Dolblije Frans Maassen na laatste Tourtest: “Dit is echt onbeschrijfelijk”

zaterdag 23 juli 2022 om 18:44
Dolblije Frans Maassen na laatste Tourtest: “Dit is echt onbeschrijfelijk”

Vingegaard kan het nauwelijks geloven: de Tourzege is binnen - foto: Cor Vos

Twee jaar geleden verspeelde Jumbo-Visma in extremis de Tourzege, dit jaar zal de Nederlandse formatie wel met een renner in het geel de Champs-Élysées opdraaien. Frans Maassen zag in de ploegleiderswagen hoe Wout van Aert zijn derde etappezege wist te boeken in de tijdrit naar Rocamadour en Jonas Vingegaard het geel wist veilig te stellen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Sportief manager Merijn Zeeman moest na de finish echt even bekomen en ook Maassen was zichtbaar aangedaan. “Dit is echt super. In het begin was er wel stress, maar toen Jonas eenmaal aan het vliegen was. Niet normaal. Het is echt onbeschrijfelijk. Nu is het genieten, maar het was nog wel even stressen. Jonas ging voor mijn gevoel net iets te hard door de bochten, maar dat was volgens Grischa (Niermann, de andere ploegleider met dienst) niet het geval.”

“Dit is mooi. Jonas heeft zo’n motor en ging vandaag zo snel. Dit is genieten, kicken! Nu moet het wel lukken, he”, is Maassen zichtbaar opgelucht in gesprek met de NOS. Vingegaard zal morgen in Parijs worden gehuldigd als eindwinnaar van de Tour de France 2022. Tadej Pogačar en Geraint Thomas vergezellen hem zondag op het eindpodium.

Jumbo-Visma zal morgen niet alleen de Tourzege van Vingegaard vieren. Wout van Aert mag morgen ook het eindpodium op als winnaar van de groene puntentrui. De Belg won bovendien drie etappes. Vingegaard heeft twee ritzeges op zak en ook Christophe Laporte was succesvol namens succesformatie Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

reusjen 23 juli 2022 om 19:09

“Nu moet het wel lukken, he”
Zie je wel dat Frans Maassen ook in het gewone leven zo praat XD
Now we drink champagne he!

0
Alfred Issendorf 23 juli 2022 om 19:40

Ondanks Maassen winnen ze de Tour. Hoe succesvol zou de Tour voor JV zonder hem geweest zijn? Buitenaerts waarschijnlijk.

0
oscarito1908 23 juli 2022 om 19:41

Denigrerend en onjuist.

0
Reutemeteut 23 juli 2022 om 19:27

Snotverdomme!

0
oscarito1908 23 juli 2022 om 19:41

Ik gun het Frans. Sympathieke man, die goed ligt bij de renners.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone