Direct Energie vat met twintig coureurs 2018 aan

Direct Energie vat met twintig coureurs 2018 aan

Foto: Sirotti

zaterdag 18 november 2017 om 09:27

Direct Energie heeft zijn selectie voor 2018 compleet. De Franse ProContinentale formatie zal met twintig coureurs het nieuwe seizoen aanvatten. Dat zijn er drie minder dan in 2017.

In vergelijking met het voorbije wielerjaar zal teammanager Jean-René Bernaudeau niet meer kunnen beschikken over de diensten van sprinter Bryan Coquard. De 25-jarige snelheidsduivel – die al een tijdje in onmin leefde met het management vanwege het niet willen verlengen van zijn contract – stapt over naar directe concurrent Vital Concept. Naast Coquard diende de ploeg halverwege 2017 al afscheid te nemen van boegbeeld Thomas Voeckler. De excentrieke rasaanvaller besloot na de Tour de France zijn fiets aan de wilgen te hangen.

Naast Coquard zoeken ook Ryan Anderson (Rally Cycling), Antoine Duchesne (FDJ) en Julien Morice (Vital Concept) andere oorden op. Tony Hurel rijdt vanaf komend seizoen ook niet meer onder de vleugels van Bernaudeau. Aanvankelijk zou de 30-jarige Fransman zijn geluk gaan beproeven bij het continentale Armée de Terre, maar gisteren is bekend gemaakt dat de ploeg ophoudt te bestaan. Fabrice Jeandesboz en Romain Guillemois hebben dan weer besloten om hun fiets aan de haak te hangen.

Tegenover het vertrek van deze acht renners staat de komst van vijf nieuwe werknemers. De meest in het oog springende nieuwkomer is Rein Taaramäe. De 30-jarige Est keert na twee jaar Kazachs en Russisch dienstverband weer terug naar het land waar hij zijn carrière begon. Damien Gaudin maakt na een sterk 2017 weer promotie naar de hogere regionen van de wielersport, terwijl Jérôme Cousin de overstap maakt van Cofidis. De selectie wordt verder aangevuld met neoprofs Axel Journiaux en Simon Sellier. Opvallend: Taaramäe is de enige niet-Fransman binnen de selectie.

Selectie Direct Energie voor 2018
flag-fr Thomas Boudat
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Romain Cardis
flag-fr Jérémy Cornu
flag-fr Jérôme Cousin
flag-fr Sylvain Chavanel
flag-fr Damien Gaudin
flag-fr Yohann Gène
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Jonathan Hivert
flag-fr Axel Journiaux
flag-fr Bryan Nauleau
flag-fr Paul Ourselin
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Alexandre Pichot
flag-fr Perrig Quéméneur
flag-fr Simon Sellier
flag-fr Romain Sicard
flag-ee Rein Taaramäe
flag-fr Angelo Tulik

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 18 november 2017 om 10:07

Ze missen een grote naam als Barguil, Coquard of Bouhanni die de andere Franse pro conti ploegen wel hebben. Dus maar hopen dat de naam Calmejane al voldoende is.. Anderzijds in de breedte zijn ze sterker dan de ploegen Barguil en Coquard en ze zullen een beetje goodwill hebben ondertussen bij de ASO… Of zou de tourorganisatie er een 100% Frans feestje van maken? Of het renner minder verhaal aangrijpen om een extra ploeg uit te nodigen?

r525 18 november 2017 om 10:38

Ik begrijp echt niet wat we gebeurd is. Is na het vertrek van Coquard het budget door midden gezaagd ofzo…?

Leukefans 18 november 2017 om 18:29

Benieuwd of het vertrek van Coquard voor een bevrijdend effect op Petit kan zorgen, neem aan dat hij toch vaker voor eigen rekening zal mogen gaan rijden.

ChefSpijker 18 november 2017 om 19:48

Het is juist de bedoeling dat Boudat de rol van Coquard gaat overnemen met Petit als diens piloot. Alleen in de voorjaarsklassiekers zal Petit nu wel volledig een vrije rol hebben lijkt me. Erg onder de indruk van deze ploeg raak je niet nee. Maar het zal wel voldoende voor de Tour zijn. Uiteindelijk heeft een Calmejane daarin meer laten zien dan een Coquard. En ze hebben nog Chavanel die volgend jaar dan een record gaat vestigen in de Tour.

Mwielerfan 18 november 2017 om 20:16

@West 100% Frans zal niet de eerste keer zijn. Het is voor mijn gevoel meer uitzonderlijk dat ze al een aantal jaren anders doen

Leukefans 18 november 2017 om 21:56

@Chefspijker
Dat vroeg ik me ook wel al af, of ze die twee samen zouden gaan uitspelen. Boudat is wel een talentje, daar verwacht ik een ander van.

SCIC 19 november 2017 om 07:48

Direct Energie heeft in Chavanel een grote troef. Het record deelnames aan een Fransman, dat moet de organisatoren toch wel aanspreken.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair