kevin Pauwels of MVDP vs. TPC is.

Velominatus 25 september 2021 om 23:52

Eli zorgt al enkele jaren dat zijn vormpiek in de eerste weken van het seizoen ligt, als Mathieu, Wout en Tom nog niet zijn ingestroomd. Jammer dat hij de echte toppers ontwijkt.

Donna Tello 25 september 2021 om 23:59

Doet hij slim. Kan zo in alle klassementen goede zaken doen. Lekker poen scheppen en wedstrijden winnen.

En hij is inmiddels ook wel zo verstandig geworden dat hij wegblijft bij grootspraak over het kunnen kloppen van Mathieu en Wout. Hij heeft inmiddels beseft dat hij als fulltime veldrijder te weinig body lijkt te hebben om het tegen deze parttime veldrijders te kunnen bolwerken.

Maillot à Pois 26 september 2021 om 00:14

Wat bedoel je met ontwijken? Het is toch niet dat hij niet meer meedoet als Van Aert en VDP er zijn?

Koers 26 september 2021 om 09:12

Ik vermoed dat dat voor een groot deel van de crossers geldt en dat hij er simpelweg bovenuit komt drijven. Wellicht dat er een aantal zijn die de piek later leggen en willen pieken in crossen waar de wva/vdp(/pidcock) niet starten, maar men zal ws in het begin en einde van het seizoen de overwinningen moeten pakken.

notriple 26 september 2021 om 09:46

Jammer dat v.d. Haar niet heeft gewonnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair