Dit is er deze week te doen rond de BinckBank Tour

maandag 7 augustus 2017 om 16:00
Dit is er deze week te doen rond de BinckBank Tour

De BinckBank Tour brengt het peloton de komende week door Nederland en België en biedt de kans om toppers als Tom Dumoulin, Peter Sagan en Greg Van Avermaet van dichtbij te bewonderen. Naast de wedstrijd zelf is er komende dagen rond de koers genoeg te doen voor zowel actieve als passieve fietsliefhebbers.

Maandag 7 augustus: Van Breda naar Venray
Op maandag voert het peloton de renners van Breda naar Venray. In Noord-Limburg wordt er een Koersfestival georganiseerd. Bij de aankomst is tussen 12.00 en 19.00 uur een festivalterrein ingericht, een fanzone voor liefhebbers van de koers. Onder het genot van een hapje en een drankje kan op een groot scherm de wedstrijd gevolgd worden. Live-muziek zorgt voor extra sfeer. Entree is gratis.
Meer info: www.binckbanktourvenray.nl

Dinsdag 8 augustus: Voorburg
Dinsdag brengt de BinckBank Tour een bezoek aan de provincie Zuid-Holland. In Voorburg wacht de profs een individuele tijdrit over een parcours van 9 kilometer. Naast de individuele tijdrit is er een fietsevent voor kinderen: de KidsRide en een TeamTijdrit voor volwassenen.

10.15 uur – TeamTijdrit voor Fans
Mocht je van plan zijn om te gaan kijken in Voorburg, dan begint ’s morgens vanaf 10:15 de TeamTijdrit. Actieve fietsliefhebbers krijgen de unieke gelegenheid om over hetzelfde parcours als waar de profs later hun individuele tijdrit afleggen te rijden. Er zijn drie verschillende categoriën: vrouwen, mannen en gemengd. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Misschien iets voor volgend jaar ?
Meer info

11.35 uur – KidsRide
Kinderen tussen 7 en 12 jaar krijgen de unieke gelegenheid om een korte fietsronde over het officiële parcours te rijden. Inschrijving kan ter plaatse en is gratis. Iedere deelnemer krijgt een T-shirt en medaille. Je kan zowel online als ter plaatse inschrijven. Wacht echter niet te lang, want er zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar.
Schrijf je hier in

Ben je van plan om dinsdag naar Voorburg te komen? Check dan eerst even de bereikbaarheid

Tijdschema etappe in Voorburg

Donderdag 10 augustus – Lanaken
De etappes van woensdag en donderdag vinden plaats in België. De rit van donderdag heeft een start en finish in Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht. Om 12:30 worden alle renners gepresenteerd. Doordat de renners over een lokaal parcours rijden, zijn er meerdere passages over de finishlijn. Wie m.a.w. een plekje opzoekt in de laatste tien kilometer (tussen Zutendaal centrum en Lanaken), ziet de renners liefst vier maal passeren!

Tijdschema etappe in Lanaken

Vrijdag 11 augustus – Sittard-Geleen
Op vrijdag vindt de laatste rit op Nederlandse bodem plaats. In Sittard-Geleen wordt er aan het einde zelfs driemaal door het Tom Dumoulin Bikepark gereden.  Er is een aantrekkelijk randprogramma voorzien, waarin onder andere aandacht is voor de jeugd. Ook is er een tijdrit voor bedrijventeams op het parcours van de veilige wieleromgeving, inclusief kasseienstrook, diverse klimmetjes en het nodige bochtenwerk.

Tijdschema etappe in Sittard-Geleen

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair