‘Doorstart BMC met Marc Biver als nieuwe teambaas’

Door , woensdag 27 juni 2018 om 08:56
‘Doorstart BMC met Marc Biver als nieuwe teambaas’

foto: Sirotti

Er hangen nog altijd donkere wolken boven het Amerikaanse BMC. Ploegmanager Jim Ochowicz is al langere tijd op zoek naar sponsors, een proces dat uiterst moeizaam verloopt. Het Nieuwsblad meldt echter dat er een doorstart in de maak is, waarbij Ochowicz plaats zal maken als grote man.

Ochowicz gaf twee weken geleden nog aan dat hij geen deadline wil plakken op het vinden van de broodnodige (hoofd)sponsor. “De Tour de France is ook geen deadline voor mij. Op dit moment kan ik simpelweg niets zeggen. Maar ik ben er gerust in dat de renners gefocust zullen blijven op hun job. De huidige situatie zal daar geen invloed op hebben”, waren destijds de woorden van de Amerikaan.

Ochowicz zou er afgelopen maandag opnieuw niet in geslaagd zijn om de renners duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van de ploeg. Het Nieuwsblad stelt op basis van meerdere bronnen echter dat er een doorstart zal plaatsvinden, waarbij Marc Biver Ochowicz zal vervangen als teammanager.

De 66-jarige Biver is geen onbekende in de wielersport. De Luxemburger stapte in het wereldje als makelaar van Tony Rominger, waarna hij enkele jaren actief was als teammanager van Astana. Tegenwoordig is hij al verbonden aan BMC als marketingverantwoordelijke van cosponsor Tag Heuer.

Biver wil renners op korte termijn overtuigen
Biver zou de BMC-renners deze week willen overtuigen van een langer verblijf bij de Amerikaanse ploeg. Het is echter nog altijd onduidelijk wie er zal instappen als hoofdsponsor. Een van de renners die Biver zal spreken, is Greg Van Avermaet.

De Belg gaf een week geleden aan voor de start van de Tour een definitieve beslissing te zullen nemen over zijn toekomst. Een overstap naar Bahrain Merida of Lotto Soudal, ploegen die interesse hebben getoond in de klassiekerrenner, lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

“Ik kan niet langer meer wachten. Over een paar weken kan ik meer zeggen, nog voor de Tour. Laten we hopen dat de ploeg nog steeds iets vindt, zelfs als ik er niet meer ben. Ik denk dat ik voor mijn carrière naar een team moet gaan om sportieve redenen. Als ik alleen maar voor het geld zou kiezen, zou ik niet meer voor BMC rijden”, aldus Van Avermaet.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Koersmaniak 27 juni 2018 om 09:04

Waarom plots een nieuwe ploegmanager, gaat die op korte tijd sponsors weten overtuigen. Of was Biver als ploegmanager een voorwaarde voor het horlogemerk?

Jotto-Lumbo 27 juni 2018 om 09:04

Dit klinkt als een laatste stuiptrekking van de marketingverantwoordelijke om nog een sponsor binnen te halen. Anders zal het hem waarschijnlijk ook zijn kop kosten bij tag heuer. Ik geloof er niet meer in.

jvh93 27 juni 2018 om 09:05

Kan je zomaar een ploegbaas vervangen?

Laurens2015 27 juni 2018 om 09:08

Met het (te verwachten) vertrek van GvA, Porte en Dennis hebben ze misschien ook geen hoofdsponsor meer nodig… ;) Blijft alleen weinig over voor Biver om te managen en om voor overwinningen te strijden.

Secondant 27 juni 2018 om 09:27

Wellicht heeft een potentiele sponsor wel gemeld in de sport te willen stappen, maar wel met een nieuwe manager en is daarom Biver naar voren geschoven? Kan mij voorstellen dat men niet geheel tevreden is over de meest recente prestaties van BMC. Gezien het budget dat zij hebben (ik vermoed na Sky toch de grootste, mogelijk met Bahrein en UAE?) toch enigszins teleurstellende prestaties. Dit jaar doet Van Avermaet het nog redelijk (maar wel minder als vorig jaar), maar verder is het huilen met de pet op. Naast Van Avermaet en Teuns staat er niemand in de individuele top-50 van de PCT-ranking. In de WT-ranking staat Porte nog rond de 40e plaats, maar dan houdt het wel op.

Kan me voorstellen dat sponsoren een beter (renners)management verwachten van een ploeg met een dergelijk budget.

luckyloek 27 juni 2018 om 09:39

Lijkt me kansloos, maar we gaan het meemaken.

Veloburto 27 juni 2018 om 10:16

Misschien hopen ze dat Richie Porte een enorme stunt uithaalt deze Tour en willen ze daaruit een slaatje gaan slaan.

Wheely 27 juni 2018 om 10:59

Tag Heuer nu dan als hoofdsponsor?

assen 27 juni 2018 om 11:10

BMC lijkt me sowieso geen A-team meer… zelfs als doorstart lukt, zal het moeilijk worden top5 WT te zijn/blijven.

Romāns Vainšteins 27 juni 2018 om 11:27

Wat geen ene zak uitmaakt want op het wel of niet hebben van die achterlijke WT-punten zijn netto nog 0 ploegen beloond of afgestraft.

Jean Dumas 27 juni 2018 om 11:35

Snap niet dat er niet meer duidelijkheid naar buiten toe kan worden gegeven, nu dit zo in de media verschijnt. Zorgt alleen maar voor meer onrust. Zeg dan gewoon: ‘wij gaan door als sponsorploeg, heb vertrouwen in het uiteindelijke plan’.

Nibs 27 juni 2018 om 11:36

Aols ge niets van budgetten weet zwijg dan of zoek het op want dit is compleet foute info.
Bahrain 17 mlj, sky 35 mlj idd het dubbele dus. Bahrain zit slechts in de middenmoot, uae zit wel een stuk hoger…..
Bmc rond de 22 mlj.

Polleke 27 juni 2018 om 13:56

Als ze met GVA spreken hebben ze centen, anders komt die niet eens opdagen…

Newschooler 28 juni 2018 om 02:15

Nu redbull niet meer met Tag Heuer(renault) rijdt volgend jaar hebben ze geld over voor een wielerploeg?!