Dimension Data-baas: “Misselijkmakend om Dlamini zo te zien lijden”

vrijdag 27 december 2019 om 18:30
Dimension Data-baas: “Misselijkmakend om Dlamini zo te zien lijden”

foto: Cor Vos

Dimension Data is in een persbericht uitgebreid ingegaan op de aanhouding van haar renner Nic Dlamini in Nationaal park Tafelberg, Zuid-Afrika. De ploeg bevestigde dat de renner daarbij zijn linkerbovenarm heeft gebroken.

“Ik was verbijsterd en ontsteld na het zien van de video van Nicolas op social media”, zegt teambaas Douglas Ryder. “Eerlijk gezegd kreeg ik een misselijk gevoel bij het zien van een jongeman die ik zo goed ken en die onnodig leed. De manier waarop hij werd behandeld is gewoon niet acceptabel.” Dlamini is na het incident, dat op film vastgelegd werd door een collega-fietser, naar het ziekenhuis gebracht, waar röntgenfoto’s zijn gemaakt en waar de breuk werd vastgesteld. Daarna werd hij naar een ander lokaal ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

Dimension Data heeft ook het statement van SANParks onder ogen gekregen. Volgens de ploeg schetsen de beelden van de ooggetuige duidelijk de loop van de gebeurtenissen, waarbij Dlamini zijn verwonding opliep. Het team vraagt SANParks om op te treden tegen de betrokken handhavers en zich te verontschuldigen bij zowel Dlamini als de ooggetuige, die geïntimideerd werd tijdens het filmen. “Na de enorme respons op dit incident is het duidelijk dat SANParks met de fietsgemeenschap in Kaapstad moet samenwerken om een positieve relatie voor de toekomst te smeden.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

aardappeljager 27 december 2019 om 19:06

Is er een link naar de beelden, of een omschrijving van wat heeft plaatsgevonden inclusief de aanleiding?

Edit: excuus. Zie dat er een ander bericht over is. Had ik gemist

Attack 27 december 2019 om 19:41

Als die gewoon zijn entree had betaalt was er geen probleem. Gewoon de fout van de renner

AvdS 27 december 2019 om 19:56

Kom op nou, buitensporig en onnodig geweld als dit is toch niet goed te praten of de schuld van het slachtoffer? We kleuren allemaal weleens buiten de lijntjes, mag toch hopen dat het niet normaal is dat de consequentie altijd lichamelijk letsel gaat zijn vanaf nu.

yo-eddy 27 december 2019 om 20:58

@Attack ….. jij bent parkeerwachter?

Bikeage 27 december 2019 om 21:13

Ik ben ook wel eens doorgefietst bij een poortje van een niet nader te noemen Noord-Hollands kasteel. Had niet eens door dat het de entree was. Werd teruggeroepen door een mevrouw van de entree. Blij dat ze niet even mijn arm kwam breken.
Totaal belachelijke reactie van Attack.

Brabander 27 december 2019 om 21:25

Oh ja? :)

leegloper 27 december 2019 om 21:41

Is dat een soort misplaatste dooddoener om tot de orde van de dag over te gaan?
Je afschuw uitspreken, oproepen dat directe betrokkenen worden ontslagen en een onderzoek laten instellen… Gebeurt dat alleen in Afrika? Niet in Europa?

toke 28 december 2019 om 02:34

Ik ben het met Attack eens.

vanSpringel 28 december 2019 om 09:00

Gelukkig hebben de beveiligers mijn arm niet gebroken toen ik samen met mijn zoon op de racefiets bij de Efteling, geslalomd, langs alle slagbomen op het autoparkeerterrein naar de entree ben gereden. Mocht niet maar de kleerkasten hebben ons dat keurig verbaal duidelijk gemaakt, en sportief van ons een foto bij de entree gemaakt, onder voorwaarden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.