Domenico Pozzovivo mikt op Tirreno-Adriatico: “Bijna alles rond met Israel-Premier Tech”
foto: Cor Vos
donderdag 2 maart 2023 om 16:57

Domenico Pozzovivo mikt op Tirreno-Adriatico: “Bijna alles rond met Israel-Premier Tech”

Domenico Pozzovivo hoopt volgende week Tirreno-Adriatico te rijden. De inmiddels 40-jarige Italiaan heeft nog altijd geen ploeg, maar bevestigt nu aan TuttoBiciWeb dat dat een kwestie van tijd is. “Bijna alles is rond met Israel-Premier Tech”, vertelt hij.

“De ploeg is bezig om het bureaucratische proces met de UCI af te ronden, waarna mijn contract aangekondigd gaat worden”, aldus Pozzovivo. “Ze proberen het proces iets te versnellen, zodat ik aan de start kan staan van Tirreno-Adriatico die maandag van start gaat.”

Pozzovivo zit sinds 1 januari zonder ploeg, nadat hij niet akkoord ging met een contractvoorstel van Intermarché-Circus-Wanty om daar bij te tekenen. Daarop besloot de kleine klimmer om zich op de Teide voor te bereiden op het seizoen, mocht er zich een kans voordoen bij een profploeg. Die kans dient zich nu aan.

“Het zal niet heel makkelijk zijn, omdat ik nog nooit gereden heb op het materiaal van de ploeg”, zegt de toekomstig ploeggenoot van Chris Froome en Jakob Fuglsang. “Maar ik wil zo graag terug het peloton in dat ik overal klaar voor ben.”

 
5 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2023
Goede transfer. Hij trekt de gemiddelde leeftijd van de ploeg amper omhoog.
2 maart 2023
Heerlijk dit. Net als vorig seizoen op het laatst nog een contract tekenen en dan goed presteren.
Pozzovivo gaat het vast beter dan dan Froome, Fuglsang, Impey en Hermans bij elkaar geteld.
2 maart 2023
Zou me verbazen als die factor minder performant is dan de cube waarop hij het vorig jaar moest doen, komt wel in orde met dat materiaal.
3 maart 2023
Het bejaardentehuis van het peloton, fijn hoor voor dit soort mannen

Reacties zijn gesloten.