Dilemma voor Marianne Vos: Wereldbeker-leidersplaats verdedigen of niet?

Dilemma voor Marianne Vos: Wereldbeker-leidersplaats verdedigen of niet?

foto: Nico Dick

vrijdag 26 oktober 2018 om 10:17

Marianne Vos is uitstekend aan haar veldritseizoen begonnen. Maar na het EK – haar eerste grote doel – neemt ze even een pauze. “Alleen weet ik nog niet wanneer ik de competitie hervat. Het doel was om twee weekends rust te nemen, maar die leiderstrui in de Wereldbeker doet me twijfelen. Een klein dilemma.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Na drie manches leidt het uithangbord van Waowdeals in de Wereldbeker met 225 punten. Een kleine straat voorsprong op Sanne Cant (157 punten), Kaitlin Keough (154), Ellen Van Loy (138) en de rest van de concurrentie.  Die leiderspositie doet Vos nu twijfelen over de duur van haar rustperiode.

“Ik ben aan het crossseizoen begonnen zonder klassementsambities”, geeft de Brabantse toe. “Niet in de Superprestige, niet in de DVV Trofee en ook niet in de Wereldbeker. Maar nu het in dat laatste klassement zo goed loopt, is het geen gemakkelijke beslissing om dat leidersshirt zomaar weg te geven. Dit is echt een klein dilemma. Anderzijds is het uiteraard wel een luxeprobleem.”

Overdaad
Concreet: Vos twijfelt of ze op 17 november van start gaat in de vierde manche van het regelmatigheidscriterium in het Tsjechische Tabor. “Na het EK in Rosmalen zou ik twee weekends uit competitie blijven. Geen stage, gewoon even wat vakantie nemen en rusten. In december is er dan wel nog een stage gepland. Ik wil namelijk ook volgend voorjaar op de weg goed voor de dag komen.” Dus wil Vos zich behoeden voor overdaad. “En moet ik er in de winter toch af en toe eens tussenuit. Wat Tabor betreft, wil ik eerst in overleg met mijn coach en entourage om te zien of we een weekendje vroeger hervatten of ik dat pas een week later doe.”

EK-favoriet
Maar eerst nog Ruddervoorde – nu zondag – en een week later het Europees kampioenschap. Vos ging gisteren, samen met een groot deel van de Nederlandse selectie, de omloop in Rosmalen verkennen. “Een mooi rondje, maar best wel technisch. Het zal belangrijk zijn om je al van bij de start goed voorin te handhaven.”

Vos rekent zichzelf uiteraard tot het kransje der favorieten, maar houdt rekening met Annemarie Worst, de Italiaanse Alice Maria Arzuffi en… “Sanne Cant natuurlijk. De wereldkampioene lijkt nog niet in topvorm, maar in een kampioenschap is ze meestal wel op haar best. En dit rondje hier in Rosmalen is echt op haar maat.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mwielerfan 26 oktober 2018 om 13:41

Niet doen aub. Maak niet dezelfde fout die je al twee jaar herstel heeft gekost

0
Binda 27 oktober 2018 om 01:18

Ik zou het klassement lekker laten schieten. Heeft weinig status, en voor Vos is het belangrijker dat ze goed doseert en naar EK en WK toewerkt.

0
zipp404 27 oktober 2018 om 07:43

Gewoon de WB pakken en knippen in de andere klassenten

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone