Dopingzaak tegen dokter Schmidt met ruim halfjaar verlengd

woensdag 25 november 2020 om 15:25
Dopingzaak tegen dokter Schmidt met ruim halfjaar verlengd

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Een uitspraak in de rechtszaak tegen de Duitse sportarts Mark Schmidt laat voorlopig nog op zich wachten. Oorspronkelijk zou maandag 21 december de laatste hoorzitting plaatsvinden, maar de rechtbank van München heeft nog tot zeker medio juni nodig.

Dopingschandaal dat in 2019 aan het licht kwam. De spil zou sportarts Mark Schmidt zijn. Diverse langlaufers werden betrapt in Seefeld (Oostenrijk). Schmidt werkte ook vanuit Erfurt (Duitsland).

De zaak tegen dokter Schmidt, die als de sleutelfiguur wordt gezien in de dopingaffaire Operation Aderlass, liep in oktober al vertraging op, nadat drie verdachten en een advocaat in quarantaine moesten als gevolg van besmettingen door het coronavirus. Daardoor moesten drie hoorzittingen worden geschrapt.

Eind september bekende Schmidt sinds 2012 sporters van doping te hebben voorzien. Het ging met name om wintersporters en wielrenners. De Duitse arts gaf aan nooit uit te zijn geweest op persoonlijk gewin. Schmidt benadrukte bovendien dat hij nooit de gezondheid van de betreffende atleten in gevaar heeft gebracht.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Turtlehead 25 november 2020 om 17:32

Verlengd of verzet? Dat laatste lijkt me logischer dan het eerste.

doorak 25 november 2020 om 18:41

Inderdaad, lijkt mij ook.

Die wintersporters zijn natuurlijk die curling figuren die met gepolijste stenen smijten.

aardappeljager 26 november 2020 om 07:36

Weet iemand al waar de aparatuur van Schmidt naar toe is? Lijkt me zinnig om die te volgen

Headlines

Materiaalzone

Populair