Dimension Data heeft ploeg voor 2018 compleet

vrijdag 17 november 2017 om 12:55
Dimension Data heeft ploeg voor 2018 compleet

Foto: Sirotti

Dimension Data heeft de selectie voor 2018 compleet. De WorldTour-formatie telt 27 renners, onder wie nieuwkomer Tom-Jelte Slagter. De 28-jarige Nederlander komt over van het Amerikaanse Cannondale-Drapac. In Zuid-Afrika zette de ploeg de doelstellingen alvast op papier.

Momenteel bereidt de ploeg zich in Kaapstad voor op komend seizoen, dat een belangrijke stap moet worden in het ambitieuze project van de ploeg. In 2020 wil het team namelijk een renner op het eindpodium hebben staan van de Tour de France. De doelen in 2018 maken alvast deel uit van die ambitie.

Zo wil Dimension Data dertig UCI-wedstrijden winnen, waaronder tien op WorldTour-niveau. In de grote ronden aast de ploeg op ritzeges en een top 5-klassering in één van de eindklassementen. In de klassiekers wordt op het podium gemikt.

De 27 renners tellende selectie moet die doelstellingen bewerkstelligen. Naast Slagter telt de ploeg nog enkele aanwinsten. Louis Meintjes keert terug in bij de ploeg waarvan hij tussen 2013 en 2015 ook al deel uitmaakte, Julien Vermote komt over van Quick-Step Floors en Scott Davies maakt de sprong van de opleidingsploeg van Bradley Wiggins. Ook Nickolas Dlamini en Amanuel Gebreigzabhier, stagiairs bij de ploeg sinds 1 augustus, zijn opgenomen in de selectie.

“Het seizoen 2018 is veelbelovend voor ons Afrikaanse team dat zes nieuwe gezichten telt. Het nieuwe jaar is de aftrap van onze 2020-visie”, zegt manager Douglas Ryder. “We willen ons laten gelden, zowel op de weg als bij het mobiel maken van het Afrikaanse continent.”

Selectie Dimension Data 2018
flag-es Igor Anton
flag-er Natnael Berhane
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-gb Mark Cavendish
flag-gb Steve Cummings
flag-gb Scott Davies
flag-er Mekseb Debesay
flag-za Nicholas Dlamini
flag-za Nick Dougall
flag-at Bernhard Eisel
flag-er Amanuel Gebreigzabhier
flag-za Ryan Gibbons
flag-za Jacques Janse van Rensburg
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-us Ben King
flag-er Merhawi Kudus
flag-za Louis Meintjes
flag-au Lachlan Morton
flag-au Ben O’Connor
flag-be Serge Pauwels
flag-au Mark Renshaw
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-za Jay Thomson
flag-gb Scott Thwaites
flag-za Jaco Venter
flag-be Julien Vermote
flag-za Johann van Zyl

Dit artikel delen:

15 Reacties

HoofdIsVrij 17 november 2017 om 13:01

“Zo wil Dimension Data dertig UCI-wedstrijden winnen, waaronder tien op WorldTour-niveau. In de grote ronden aast de ploeg op ritzeges en een top 5-klassering in één van de eindklassementen. In de klassiekers wordt op het podium gemikt.”

Dat is wel ambitieus… Cavendish, Meintjes en Boasson Hagen moeten dan gaan vliegen.

0
Veloburto 17 november 2017 om 13:05

@HoofdIsVrij, het begint met ambities….

0
bartqw 17 november 2017 om 13:09

Beetje onrealistisch vind ik dit. Die overwinningen kan misschien nog. Maar wie gaat er podium rijden in een klassieker? En Meintjes is echt niet goed genoeg om top 5 te rijden. En de vraag is er natuurlijk hoe goed Cav is nu hij toch al wat ouder wordt.

0
Mathieu Moller 17 november 2017 om 13:30

Meintjes kan misschien ooit nog wel top 5 rijden en misschien in een Tour-2014-achtige ronde een keer net podium halen, maar dan moet hij nog wel een stap zetten en misschien een keer zelf wat ondernemen. Verder ben ik benieuwd of Kudus volgend jaar een keer top-15 kan rijden in een grote ronde.

0
pjam4 17 november 2017 om 13:33

Als ambitie en met het oog op 2020 zou het haalbaar moeten zijn als alles meezit, wat alleen zelden zo is. Een EBH in vorm kan ritten in de Tour winnen als ook podium van een klassieker rijden, Cav. kan vast ook nog wel eens een topsprint winnen en Meintjes rijdt als jonkie twee keer achter elkaar top 10 in de Tour, dus daar is zeker nog progressie in mogelijk. Alhoewel hij dit meer deed middels aanklampen dan zijn leeftijdsgenoten Yates; die rijden wat attractiever en hebben nog wat meer potentie.
Jammer dat Reguigui en Teklehaimanot weg zijn, en Haas is zeker een verlies, waardoor ze er al met al nauwelijks beter op zijn geworden. Meintjes terug is natuurlijk wel heel mooi!!
En hoe staat het met hun shirt voor 2018, of is dat nog niet bekend?

0
hartstikkebedankt 17 november 2017 om 14:13

Kudus en Debesay zouden nog wel wat stappen voor een klassement kunnen zetten, die hebben wel potentie. Wel apart dat Teklehaimanot geen verlenging heeft gekregen. Met daarnaast Haas, Sbaragli, Fraile en Reguigui zijn er wel een paar aardige renners vertrokken maar Meintjes, Slagter, Vermote en Davies zijn denk ik ook best prima renners voor DD.

0
Tinkerbell 17 november 2017 om 14:30

Ik denk dat deze ambitie wel iets te hoog gegrepen is voor Dimension Data maar ik laat me graag verrassen.

0
Noud89 17 november 2017 om 16:04

Boasson Hagen/Cavendish met een top-3 in MSR, of voor Boasson Hagen evt. in Roubaix zou kunnen. Top-5 voor een Meintjes vind ik niet heel erg raar als hij een keer de Tour over slaat. En die overwinningen kunnen ook prima aangezien Dimension Data vaak ook nog wel een stuk Aziatisch programma mee pakt.

0
Frits des Jeux 17 november 2017 om 16:59

Ik hoop dat Tom Jelte Slagter bij deze ploeg eindelijk zijn belofte kan inlossen. Hagen werd hier ook weer renner, na bleke Sky jaren, dus hopen dat Slagter ook richting vorm van 2014 kan groeien.

0
Leukefans 17 november 2017 om 17:30

Er kwam al wel eens kritiek op het team, van mezelf incluis, als zouden ze hun identiteit als Afrikaans team wat te grabbel gooien, maar als ik het zo nog eens bekijk valt dat eigenlijk reuze mee. Ze blijven zeer consistent jong Afrikaans talent een kans geven, hebben de wellicht beste Afrikaanse renner van het moment of zelfs ooit weer naar huis gehaald en vullen dat aan met Europese jongens die op het hoogste niveau competitief kunnen zijn en/of hun ervaring met de jeugd delen en zich met overgave achter het project zetten. Ik blijf een heel groot hart voor dit team hebben, want ik geloof echt dat ze wel eens een verschil zouden kunnen maken in de mondialisering van de sport, misschien zelfs meer nog dan de UCI.

0
IlPirata 17 november 2017 om 17:50

Het contract verlengen van Anton begreep ik niet zo goed, maar nu kan hij mooi gaan knechten voor de top 10 plaats in een grote ronde voor Meintjes zeer waarchijnlijk.

0
SolerEritrean 17 november 2017 om 19:08

@Leukefans

Inderdaad, kansen geven aan Afrikaanse talenten is wat hun doel is en dat doen ze ook

0
Samlambeej 17 november 2017 om 23:56

Mooie opzet. Mooie shirts en top materiaal. Ambities met een korreltje zout nemen natuurlijk

0
Mwielerfan 18 november 2017 om 00:01

Ebh heeft kansen in alles tussen omloop en agr (zie wk ’12). Daarnaast hamburg plouay en op een goede dag canada.
Cavendish heeft kansen in msr wevelgem schelde hamburg tours

0

Headlines

Populair

Materiaalzone