Van Avermaet hakt voor de Tour knoop door over toekomst

Door Roy van den Busken, dinsdag 19 juni 2018 om 13:41

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet gaat ervan uit dat hij voor de start van de Ronde van Frankrijk weet voor welk team hij in 2019 rijdt. Dat zegt de Belgische olympisch kampioen tegen Cyclingnews. Zijn huidige team, BMC, is nog op zoek naar nieuwe geldschieters, terwijl Lotto Soudal en Bahrain Merida interesse hebben getoond in de 33-jarige Belg.

Van Avermaet heeft naar eigen zeggen lang gewacht op zijn huidige ploeg. “Ik kan niet langer meer wachten. Over een paar weken kan ik meer zeggen. Nog voor de Tour”, vertelde Van Avermaet tijdens de Ronde van Zwitserland. De klassiekerrenner lijkt af te stevenen op een vertrek bij BMC. “Laten we hopen dat de ploeg nog steeds iets vindt, zelfs als ik er niet meer ben. Ik hoop, zij het niet voor mij, maar voor andere renners en stafleden, dat ze door kunnen gaan.”

De Vlaming weet nog niet voor welke ploeg hij gaat. “Bij de keuze moet je kijken hoe je in een team past en wat het budget is voor klassiekerrenners. Zo kun je de berekening maken welke teams beschikbaar zijn.” Bij de beschikbare teams lijken onder andere Lotto Soudal en Bahrain Merida te zitten. “Ik denk dat ik voor mijn carrière naar een team moet gaan om sportieve redenen, waar ik klassiekers kan proberen te winnen. Als ik alleen maar voor het geld zou kiezen, zou ik niet meer voor BMC rijden. Het belangrijkste is dat een team in mij gelooft en dat ze me echt willen”, aldus de winnaar van het eindklassement van de UCI World Tour 2017.

Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties