Dolblije Bryan Coquard: “Ik besef nu hoe belangrijk de Tour is”

dinsdag 7 januari 2020 om 17:17
Dolblije Bryan Coquard: “Ik besef nu hoe belangrijk de Tour is”

foto: Cor Vos (archief)

Bryan Coquard kan opgelucht ademhalen, nu zijn ploeg B&B Hotels-Vital Concept eindelijk een wildcard heeft ontvangen voor de Tour de France. De 27-jarige spurter heeft de afgelopen jaren knarsetandend moeten aanzien hoe andere ploegen een wildcard kregen voor de Franse ronde. “En dan besef je pas hoe belangrijk de Tour is.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Tourorganisator ASO heeft vandaag onthuld welke ploegen aan de start zullen staan van de aankomende Ronde van Frankrijk. Naast de negentien WorldTour-teams – die automatisch zijn verzekerd van startrecht in de Tour – zijn ook B&B Hotels-Vital Concept, Total Direct Energie en Arkéa-Samsic deze zomer van de partij.

Dit betekent dat Franse publiekslievelingen als Coquard, Pierre Rolland en Arthur Vichot eindelijk weer mogen dromen van Tourdeelname. “Dit is echt het beste nieuws van 2020!”, zo vertelt Coquard in een perscommuniqué. “Ik heb de Tour de afgelopen drie seizoenen gemist, waardoor je je gaat realiseren hoe belangrijk die wedstrijd is.”

“Het gaat echter niet alleen om deelnemen, ik wil graag een etappe winnen”, legt Coquard de lat hoog. “Het zou de grootste overwinning uit mijn carrière zijn, nog mooier dan mijn zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Londen. De aalvlugge Fransman won afgelopen seizoen acht koersen, waaronder de Grand Prix Cerami.


Teambaas Pineau: “Een enorme eer”

Jérôme Pineau kwam in juli 2017 met het idee om een nieuwe Franse ProContinentale ploeg uit de grond te stampen: het betekende de geboorte van Vital Concept-B&B Hotels. De oud-renner kreeg aanvankelijk enkele tegenvallers te verwerken, maar is nu wél zeker van een uitnodiging voor de grootste wielerwedstrijd van het jaar.

“Dit is echt fantastisch nieuws voor alle mensen die betrokken zijn bij de ploeg. Het is een enorme eer om te worden uitgenodigd voor de Tour de France, het vlaggenschip van het internationale wielrennen. Het doel is om etappes te winnen”, zo stelt Pineau.

Dit artikel delen:

12 Reacties

tvm 7 januari 2020 om 17:26

Terecht dat hij er weer bij zit, met alle respect voor Meurisse, Pasqualon en ander b-garnituur. Een goede Coquard kan namelijk een sprintrit winnen.

0
KimJungPoels 7 januari 2020 om 17:27

Dat is wel een Coquard die we al héél lang niet meer hebben mogen zien.

0
ronddraaien 7 januari 2020 om 17:45

Wanneer heeft Coquard nog eens een sprint gewonnen waar minstens 1 topper aan meedeed? Af en toe Van Asbroeck, Barbier of Modolo kloppen geeft weinig garanties op een ritzege in de Tour.

0
Samlambeej 7 januari 2020 om 18:11

24 oktober 2019 – Viviani – Zesdaagse Londen

0
ronddraaien 7 januari 2020 om 18:44

@samlambeej
andere sport

0
Rawolf 7 januari 2020 om 17:43

Wel jammer voor Coquard dat ze precies dit jaar een invite krijgen, had misschien ook wel weer graag meegedaan aan de olympische spelen.

0
Maillot à Pois 8 januari 2020 om 00:11

Als Europees kampioen puntenkoers wil hij zeker naar de Spelen. Hij heeft aangegeven goud te willen halen in de koppelkoers.
Combinatie met de Tour lijkt weliswaar niet ideaal, maar ook niet onmogelijk

0
Verweggistan 7 januari 2020 om 18:19

De ploeg heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in grote namen, die vervolgens allemaal wat tegenkwamen. (Vichot, Rolland allemaal blessures e.d.). Dit jaar hebben ze wel goed doorgeselecteerd en in de breedte versterkt met Slagter en Backaert. Leuk dat ze dit jaar een kans krijgen.

0
Brabander 7 januari 2020 om 19:39

Ik moet het nog maar zien met Coquard. Die valt me al jaren niet mee. Misschien dat ik teveel van hem verwachtte ofzo

0
r525 7 januari 2020 om 21:27

Denk niet dat je verwachtingen te hoog waren, kijk wat voor uitslagen die jongen allemaal gereden heeft in 2015/2016. Zat er toen al een aantal keer heel dicht bij.
Echter begon hij zich in 2017 raar te gedragen, en liet hij de ploeg vallen die altijd voor hem gewerkt heeft.
Sindsdien heeft hij zich niet meer écht laten zien.

0
Bikeage 7 januari 2020 om 22:59

Die vent moet toch ook geen massasprints winnen, maar lekker mee in een ontsnapping in een heuveletappe en dan iedereen erop leggen.

0
john 8 januari 2020 om 11:38

Na etappe 2 staat er Abandon achter zijn naam ,dus ik verwacht niet te veel van die hotel boy,s

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone