Domenico Pozzovivo (40) zet carrière voort bij Israel-Premier Tech
foto: Cor Vos
dinsdag 7 maart 2023 om 08:08

Domenico Pozzovivo (40) zet carrière voort bij Israel-Premier Tech

Update Het is definitief: Domenico Pozzovivo komt de rest van het seizoen uit voor Israel-Premier Tech. Het ProTeam was de laatste dagen nog druk bezig met het op orde maken van het papierwerk, maar dat is nu afgerond, blijkt op de site van de Internationale Wielerunie. Inmiddels heeft Israel-Premier Tech de komst van Pozzovivo bevestigd. Hij zal zijn debuut maken in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

“Ik ben blij om Domenico te verwelkomen in ons team”, zegt Sylvan Adams, de eigenaar van Israel-Premier Tech, op de ploegsite. “Ondanks zijn leeftijd heeft hij bewezen dat hij nog veel in de tank heeft. Hij zal ons ploeg versterken voor de Giro d’Italia en de Italiaanse klassiekers. We kijken uit naar Domenico’s campagne in 2023!” Pozzovivo zal zijn debuut maken in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

“Het is een fantastisch om een team te vinden dat na deze harde en zware maanden van training zonder team”, zegt Pozzovivo in een reactie. “Maar tegelijkertijd is het een beginpunt om op te bouwen richting een heel goed seizoen. Ik begin een beter later dan normaal, maar met dezelfde motiviatie. Natuurlijk zal de Giro d’Italia een van mijn grote doelen voor dit seizoen worden. Een top-tienklassering is het doel. Ik denk dat het een heel belangrijk resultaat zou zijn, ook gezien mijn leeftijd en wat er in mijn carrière allemaal is gebeurd, qua ongelukken en herstelperioden.”

Najaarsklassiekers
De Giro is echter niet het enige doel van Pozzovivo in 2023. “Ik denk dat ik mee kan spelen in de klassementen van enkele belangrijke wedstrijden van een week en ook in goede vorm van start kan gaan in de najaarsklassiekers in Italië. Vooral de Ronde van Lombardije ligt me goed”, aldus de 40-jarige klimmer, die het management van Israel-Premier Tech bedankt voor de kans die hij bij het team krijgt.

Pozzovivo zat sinds 1 januari zonder ploeg, nadat hij niet akkoord ging met een contractvoorstel van Intermarché-Circus-Wanty om daar bij te tekenen. Daarop besloot de 40-jarige klimmer om zich middels een hoogtestage voor te bereiden op het seizoen, mocht er zich een kans voordoen bij een profploeg. Die kans dient zich nu dus aan bij Israel-Premier Tech.

 
12 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2023
Hij zal nog wel een stukje beter zijn dan Froome. Waarom ook niet.
7 maart 2023
Goed bericht toch. Verleden seizoen nog te goed, qua punten, voor een pensioen.
7 maart 2023
Soms denk ik dat ze het erom doen bij IPT.
7 maart 2023
Ik mis “pocketklimmer” in de tekst
    7 maart 2023
    En “uitdaging”…dacht dat die er altijd verplicht in moest bij een ploegwissel…
7 maart 2023
Zeker een goed bericht. Hij rijdt nog goed en het publiek wil hem zien. Goed idee dus. Ik zie hem ook nog wel hier en daar kort rijden. Niemand ziet hem als een AK bedreiging, dus gaat zeker nog punten scoren.
7 maart 2023
Mooi, dus Israel heeft een groter budget dan Wanty, of heeft hij toch beseft dat ie moest inleveren?
7 maart 2023
Pozzo gaat de Tour winnen!
Pozzovivo for president. Het leven begint na je veertigste. Zijn beste jaren gaan beginnen. Podium in de Giro, Tour en Vuelta liggen binnen bereik.
7 maart 2023
schitteront
7 maart 2023
Ik ben fan van de ttt-formule
7 maart 2023
Israel-Premier-Tech blijkt dan toch een soort PLO: the Pozzovivo Liberation Front. Hopelijk kan deze oude krijger nog meer aan dan een zesdaagse oorlog.

Reacties zijn gesloten.