Doek valt definitief voor Roompot-Charles

vrijdag 4 oktober 2019 om 12:07
Doek valt definitief voor Roompot-Charles

foto: Cor Vos

Roompot-Charles houdt definitief op te bestaan. De Nederlandse ProContinentale formatie is er niet in geslaagd om een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor 2020. “Je blijft hopen op een oplossing, maar helaas is het nu definitief”, zo laat teammanager Michael Zijlaard weten via een perscommuniqué.

Bij Roompot-Charles stond de deur nog op een kier om verder te gaan, maar in de wandelgangen werd al geen rekening meer gehouden met een langere toekomst van de Nederlands-Belgische fusieploeg. “We hebben zo lang mogelijk gewacht met dit nieuws”, aldus Zijlaard. “Na vijf spannende jaren zeggen we nu tot ziens.”

“In de afgelopen jaren hebben veel renners zich kunnen laten zien. We zijn trots op het feit dat veel coureurs de overstap hebben gemaakt naar de WorldTour of naar andere profploegen. Meerder renners en stafleden hebben al een plekje voor komend seizoen. We hopen uiteindelijk dat iedereen een nieuwe werkgever zal vinden”, zo vertelt manager Nick Nuyens.

Zijlaard vult aan: “We willen vooral positief terugkijken en de goede herinneringen meenemen. Ik wil ook benadrukken dat we altijd schoon zijn gebleven. Er zijn nooit grote problemen geweest en we hebben altijd netjes voldaan aan de financiële eisen van de UCI en andere belanghebbenden”, zo besluit de Nederlander.

Zoektocht naar nieuwe ploeg 
Van de 18 renners van Roompot-Charles hebben er inmiddels zeven een nieuwe werkgever gevonden. Het gaat om Boy van Poppel, Maurits Lammertink, Oscar Riesebeek, Stijn Steels, Senne Leysen, Justin Timmermans en Nick van der Lijke. Elf renners – waaronder Lars Boom en Pieter Weening – hebben nog geen ploeg voor 2020.

De formatie zal dit seizoen nog wel enkele wedstrijden afwerken. Zo staat Roompot-Charles aan de start van onder meer de Tacx Pro Classic, Parijs-Tours en de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Daarnaast zullen Boom en Sean De Bie nog enkele veldritten afwerken in het tenue van Charles.


Nog elf renners zonder team bij Roompot-Charles 

Dit artikel delen:

29 Reacties

Belkinrabo 4 oktober 2019 om 12:22

jammer

wiebipedia 4 oktober 2019 om 12:32

Heeft dit ook nog te maken met de fusie met spider(Nuyens?)

Pizzi 4 oktober 2019 om 12:49

*Sniper

Jean Dumas 4 oktober 2019 om 12:42

Schippie, Weening en al die oud-Roompotters die nu in de WT rijden, bedankt voor de mooie koersen. Ik had ze graag een keer een Tour zien doen.

Cadellie 4 oktober 2019 om 12:46

Het Nuyens effect!

jooprioolpijp 4 oktober 2019 om 12:50

Jammer in algemene zin dat er geen Nederlandse ProConti ploeg meer is, maar de incarnatie Roompot zal ik in elk geval niet missen. Maakt misschien ruimte voor een team met een wat meer vernieuwende (capabele?) leiding.

Kosmonaut 4 oktober 2019 om 12:54

Het nieuws dat je wist dat zou komen.

koos verrek 4 oktober 2019 om 12:56

Hebt die rotvent van een Nuyens goed gedaan man man man

Domestique 4 oktober 2019 om 13:02

Factor verdwijnt dus ook uit het profpeloton? :-(

Imbatido 4 oktober 2019 om 13:09

Jammer, vooral dat ze vorig jaar hun identiteit van Nederlandse ploeg hebben verkocht. Dan ga je ook niet snel meer een Nederlandse sponsor vinden denk ik. Het begon als een mooie ploeg, maar dit jaar was het een beetje een mengelmoes geworden. Ook jammer dat ze ook nog eens hun betere renners als Meijers, Vermeltfoort en Budding lieten gaan. En dat ze andere renners als Havik en De Kleijn nooit een kans hebben gegeven bij de profs. Het was wel een beetje een eigenaardige ploeg qua aanwervingsbeleid.

Baik-Baik 4 oktober 2019 om 13:21

Ik denk dat er bij Roompot ook wel wat renners voor hun plekje betaalde. Peter Koning heeft daar een boekje over open gedaan dat dat in het wielrennen, zelfs op WT-niveau, veel meer voorkomt dan het publiek denkt.

Newschooler 4 oktober 2019 om 19:41

@baik baik: linkje naar meer info? Wel benieuwd naar

Viktrodriguez 5 oktober 2019 om 07:56

Ik vond de manier waarop ze die identiteit uitstraalden, met het Wilhelmus als onderdeel van de outfit voorop, anders vrij pijnlijk en eng nationalistisch. Zat ploegen die zich op 1 nationaliteit focussen op dat niveau, maar dan zonder die gekke streken. Ik zal Roompot met deze leiding ook echt niet gaan missen. Ik mis een consistent transferbeleid en heb het idee dat die doorgestroomde talenten niet echt op het conto van deze ploeg te schrijven is, maar sowieso wel zouden zijn doorgebroken. Daarvoor is de opleiding in NL simpelweg te goed geregeld.

Dat er verder in de WT renners rijden met gekochte plekjes zou me niet eens verbazen. Lang niet alle familie van renners hebben ooit enigszins aangetoond zelf proftalent te hebben (de Mario Costa’s van deze wereld) en ook een hoop anderen lijken alleen maar ergens te rijden wegens commerciële belangen: Mirza bij UAE (zelfde land), Taiwanees Feng bij Bahrain (wegens Merida uit Taiwain) en dat soort jongens. Ook die Canadees naar ICA zal er vooral zijn wegens de ploegeigenaar. Dan is de F1-methode van plaatsjes kopen niet ver weg meer.

koos1 4 oktober 2019 om 13:15

Jammer maar het zat er natuurlijk wel aan te komen dat het definitief einde verhaal zou worden. Het was geen topploeg maar ze hebben toch de nodige uren het beeld gevuld en de sponsors in beeld gebracht.
Hopen dat de renners nog ergens een plekje kunnen vinden, maar voor de meeste renners zonder contract vrees ik een stap terug vaar CT ploegen of helemaal stoppen.

Chasse_patate 4 oktober 2019 om 14:10

Mindere renners dan Weening Boom en Schip hebben al wel onderdak. Deze drie toppers moeten toch ook nog wel een contract krijgen?

Emergo 4 oktober 2019 om 14:52

Boom is een ex-topper.

Panache 4 oktober 2019 om 15:17

Aanbiedingen zullen er vast zijn, maar of die qua salaris aan de verwachting voldoen is een heel ander verhaal.

john 4 oktober 2019 om 14:18

Je moet niet raar van opkijken dat die Sniper figuur zich ergens anders inkoop ,om die dan ook weer naar de verdommenis te helpen

limburgia 4 oktober 2019 om 15:23

De ploeg was eigenlijk hooguit van een Continentaal niveau het laatste jaar op Pieter Weening en van 't Schip na .

Lalsacien 4 oktober 2019 om 15:49

Van het Schip kwam niet meer vooruit. Voetballen daarentegen…..

Oblomov 4 oktober 2019 om 16:12

Hooguit nog wel. Dus misschien zelfs lager, clubniveau…

Voor alle duidelijkheid: -.2 is continentaal niveau. Als je overwinningen en podiumplekken zich exclusief op dat niveau afspelen, ben je van continentaal niveau. Als je op -.hc en -.1 niveau overwinningen, podiumplekken of zelfs maar top tien noteringen kunt behalen ben je gewoon van pro-continentaal niveau.

Viktrodriguez 5 oktober 2019 om 07:58

Laten we ons niet teveel waarde hechten aan .1 en .HC-koersen. Dan zijn er een hoop continentale ploegen van PCT-niveau, door overwaardering van die wedstrijden.

Merlinappa 5 oktober 2019 om 09:39

Volgens mij won Schippie nog met een prachtige solo in de Belgium Tour, en hij was anderhalve week nog 4e in de Omloop Houtland Lichtervelde.

VerstandOpNul 4 oktober 2019 om 18:50

Kan me wel voorstellen dat sponsors niet graag met Michael Boogerd of Nick Nuyens geassocieerd willen worden..

Merlinappa 4 oktober 2019 om 20:34

Hoop echt dat Van Schip nog een ploeg gaat vinden. Kan me haast niet voorstellen van niet, hij heeft meer dan prima gereden dit seizoen, en is de huidige wereldkampioen puntenkoers

kampie 4 oktober 2019 om 22:19

Oprecht jammer.

Theo Smits 4 oktober 2019 om 23:22

Mathieu moet zijn sponsoren, bazen en ploegleiders maar eens wijzen op wat Weening opgelopen zondag ( in dienst van) heeft laten zien

SnellePelle 5 oktober 2019 om 00:01

Ik vind het niet raar dat die ploeg verdwijnt. Ze beleefde en promootte de sport alsof ze nog in de jaren 90 hingen. In combinatie met een ploegleider die een fossiel is uit het doping tijdperk, kan je nooit serieus genomen worden vanuit de worldtour.

De ploeg is nooit een doorgeefluik geworden voor beloftevolle renners zoals Sunweb Dev of SEG racing.

In mijn ogen acteerde als wannabee profploeg volgens een te traditioneel concept met klein budget.

Simpelweg het verkeerde businessplan.

jibi verboort 5 oktober 2019 om 12:16

Roompot Charles had wel Lars Boom als troefkaart voor Parijs-Roubaix!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair