Doek valt over EF Education-TIBCO-SVB, stafleden mogen niet naar nieuwe EF-vrouwenploeg
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 19 augustus 2023 om 09:51

Doek valt over EF Education-TIBCO-SVB, stafleden mogen niet naar nieuwe EF-vrouwenploeg

EF Education-TIBCO-SVB zal volgend jaar niet meer in het peloton te zien zijn. De vrouwenploeg stopt definitief omdat er niet voldoende sponsoring is gevonden. Dat bevestigde eigenares Linda Jackson aan CyclingNews.

Begin juni kwam het nieuws naar buiten dat zowel TIBCO als SVB stopt met het sponsoren van de vrouwenploeg. Jackson moest dus op zoek naar nieuwe sponsors, maar vond die niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van onder meer Zoe Bäckstedt en Alison Jackson, die Parijs-Roubaix won, moet stoppen. “Het vinden van sponsoring was gewoon te moeilijk door het algemene economische klimaat.”

“Ik heb mijn rensters al vroeg laten weten dat ze op zoek moesten naar andere mogelijkheden, omdat mijn belangrijkste prioriteit was om transparant te zijn en ze te helpen met de overgang naar andere WorldTour-teams”, aldus Jackson.

EF Education-TIBCO-SVB zal dus niet meer bestaan, EF Education-Cannondale zal volgend jaar wél in het vrouwenpeloton koersen. De twee ploegen hebben, qua rensters en stafleden, echter niks met elkaar te maken. EF Education-Cannondale is verbonden aan EF Education-EasyPost, de ploeg van Jonathan Vaughters. Een connectie tussen Vaughters en Jackson was er nooit. Meer zelfs: “Er werd een contract opgesteld tussen beide teams, waarin stond dat de mannenploeg geen contact mocht opnemen met de vrouwenploeg.”

Stafleden mogen niet naar nieuwe ploeg
Christel Herremans, Europees manager bij de vrouwenploeg, gaat verder bij Sporza: “Tot onze grote verbazing mag de staf van de huidige EF-vrouwenploeg niet aan de slag gaan bij de nieuwe EF-vrouwenploeg. Na het einde van ons contract mogen we in de eerstvolgende twee jaar niet werken bij het mannenteam of vrouwenteam van EF. Allemaal heel vervelend en frustrerend.”

EF Education-Cannondale zal overigens niet op het WorldTour-niveau actief zijn. De nieuwe ploeg van Vaughters zal starten als een continentale ploeg. Verder zal Vaughters nog heel wat rensters moeten aantrekken, want op dit moment staan er nog maar vijf vrouwen ingeschreven bij de nieuwe ploeg. Het gaat onder meer om Nina Kessler en Coryn Labecki.

 
5 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2023
Jammer dat een conflict tussen twee personen, Jackson en Vaughters, ertoe leidt dat een flink aantal mensen zijn baan kwijt is.
19 augustus 2023
Mocht de Tibo ploeg van Jackson verder lopen, dan begrijp ik op een bepaalde manier nog die clausule om 2 jaar niet aan de slag mogen te gaan bij Vaughters. Maar nu Jackson haar ploeg stopt, slaat dat echt helemaal nergens op. Hopelijk lossen ze dit op en kunnen er nog wat stafleden en renners de oversteek maken.
19 augustus 2023
Wat een merkwaardige situatie... al bekend wat Zoë Backstedt gaat doen?
19 augustus 2023
Eén Nederlandse onder contract, Femke Beuling de schaatsster die dit jaar probeert of wielrennen iets voor haar is. Ze heeft nog weinig uitslagen gereden, dus voor haar wordt het wellicht moeilijk een nieuw contract te krijgen tenminste als ze met wielrennen verder wil.
19 augustus 2023
Huh? In een artikel van vandaag wordt juist gemeld dat “Jackson told Cyclingnews that while she is not at liberty to discuss contractual agreements, neither she nor EF is enforcing any contract clause that would prevent a rider or staff member of EF Education-TIBCO-SVB from being hired at another programme, including the new EF Education-Cannondale team, in 2024.” Bron: https://www.cyclingnews.com/news/ef-education-tibco-svb-set-to-fold-riders-and-staff-free-to-join-new-teams-in-2024/

Reacties zijn gesloten.